TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 306 Hp 600 Nm

TV

Мнение от _FIRMATA_ » 08 Мар 2007, 21:07

Здравейте колеги! Имам нужда от малко помощ! :roll: Та въпроса ми е- Булсатком или Айтиви Партнер поддържат ли формат на картина 16:9? Трябва да се взима LCD или плазма ама казаха че с наща кабелна ще дава разтеглена картината! Та това ми е питането! Който има какво да каже по темата ще съм му много благодарен! :D ;)
Ма мяза на оригиналдъ бря .... не виждам свински опашки, следователно не е измислено във Враца - следователно никъде по света не може да е измислено

Мойта не се кутира по тия параметри, а със сигурност не е от Враца, значи или има други мушингии или вин таблицити ви са перде кириз

Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 08 Мар 2007, 22:52

16:9 не зависи ли от телевизора?
За двата оператора се водят спорове кой е по-добрия, както и за телевизорите. Аз лично мисля, че ЛСД е по-добре, както за кабелна телевизия, така и за S-Video, но хора много, мнения всякакви. Най-добре иди при някой, който продава сателитни чинии (от опит ти казвам, че те са най-запознати), човека ще ти каже мнение. А и много зависи от това кои канали ще гледаш, защото при двата оператора има и малки разлики в качеството.. да речем на единия оператор МТВ е хубаво, а на другия не е, но пък там Евроспорт е по-хубав. Когато избереш оператора, тогава избирай и телевизора. А ако си си на някоя махаленска кабеларка, поне си купи цифров приемник, тука по 100-тина лева се харчат, 16:9, хубава картина.. :winky: Дано съм бил полезен :D
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 08 Мар 2007, 22:56

Доколокото знам, не зависи от доставчика каква е картината, а от източника, който я излъчва. Ето например по някои немски телевизии, както и по родната ТВ7 някои филми/предавания са във формат 16:9. Тогава си превключвам ТиВи-то в тоя формат и картината заспива. Но форматът си се излъчва така от съответната телевизия, а не от самата кабеларка/сателитка. Между другото повечето съвременни телевизори, дори 14-инчови, имат бутон за смяна на този формат ;) На плазмите, и въобще на всички широкоекранни телевизори, има функция да смениш пропорцията на картината - като почнеш 4:3, 14:9 (и какви ли не други комбинации) та до 16:9. Има функции за рязане на картината отгоре и отдолу и тем подобни техники, само и само 4:3 сигналът да ти се показва що-годе прилично :mhihi: . А в магазина ги накарай ония разбиращите "консултанти" да ти пуснат телевизионен сигнал и да ти сменят формАта на картината, за да видиш как ще гледаш после у вас...
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 08 Мар 2007, 22:56

Преимуществото на плазмата главно е по-ниската цена,по-добрия контраст дори и отдалеко и по-добрите ъгли на визия(които повечето LCD-та вече покриват (както моят телевизор)).
Дочух(макар и да е абсурдна новината),че PDP-тата се изхабявали за 3 години поради изтичане на газ-а вътре. :help:
Иначе LCD-то си е по-добро,вади 5 пъти по-добра картина(като по-добри цветови,по остра изобщо страхотна).

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 08 Мар 2007, 23:10

:shock:
Плазмата по-евтина от ЛСД?
ЛСД 5 пъти по-добро от плазма?
Плазма - газ - изтичане?
:shock:

Не съм съгласен!

1.Цената - ми плазмата е по-новия телевизор, уж по-качествен и т.н. хай-тек дето се вика. Ако сравняваш плазма "нео" със ЛСД "сони" , много ясно, че ще е по-скъпо ЛСД-то!
2.Качеството на ЛСД .. ми качеството е много добро, при тях ъгъла на виждане е по-малък просто!
3.Ако е вярно това за 3-те години, след което не стават за нищо... що имат по 60 месеца гаранция?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от _FIRMATA_ » 08 Мар 2007, 23:17

Благодаря ви за отговорите! ;)
Ма мяза на оригиналдъ бря .... не виждам свински опашки, следователно не е измислено във Враца - следователно никъде по света не може да е измислено

Мойта не се кутира по тия параметри, а със сигурност не е от Враца, значи или има други мушингии или вин таблицити ви са перде кириз

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 08 Мар 2007, 23:19

Andronoff написа:1.Цената - ми плазмата е по-новия телевизор, уж по-качествен и т.н. хай-тек дето се вика. Ако сравняваш плазма "нео" със ЛСД "сони" , много ясно, че ще е по-скъпо ЛСД-то!
2.Качеството на ЛСД .. ми качеството е много добро, при тях ъгъла на виждане е по-малък просто!
3.Ако е вярно това за 3-те години, след което не стават за нищо... що имат по 60 месеца гаранция?

Не съм експерт, но нещо се бъркаш.

1. Плазнмените TV-та са далеч по-стари от ЛСД-то! Т.е. стейт оф ди арт са LCD-тата. На LCD-то цената му расте почти геометрично спрямо размера на диагонала, а при плазмите не е съвсем така.
2. При LCD-то контрастът е убийствен, за разлика от плазмата (цифрите говорят едно, очите друго).
3. За изтичането на газ мисля, не е вярно, но пък плазмите имат вентилатори, че много пекат, и лятото не се диша, ако нямаш климатик.

И накрая, все пак си зависи от качеството на изработката, но като цяло LCD-тата са по-скъпи от плазмите при едни и същи диагонали.
It's not who You are, it's who You know...

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 08 Мар 2007, 23:33

Изразих мнение, не споря.
Значи или "експертите" по магазините са такива експерти, или аз не съм разбрал правилно, но скоро върших една работа, която включваше всичко- от окабеляването, до самия ТВ, както и сателитната телевизия и останах с по-горните впечатления, само от слушане на вещите мнения на тесни специалисти... може да не съм слушал добре, но останах с впечатлението, че плазмата е по-новата технология.. Както и да е, човека е доволен от отговорите, ясни са му нещата вече :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от _FIRMATA_ » 08 Мар 2007, 23:50

Andronoff написа:Значи или "експертите" по магазините са такива експерти,

Страшни експерти са :mhihi: Отивам в Технополис и викам един такъв специалист! Бях избрал 2 монитора и го питам- Кой е по- добър от двата? А той отговаря- Еми като че ли сравняваш БМВ с мерцедес! :mhihi: :mhihi: :mhihi: Повече не го питах нищо!
Andronoff написа:Както и да е, човека е доволен от отговорите, ясни са му нещата вече :)

Благодаря ви още веднъж че се включихте в темата! ;)

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 09 Мар 2007, 19:04

вземи си ЛСД мани плазмата да е по хубава
а това за изтичането на газта няма да го коментирам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ако на някои му се спори може да вържем баварците и да разберем защо ЛСДто е по добро от плазмата и малко да ви разасня неща от кухнята :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 10 Мар 2007, 9:50

Изтичането на газ беше бисер ;)
Плазмата е технологията, която ще се развива занапред. ЛСД (не наркотика, де) останаха да правят сериозно само Сони. Плазмата се управлява по-прецизно, реагира по-бързо, има повече цветове, позволява огромни размери на екрана(матрицата) без проблеми с опресняването и т.н. Обаче плазмата има един недостатък - пикселите се "изхабяват", тоест ако гледаш обикновена ТВ на формат 4:3, от двете страни ти остават едни черни ленти. Там пикселите не работят и след време (в зависимост от качеството) започва да се получава разлика. За да предотвратиш това трявба да гледаш 16:9. Но обикновените телевизии ще са разтеглени, а 16:9 са много малко, български няма. Ако често гледаш ДВД-та или хай дефиишън канали от сателита, по-добре вземи плазма. Ако си предимно на 4:3 телевизии, ЛСД-то засега е по-надеждния, а и по-евтиния вариант. Гледай само да е с възможно най-висок контраст, примерно над 1600:1. И последно, Ай ТиВи партнър или Булсатком, разликата е само в програмите в пакетите и цените, азс лично ти препоръчвам Ай Ти Ви... Трябва да взема да напиша една подробна тема по въпроса :roll:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от _FIRMATA_ » 10 Мар 2007, 20:15

[quote="Leon"][/quote]
Благодаря ти за разяснението! ;) Забравих да кажа че тв-тата не са за мен, но това не е от значение! Проблем е че няма български канали в 16:9! :confused: А и проблема е Х 3 защото ще се купуват 3 телевизора :mhihi:! А и още един проблем- платихме наща кабелна за година напред :mhihi: Мисля единия телевизор да е 20 инча, който да си е 4:3 формат! Така май няма да има проблеми с картината? :roll: Но пък другите два ще трябва да са по- големшки и въобще не знам какво ще се прави!
П.С. Ако имаш време напиши по- подробно по въпроса!
П.С.2 Можеш ли да кажеш нещо за марките? Загледах едно 20 инчово Сони!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 11 Мар 2007, 0:00

ако се нави за ЛСД мисля че добре си се ориентирал за Сони ;)
в момента май няма кои да ги бие
имаше един филипс пур амби флай ли беше некав светещ да не се лъжеш за такъв ;)
Изображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 11 Мар 2007, 0:55

bam-bam написа:ако се нави за ЛСД мисля че добре си се ориентирал за Сони ;)

Мен пък Сонитата не ми харесват прекалено им е "огледален" екрана.. и в някои случай си виждаш отражението.. или поне такива бяха моделите когато аз си купувах лсд.
LCD с DVI си е достатъчно добро качество..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 11 Мар 2007, 0:59

SlipKnoT написа:
bam-bam написа:ако се нави за ЛСД мисля че добре си се ориентирал за Сони ;)

Мен пък Сонитата не ми харесват прекалено им е "огледален" екрана.. и в някои случай си виждаш отражението.. или поне такива бяха моделите когато аз си купувах лсд.
LCD с DVI си е достатъчно добро качество..

ами не знам какъв си си купил но в момента едва ли има кои да ги бие при ЛСДтата .. особено новите с фул хдтв ли там кфа беше новата им система
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата