40-45 (примерно) и кой как е живял, живее и смята да живее…

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

След 45 примерно нещата…

Става много по- зле
4
8%
По-зле
9
19%
Същото
5
10%
По-добре
12
25%
Много по- добре
6
13%
Александре бееее стига с тия глупости :)
12
25%

Общо гласове : 48
master of the force
Аватар

40-45 (примерно) и кой как е живял, живее и смята да живее…

Мнение от alx » 16 Юни 2024, 15:46

Spit-Fire написа:Офф: И аз тея дни се плюнча дали да направя една покупка, която реално нито ми трябва, нито и е времето, ма може друг път да нямам възможност, та един вид се понадъхвам от писанията ви. Бааги у парите, имам един приятел, дето като седнем да пием бира вади екселската таблица и я вписва като разход. Убу, ще се пенсионира на 40-45 с много късмет и после какво. Не, че живота свършва ама ще му е минало времето за някои неща.

Породено от ето този коментар във друга тема - какво мислите?

Намирам мнението му за интересно и хем съм съгласен, хем не. На 45 времето за “нищо” не е отминало… поне при мене. Писал съм го и преди- на тази възраст бях най- силен физически, най- стабилен психически (въпреки че никога не съм имал проблеми с това освен в един период след смъртта на баща ми) и определено по-напред финансово откато бях на 30-35 примерно. Като се погледна в огледалото дори сега имам дребни забележки, но нищо очеизваждащо.

Та въпроса ми е- има едно мнение, че след 45 примерно нещата се променят към по- лошо. Аз не съм останал въобще с такива впечатления.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: 40-45 (примерно) и кой как е живял, живее и смята да жив

Мнение от Моджо » 16 Юни 2024, 16:09

След пенсия - може би.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 16 Юни 2024, 16:54

Истината че дори да приемем че си избегнал всички болести, тялото ти е съхранено сравнително, нямаш никакви кой знае какви драми покрай теб, ами нещата отиват към по-зле, просто ти е минало времето за една камара неща, които ако не си ги направил и "си си ги взел" - еми сори , също така часовника на органите ти си тик така- абе колкото и гадно да звучи след 45 нещата не са много яки, да може да има малки изключения, но са изключения.....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Юни 2024, 17:40

Гласувах за последния отговор. :mhihi: Мине не мине и се сещаш за някакви такива неща. :mhihi:
Ако трябва да дам отговор, много е субективно. Зависи какво си взел и дал през живота и колко воля имаш за други неща. Иванкият иначе ги е казал, че някои неща...няма как. Питай Майкъл Джордан, Джокович и т.н.

Но всяка възраст е привилегия. Предполагам колкото си по-спокоен над 45, толкова по-добре. Имам един приятел, който над тая възраст бая неизживяни неща изживява.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 16 Юни 2024, 18:14

Тиктака та се кине. 45 години нещо старост ли се явява? Щото аз съм + къде 10 отгоре па нещо не се чувствам стар. Нито съм на хапчета или нещо подобно. Даже и самолета вдигам. Какви пък ше тия една камара неща.
ПП Шефката е 20++години над тия 45 па не се спира.
Хм,хм...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 16 Юни 2024, 18:33

Аз съм почти на 40, но нещата си ги редя така, че да става само по-хубаво. До тук, разделям нещата на преди 35 и след, защото при мен съвпадна с изясняването на моята мисия и нещата много се промениха, в положителна и общо щастие посока, макар че, сложността на играта се вдига.

Преди 35 и особено в 20те, бях много навит, като пружина(но нали уж не може да се развиваш, ако не си навит :mhihi: ) и въпреки, че пак не съм се взимал на сериозно и бях доста уравновесен, разликата със сега е смазваща. Тогава бях в два режима - максимум работа и максимум “забавления”, като тия “забавления” сега са единственото дето бих променил, ако можех да се върна обратно, но понеже не мога, го променям сега. Кой е знаел, че кръчми, клубове, мурви и всички стимуланти и депресанти, пречат на здравето :mhihi: Та сега съм в най-добрата ми форма и смятам да го държа така до късни години. Имам отлично примери около мен.

Най-голямата разлика сега, е че се обграждам само с хора и неща, които ми носят наслада. Живея на местата, които искам и правя точно това, което искам и пак казвам, само по-хубаво ще става. Нарочно е.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E21 320;E46 320d
Мечтае да кара: E36 M3 GT

Мнение от nik420 » 16 Юни 2024, 18:37

Аз си помислих, че темата е политическа, и става въпрос за след 45-та година... :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Юни 2024, 19:36

Тиктака та се кине. 45 години нещо старост ли се явява? Щото аз съм + къде 10 отгоре па нещо не се чувствам стар. Нито съм на хапчета или нещо подобно. Даже и самолета вдигам. Какви пък ше тия една камара неща.
ПП Шефката е 20++години над тия 45 па не се спира.

То хубаво че още си в авиацията , ама пътници има ли още ? Или визираш селскостопанската , тия дето ръсят срещу градушките колкото да мине номера ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 16 Юни 2024, 19:40

Двете любими фрази в моя живот са:
Човек е на толкова, на колкото се чувства!
И човек както живее, така старее!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 16 Юни 2024, 23:46

Риба дом няма, само се поти!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 17 Юни 2024, 1:41

alx написа:Та въпроса ми е- има едно мнение, че след 45 примерно нещата се променят към по- лошо. Аз не съм останал въобще с такива впечатления.

На никого не му се иска, но това са фактите.
Винаги съм давал пример с Роналдо, португалеца. Това е най-големия егоцентрик на света, абсолютно болен човек, който иска да печели постоянно трофеи, да вкарва голове и да надмине Меси. Разполага с неограничен финансов ресурс и достъп до най-добрите специалисти, медикаменти, апаратури и т.н... И въпреки всичко това след 35г вече не може да поддържа същото темпо както преди.

Това е реалността. От всички спортове след 40 може да си на топ ниво само в шахмата. :lol:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Юни 2024, 5:03

И в снукърът. Виж Рони 'О Съливан.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Юни 2024, 7:37

По принцип в България над 40 ги водят стари, чичаци и т.н.
Наскоро слушах как един на 27 години се жалваше, че се чувствал стар, като на 50. И се чудеше какво щял да прави като стане на 40.
Отделно, че един на 40 изглежда като на 30, а друг като на 50+ и дори не е само да изглеждане
Много много различно е за всеки индивид.
Да, на 40 няма да бяга и да поставя рекорди, ама не знам и на 25 колко от вас се интересуват от такива неща.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 17 Юни 2024, 8:14

У нас дори се гледа ехидно на хора над 35 които спортуват(изключвам фитнеса). Затова(и заради кофти храна) масово хората над тия години са тюфлеци в голямата част.

Всеки има примери за обратното и моят е от миналото лято, когато с един доста интелигентен пич на 70 бихме две лъвчета, уж трениращи, на стрийтбол. Но човека живее във Франция и редовно поиграва с чернилките в квартала. Накрая и му подарих топката си, защото неговата беше доста зле.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 17 Юни 2024, 8:50

Аз като го писах тоя коментар имах друго предвид, ма да. Иначе аз самия съм на 34, не, че се имам за стар, ама на 24 седях посред нощите да правя нещо, сега след 10 търся възглавницата всеки ден. Колкото мога гледам да се поддържам със спорт и храна. Много повече време започнах да отделям на нещата, съпътстващи тренировката ми - разтягане, мобилност. Не бих казал, че се чувствам по-добре от на 24 примерно, защото от тогава си нося болежки от "сериозния спорт" (който ако сега ме пита някой, не мога да отговоря за къв уй съм се мъчил да вдигам големите килограми), но спрямо мои набори/по-млади се чувствам бая по-добре и във форма.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Следваща

Назад към Извън Темата