Искам да си купя BMW автоматик.Какво бихте ме посъветвали

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Искам да си купя BMW автоматик.Какво бихте ме посъветвали

Мнение от nedkoas » 11 Сеп 2009, 10:13

Никога не съм карал автоматик,но ми омръзна с тия скорости.
Моля за вашите впечатления!

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 11 Сеп 2009, 10:26

За автоматика знам, че разхода е малко по солен, и че се губи удоволствието от шофирането.
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 11 Сеп 2009, 10:31

По-добро от съвременния автоматик няма!!!Това че се било губило удоволствието от шофирането са пълни глупости (колега не се засягай!)Има си стептроник демек да си ръчкаш и особено за дизел автоматика си е задължителна екстра!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nedkoas » 11 Сеп 2009, 11:44

В процес на размисъл съм за 320д 163к. след 2006г.Несъм сигурен дали да е автоматик.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Сеп 2009, 12:08

Бих ти препоръчал, ако държиш на автоматик, да е от Е90 нататък колата. На Е46 малките дизели не са особено приятни за каране с автомат, стептроника е муден (в автоматичен режим е ок, но трябва да й научиш характера), харчи доста (2+ литра над ръчните) и като цяло си струва само, ако мнооого държиш на автомата, а не толкова на удоволствието от шофирането. Като сложиш и по-скъпата поддръжка на дизеловия мотор + самите скорости, трябва добре да обмислиш покупката. Като цяло обаче, при предимно градско каране всичко недостатъци си заслужават, но ги имай предвид. Ако купуваш нова кола, там е ясно. 4500 лв. повече и си ти ;)
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от nedkoas » 11 Сеп 2009, 13:47

А какво е превъзходството на Step tronika в сравнение със стандартния автоматик ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 11 Сеп 2009, 14:45

nedkoas написа:А какво е превъзходството на Step tronika в сравнение със стандартния автоматик ?

Че можеш да си включваш скоростите с планки на волана или с лоста. Стептроника си работи на същия принцип като нормалната авт - планетарни колела и преобразувател на въртящия момент. Тази конструкция е по тежка и по неиздръжлива от стандартната ръчна трансмисия, която работи на друг принцип. Затова на дино тестовете изчилляват загубите от авт. на 20%+ а от механична на 12-15% оттам и идва и малко по високия разход на авт и малко по слабото вървене. Отделно е и по ниския контрол върху колата, и по мудното сменяне.
SMG DkG , на ферари трансмисийте работят на принципа на стандартната ръчна трансмисия,само че съединителя/те и смяната на скоростите се управляват от хидравлика и електроника.
За мене нямя нищо по хубаво от добрата стара ръчка, но все пак зависи кой какво търси от колата си и за какво му е. В града и както каза колегата дизел + някой по спокоен шофйор автоматик е доста по добър избор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Сеп 2009, 23:29

nedkoas написа:А какво е превъзходството на Step tronika в сравнение със стандартния автоматик ?

То след 2000 г няма автомати без функция за ръчно превключване, която БМВ нарича стептроник, така че това е предимството. В автоматичен режим кутията работи почти незабележимо, но в ръчен е доста мудна вероятно с цел защита на мотора, но е малко изнервящо докато свикнеш.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 11 Сеп 2009, 23:33

Ето тук има една интересна тема ..http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=132212&start=0

Не познавам човек, който си е взел ръчка, след като е карал автоматик.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 11 Сеп 2009, 23:45

Значи от мен две неща - наистина разваля удоволствието, но дава някакво удобство, така че рискуваш после да не се връщаш към ръчна скоростна кутия... Помисли си какво искаш...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 11 Сеп 2009, 23:45

krystal написа:Ето тук има една интересна тема ..http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=132212&start=0

Не познавам човек, който си е взел ръчка, след като е карал автоматик.

Аз съм такъв човек, ама само защото по времето, когато си търсех последната кола бързах и не можах да намеря читава Е36ца автомат (за толкова стигаха финикийските знаци тогава). След повече от 5 години на автомат мирси от тоя лост :mhihi: Мощността към която си се ориентирал за мен е горе долу минимума за една прилична кола автомат. Успех

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 11 Сеп 2009, 23:49

Ето го.... това описва най-точно нещата Изображение Изображение Изображение

absix написа:
Аз съм с две ръце за автомата, много ми харесва да мога да си чешам мъдурите или да си пия кафе спокойно. Може и други работи да чешеш на пасажерската седалка без да пречи на шофирането ;)

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 12 Сеп 2009, 0:12

BMWPetar написа:Ето го.... това описва най-точно нещата Изображение Изображение Изображение

absix написа:
Аз съм с две ръце за автомата, много ми харесва да мога да си чешам мъдурите или да си пия кафе спокойно. Може и други работи да чешеш на пасажерската седалка без да пречи на шофирането ;)

Изображение Изображение Изображение

За голям град, си е несравнимо удобство.
Аз така или иначе само автоматици карам.. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 12 Сеп 2009, 0:29

автомата е най - голямата екстра , нама нищо по- добро за ежеденевието, предполагам че с колата си няма да ходиш по писти така че нищо не ти пречи, аз имам кола и с ръчка и с автомат и въпреки, че автомата ми е по нисък клас автомобил ми е по приятно да го карам .
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 12 Сеп 2009, 1:12

Карал съм доста пъти Х5 автомат и не ме радва. Да, удобен е наистина, но от ръчка не се отказвам. Още повече, че замине ли автомата ти заминават и доста парички да го оправиш.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Следваща

Назад към Извън Темата