СПЕШНО помощ за осигуряване!
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
СПЕШНО помощ за осигуряване!
Здравейте! Имам следният проблем - работя по трудов и граждански договор. По трудовият работодателя ме осигурява на минимума - 180лв., въпреки, че вземам пъти повече. По гражданският получавам възнагражденията си по Булстат, който е ЕГН-то ми, по сметка вбанката, от която искам кредит. За 2006г. по трудовия договор имам 1лв. и стотинки данък, който е платен, покрити социални осигуровки, информация от е-услугите на НОЙ. Подал съм данъчна декларация за 2006г. По гражданският договор работя от август 2006г., като за тези 5 месеца имам доходи през 4 от тях, възлизащи на 2160лв. Върху тях внесох осигуровки на 110лв. месечна база, общо 440лв., платих 189 данък+осигуровки, като от тях социални, ДОД, здравни и т.н., всичко. Целта на всичко това е, да мога да си добавя сумите от гражданския към трудовия и имам по-висок доход пред Банка за кредит. Всичко е ок, но от банката ми искат да им излизат платени осигуровки и по двата договора, а на сайта на НОЙ показва, че съм социално осигурен само по трудовия договор, въпреки, че съм си платил и по гражданския. Моля помогнете, какво трябва още да направя, или какво съм объркал? Всички документи ми ги попълваха във фирма, където ми казаха, че или трябва да се самоусигуря на 110лв. или въобще да не внасям, т.к. имам трудов договор, от НАП ми искаха да внеса още на 110лв. да станели 220лв., от НОЙ ме прехвърлят към НАП и обратно, а от банката не ми отпускат кредита, въпреки, че им представих бележките за платени соц. осигуровки по гражд. договор и бележка от НАП, че нямам задължения към бюджета!? Моля помогнете!!! Благодаря Ви предварително!!!
п.п.: егати държавата сме

п.п.: егати държавата сме

- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
Аман от тези банки
Незнам какъв кредит изкаш да теглиш, но да знаеш много пари няма да ти отпуснат
Аз преди месец си подадох документите за кредитна карта с лимит 2000лв при положение, че се осигурявам на 300лв. След няколко дни ми звани една мадама и ми обеснява, че на базата на тези осигуровки можели да ми отпуснат само 1000лв. И искат да имаш поне от половин година трудов договор.
Дано да ти отпуснат колкото ти трябват
Успех

Дано да ти отпуснат колкото ти трябват

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
Здрасти, ако работиш едновременно по граждански и тр. договор, задължително осигуровките ти по гражд. дог. трябва да са върху сумата по сметката, намалена с 35% /нормативно признати разходи/, а не върху 110 лв. За да си получил 2160 лв. за 4 месеца облагаемата сума трябва да е много повече от 110 лв. Щом осигуровките ти се внасят по ЕГН означава, че се самоосигуряваш, а минималноосигурителният доход за самоосигуряващи е 220лв. 110 лв. е доход, върху който се внасят само здравни осигуровки /6%/. Единственият начин да си получил 2160 лв. и да си платил само 189 лв. налози е да са ти платили сумата по сметката като хонорар, т.е. трябва да си доплатиш осигуровките за още 110 лв. За да си удостовериш след това дохода в банката би могъл да представиш копие от служебните бележки от хонорар сметките по гр. договор.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Как се взимат 10К от ДСК? Даваш им служебна бележка от работата за това, че за последните 3 месеца си взимал 700-800 лева (нищо че се осигуряваш на 180) и след 1 ден имаш парите
Ходи провери, ще видиш, че е елементарно...
П.П. Не знам от коя банка се опитваш да теглиш, но не си заслужава нервите... Пробвай през ДСК, ако работодателите ти са навити да ти дадат такава служебна бележка.

П.П. Не знам от коя банка се опитваш да теглиш, но не си заслужава нервите... Пробвай през ДСК, ако работодателите ти са навити да ти дадат такава служебна бележка.
It's not who You are, it's who You know...
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
logout написа:Как се взимат 10К от ДСК? Даваш им служебна бележка от работата за това, че за последните 3 месеца си взимал 700-800 лева (нищо че се осигуряваш на 180) и след 1 ден имаш паритеХоди провери, ще видиш, че е елементарно...
Именно ДСК е банката, а аз работя в ДСК Гаранция

Redex

Благодаря на отзовалите се

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
redex написа:За да си удостовериш след това дохода в банката би могъл да представиш копие от служебните бележки от хонорар сметките по гр. договор.
А да попитам има ли друго, което трябва да направя, след като си платя и за останалите 110лв., за да излезе тази информация в сайта на НОЙ, трябва ли да подавам някакви документи в НАП?

Enslaving_Lecher написа:redex написа:За да си удостовериш след това дохода в банката би могъл да представиш копие от служебните бележки от хонорар сметките по гр. договор.
А да попитам има ли друго, което трябва да направя, след като си платя и за останалите 110лв., за да излезе тази информация в сайта на НОЙ, трябва ли да подавам някакви документи в НАП?
Освен плащането, трябва да подадеш декларация образец 1 в НОИ, с която се декларират осигуровките.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Enslaving_Lecher написа:... Именно ДСК е банката, а аз работя в ДСК Гаранция...

It's not who You are, it's who You know...
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
Ами за смях е, както и моя случай, така и държавата ниlogout написа:Enslaving_Lecher написа:... Именно ДСК е банката, а аз работя в ДСК Гаранция...
То не е за смях де, ама егати съвпъдъка... Все пак става въпрос един вид за "вътрешно инфо". Та толкова ли не могат да се разберат по телефона кредитният инспектор и счетоводителката... Егати случая

Благодаря и на двама Ви, стискайте палци вече нещата да станат, че ми писна.
10 мнения
• Страница 1 от 1