Удариха ме - оттук нататък?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Удариха ме - оттук нататък?

Мнение от savski » 26 Дек 2008, 14:41

Здравейте, приятели. Снощи през нощта някой не е могъл да вземе завоя на уличката зад моя блок и се е спрял в моята кола. Положението не е кой знае колко зле - бронята ми е счупена, решетката счупена и капака огънат. Въпросът ми е - колата ми няма автокаско, има само гражданска. Ако се обадя и извикам КАТ, които ми направят протокол, може ли гражданската отговорност да ми покрие нещо или щетите си остават за моя сметка. Попринцип знам, че гражданската покрива щетите ако аз съм виновен за ПТП-то, но баща ми спори с мен, че имало някаква клауза, по която съм можел да взема някакви пари. И...ще ви бъда много благодарен, ако ми препоръчате добър тенекеджия:( А ето и как изглеждат нещата:
Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна savski на 26 Дек 2008, 23:41, променена общо 1 път

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Дек 2008, 14:45

готини джанти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Re: Удариха ме - оттук нататък?

Мнение от matros » 26 Дек 2008, 15:05

Попринцип знам, че гражданската покрива щетите ако аз съм виновен за ПТП-то

Точно обратното:Гражданската покрива щетите ако ти НЕ си виновен.т.е щетите се покриват от полицата на виновния водач.В твоя случаи виновния водач е неизвестен.Кой тогава ще плати? Гаранциония фонд? Той плаща в случай на ПТП при което едното МПС няма гражданска.Никой няма да ти плати щетите колега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA

Мнение от djoni82 » 26 Дек 2008, 15:06

Протокол могат да ти напишат за неизвестен нарушител но по този начин застрохователя няма да покрие щети
Изображение
В РАЯ има повече удобства,но в АДА компанията е по Готина!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 26 Дек 2008, 15:14

matros, не се изразих правилно, колега. Искал съм да кажа това, което и ти - че гражданската на виновния покрива на пострадалия невинен участник.
Така като гледам - ще трябва да се купува броня, решетка... Капакът подлежи на изправяне, нали? И ако може някой да ме прати при добър тенекеджия в София. :( :confused:
Благодаря ви за отговорите.

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 26 Дек 2008, 15:22

Колега много неприятно :confused:

За съжаление доколкото аз съм запозната, защото тази година го кълвах кодекса на застраховането, при тази ситуация и при положение, че не знаеш кой е извършителят и му нямаш номера на гражданската отговорнст, по този вид договор няма как да вземеш някакви парички... Гражданска отговорнст наиастина е застраховка, която покрива имуществените и неимуществени вреди причинени от теб на някой друг. Т.е. ако този, който те е ударил беше хванат на място, неговата гражданска щеше да ти покрие щетите, но сега просто няма как, освен, ако той не дойде сам и да каже аз бях....Което е знаем в кръга на чудесата....

А за спора с баща ти... дай му да чете кодекса за застраховането и по- специално раздел трети, глава двадесета ;) Да спориш с родител е по-лошо отколкото да спориш с радио :lol: :lol:
Последна промяна kOnPuBkA на 26 Дек 2008, 15:51, променена общо 1 път
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 26 Дек 2008, 15:45

kOnPuBkA написа:Колега много неприятно :confused:

За съжаление доколкото аз съм запозната, защото тази година го кълвах кодекса на застраховането, при тази ситуация и при положение, че не знаеш кой е извършителят и му нямаш номера на гражданската отговорнст, по този вид договор няма как да вземеш някакви парички... Гражданска отговорнст наиастина е застраховка, която покрива имуществените и неимуществени вреди причинени от теб на някой друг. Т.е. ако този, който те е ударил беше хванат на място, неговата гражданска щеше да ти покрие щетите, но сега просто няма как, освен, ако той не дойде сам и да каже аз бях....Което е знаем в кръга на чудесата....

А за спора с баща ти... дай му да чете кодекса за застраховането и по- специално раздел трети, глава драдесета ;) Да спориш с родител е по-лошо отколкото да спориш с радио :lol: :lol:

За "жалост" колежката е написала цялата истина :(
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 26 Дек 2008, 16:19

Лоша работа... колата точно я бях постегнал, защото мисля да я продавам февруари месец. И сега пак ще трябва да я стягам. Казаха ми за един тенекеджия в Княжево, нека някой ако може да ме насочи някъде, да ми каже. Благодаря предварително. Апропо - засега обмислям да купя броня и решетка от морга и заедно със стария капак да ги боядисам. Според вас така ли е най-добре?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Дек 2008, 16:31

Колега, я си вземи и капака, за кадета частите не са скъпи...
Тва докато ти го напаснат... пък и после все ще има кривини ;)
А и ще можеш сам да си ги сложиш тези неща, на няколко болта са ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

...

Мнение от Изрода » 26 Дек 2008, 16:51

Колега,от скоро и аз карам такъв Кадетт(че на Асконката в галерията,пак и гръмнах мотора за 3 път и ми писна вече),та мисълта ми е че си навзех доста части от един пич във Люлин 10,и ако не се лъжа от снимките -неговата кола беше същият цвят,със същата броня и решетка.Ако искаш мога да се разтърся каде му записах номера и да ти го дам.Само за справка аз си купих: Стоп,дясно огледало,плафон за таван,държач за сенник и торсиончетата които държат задния капак за 30 лева.Момчето е много точно а и колата е много изпъната и предполагам че може и да нямаш нужда от тенекиджия.А пък ако са наистина и еднакви цветове ще е ебати късмета.Направо зимаш и монтираш частите и забравяш.
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 26 Дек 2008, 18:00

По-добре не се занимаваи мен ме удариха и видях номера на извършителя и нищо не стана :mhihi:
Beautiful Mechanical Wonder

младши ентусиаст
Аватар

Re: ...

Мнение от savski » 26 Дек 2008, 18:18

Изрода написа:Колега,от скоро и аз карам такъв Кадетт(че на Асконката в галерията,пак и гръмнах мотора за 3 път и ми писна вече),та мисълта ми е че си навзех доста части от един пич във Люлин 10,и ако не се лъжа от снимките -неговата кола беше същият цвят,със същата броня и решетка.Ако искаш мога да се разтърся каде му записах номера и да ти го дам.Само за справка аз си купих: Стоп,дясно огледало,плафон за таван,държач за сенник и торсиончетата които държат задния капак за 30 лева.Момчето е много точно а и колата е много изпъната и предполагам че може и да нямаш нужда от тенекиджия.А пък ако са наистина и еднакви цветове ще е ебати късмета.Направо зимаш и монтираш частите и забравяш.

Колега, ще ти бъда много много благодарен, ако ми намериш номера му! :) Просто... струва ми се невероятно!!!! Не мога да повярвам! Моля те, виж какво можеш да направиш! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: триста двайсе и пеш

Мнение от h4ckED » 26 Дек 2008, 23:13

Имаше един подобен случей с нашият пикап... беше ударен в калника точно пред шофьорската врата. Даже неможеше да се отваря. Няма кой да си признае и така ... всичко за твоя сметка :confused:
Изображение
M - The most powerful letter in the world

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 26 Дек 2008, 23:39

Това го разбрах за съжаление! :( Вече се примирих - здраве да е. Важното е да си оправя колата. Лошото е, че като огледах като махнах решетката, видях, че долу гредата е крива. Дори и с намерени части, май няма да се размина без тенекеджия. :( Наистина би ми било от полза някой да препоръча кадърен майстор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 27 Дек 2008, 0:44

Кофти бате ама май не покриват щетите :confused:
I'm slowly drifting
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата