Обжалване на акт - Камера

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Обжалване на акт - Камера

Мнение от Pin2 » 24 Апр 2007, 21:53

Снимаха ме за превишена скорост и като примерен шофьор, нещо ме човърка да пусна възражения.
Ситуацията е че камерата е хванала мен в дясна лента и на една линия друга кола, която е в лява лента. Ние сме на една линия кажи речи на камерното око. Тъпото е че не си спомням с колко съм карал, но определено щом съм бил в дясно платно съм карал бавно и внимателно ... Аз поне избягвам да правя глупости и да изпреварвам от дясно.

Въпросът ми е имам ли някакъв шанс ?
Знам, че нищо не губя и че глобата няма да ми стане по-голяма, но все пак има ли смисъл.
Превишил съм с 40 км над ограничението и ми се вижда множко.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 24 Апр 2007, 22:54

здр PIN2 ако са те снимали и ти си нарушил то с обжалване нямаш шанс.надявам се се сещаш че съм вещ и не те заблуждавам а напротив искам да ти помогна.значи ако си с 40 км отгоре то административното ти наказание по закон е 12 контролни точки и 50 кинта и ако смяташ че си зле с точките то възстановяваи ако разбира вече не си го правил от началото на годината защото предполагам знаеш че имаш това право само един път на 13 к.т.за цялата година.
преценявай сам.успех и спазвайте ограниченията на скоростта защото с камерите на радарите е вече страшно.спокойна вечер

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 24 Апр 2007, 23:13

в 10-та стая се продават и
билети за предтавлението ;)

Сериозно, камерата е с радар и
изписва точно с колко километра
се движиш във всеки един момент,
така че това с дясната лента няма
да мине...
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 24 Апр 2007, 23:19

е добер де тази камера ГАРАНТИРА ли че той е изправарвал отдясно с 40+ над ограничението, а че не е по-логичния вариант да са го изпреварвали с 40+ ???

както е написал са ДВАМА един до друг на снимката.. или нещо не разбирам
?!?!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pin2 » 24 Апр 2007, 23:56

t0sh написа:е добер де тази камера ГАРАНТИРА ли че той е изправарвал отдясно с 40+ над ограничението, а че не е по-логичния вариант да са го изпреварвали с 40+ ???

както е написал са ДВАМА един до друг на снимката.. или нещо не разбирам
?!?!

Точно това питам ?!?!
Като погледнах снимката бехме кажи речи на една линия на самата камера, като аз съм в дясна а другата кола в лява и малко пред мен, та да сме на една права.
До колкото си спомням на снимката има ден, час и с колко си превишил, но не и коя кола е превишила.
Определено не съм карал с 40, защото минах и видях как е положението там. Но съм почти обеден, че колкото и да предразполага пътя, 80 си е доста.
Ще обжалвам и на дело ще ходя ако трябва, но искам да знам къде им куцат законите на КАТ !!!
Не са ми проблем точките и парите в случая. Нарушения правя много рядко и мога да си го позволя, но това наистина не ми харесва и ще се боря за правата си на приличен шофьор !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS, e84 X1 28i
Мечтае да кара: Луноход
Детайли за колата: '97 318TDS Touring
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i

Мнение от aboykov » 25 Апр 2007, 21:01

Pin2: :) Имаш пълното право да обжалваш, но стигне ли се до съд доказателството е необоримо, т.е. че снимката е от техническо устройство, което е поставено според изисквания и т.н. Помисли добре какви аргументи ще посочиш във възражението си до съда. Законите са си добре, правоприлагането е лошо и това е от което всички си патим.
Успех и нека силата бъде с теб :) :)
There is nothing more beautiful than BMW and Gisele Bündchen ridin' it :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 25 Апр 2007, 21:04

каква е гаранцията, че засякания си ти, а не тоя дето е карал в ляво до теб :?: :roll: :confused:
е тва ги питай на господата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS, e84 X1 28i
Мечтае да кара: Луноход
Детайли за колата: '97 318TDS Touring
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i

Мнение от aboykov » 25 Апр 2007, 21:25

Stanchev: може и двамата да са ги глобили :) В градски условия изпреварваш и отдясно, нали? Пък и така без да гледаме снимката нищо не може правилно да кажем :(
There is nothing more beautiful than BMW and Gisele Bündchen ridin' it :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 25 Апр 2007, 21:29

aboykov написа:Stanchev: може и двамата да са ги глобили :) В градски условия изпреварваш и отдясно, нали? Пък и така без да гледаме снимката нищо не може правилно да кажем :(

аз при градски условия и прескачам :mhihi: ама това е друг филм.
въпроса ми е аджеба как ще докажат, че нарушителя е той, а не другия от лявата лента?
аре ся кокошката или яйцето
при това положение си невинен до доказване на противното ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 25 Апр 2007, 21:56

половината мнения са, все едно е писал 'има ме сниман сам'.

енговия въпрос е защо на него са пратили честитка, а не на този отляво? или и на двамата?
ако е на единия думата срещу на другия, заарди лява лента има повече шанс да не плаща.

обжалвай си спокойно, и да кажеш резултата. да си бил ти - плащай, ама да плащаш на ДРУГ нарушението... и то щото държавата пише разход за камери Х и купува и инсталира за (1/10)Х най-евтините защото 5 човека събират за 17-та вила, а ти да го плащаш... аз не бих.

кандидат ентусиаст
Аватар

Обжалване на акт

Мнение от blackgod » 26 Апр 2007, 16:50

Ако не ти е проблем , напиши тук каква е формулировката за нарушението ти от акта. Писмени възражения можеш да внесеш в тридневен срок от връчването на акта.
Във възражението можеш да посочиш че доказателствения материал не показва категорично че твоята скорост е засечена при наличието на друг автомобил. При тази ситуация вече топката е в КАТ които трябва да докажат еднозначно че техническото средство засича точно лентата в която ти си се движел. Много е вероятно да не вземат предвид възражението ти като ти пишат наказателното постановление, но това ти дава веднага коз ако решиш да го обжалваш в съда. В повечето случаи полицаите не изпипват писането на актове и постановления и само от некадърна формулировка могат да паднат в съда. Всички тези процедури са безплатни , само време и желание да имаш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pin2 » 27 Апр 2007, 0:19

Днеска понеже не бях на кеф заради вече един неудобрен обжалван акт, от който се роди постановление и за който бях почти сигурен, че аз съм правият, пуснах възражение за този въпросен акт с камера. Идната седмица ще пусна жалба върху постановлението, а следващият месец вероятно жалба и по евентуалното бъдещо постановление.
Толкова съм фиктиран, че очаквам съд-а с нетърпение.
Знам едно със сигурност. Глобата няма да ми е по-висока от тази която е в закона !
Ще се жертвам за благото на клуба и после ще ви кажа къде грешат господата милиционери.
Колкото и добри да са законите, вратички винаги се намират, да не говорим, че от самото начало правят груби процесуални нарушения, които в съда имат значение. Като например, предварително подписаният акт от Някой Знайников, но попълнен и връчен от негова Колежка Катаджийска.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 27 Апр 2007, 2:59

t0sh написа:ако е на единия думата срещу на другия, заарди лява лента има повече шанс да не плаща.

Няма значение дали е лява или дясна лента защото всеки може да си изпреварва от която иска при положение, че са повече от две и в града. ;) Когато караш в най-лявата лента и някой покраи теб мине мисля, че не се води изпреварване.
Малко е странно има недомислица защото в този раздел пише, че всеки може да се вдижи в която лента избере, а пък в раздела за изпреварванията пише, че автомобилите трябва да се изпреварват само от Лявата им страна.Тоест накратко:Ако караш в града по булевард с няколко ленти и си караш в най-лявата по твой избор как някой ще те изпревари като трябва да се изпреварва само от ляво.Ето затова моята логика тук е че при многоредовото движение просто не се води изпреварване когато някой те подмине отдясно например.

Раздел 3 Разположение на нерелсовите пътни превозни средства върху пътя

Чл. 15 (2)

Назад към Извън Темата