малко помощ за плазма :(
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
AGT написа:Обощено казано трябва да е поне 42" за да не се забелязват деформацийте по образа като го разтегнеш и поорежеш![]()
![]()
Ако имам време ще си поиграя и ще пробвам... но пак мисля, че няма да е , както трябва да е

Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
mastorpetko написа:Т
П.П.П. Цифров тунер/цифрова телевизия няма нищо общо с Булсатком и АйТиВи партнър - тук става въпрос за нов стандарт на ефирно излъчване с по-висока резолюция от сегашните - така наречения HDTV
Според това писание излиза ,че всички които имат цифрови тунери и са абонати на Булсат или ITV гледат аналогова телевизия така ли

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
AGT написа:Според това писание излиза ,че всички които имат цифрови тунери и са абонати на Булсат или ITV гледат аналогова телевизия така ли![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ами ако опънеш коаксиален кабел от приемника до телевизора може се приеме че си на малко по-читава аналогова
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Откъде го произведе този цифров приемник с RF модулатор за коаксиален кабел

Съвет от КАТ !
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тука стана обърквация между "цифрова телевизия" и "телевизия с висока резолюция"
Булсатком и Ай ти ви са цифрови, но трябва от антената да пуснеш оптичен кабел и телевизора да има оптичен вход, за да има ефект от "цифровата" телевизия. А тя е само рекламно цифрова, защото сигнала на повечето телевизии, които предават тези два оператора идва от аналогови предаватели или аналогови носители (бетакам, примерно). Високата резолюция (high definition) наистина е нов стандарт на телевизия, който ще я приближи до качеството на двд. Което не значи, че всяка картина с 16:9 формат е висока резолюция. Прехвърлянето от един формат на друг е доста скъпа операция, която се прави рядко. За да може да асе постигне някаква съвместимост, телевизорите имат различни режими на гледане - за тв 16:9 ползвайте опцията letterboх, която вкарва 4:3 картината в 16:9 рамка с възможно най-малки загуби и изкривявания. Презумпцията на HDTV ready апаратите е, че в бъдеще (за Европа е настояще) ще се премине изцяло на телевизия с воисока резолюция. За да е висока резолюцията трябва да е цифров сигнала (поради технически причини, свързани с обема на сигнала спрямо честотите). От там се минава към пълно сливане на кино-видео-тв като се премахнат различките в стандартите. Почти всички производители на професионално оборудване вече продават HD техника и се подготвят за това "сливане". Какво става в България - някъде към 2009 г. ще се правят конкурски за честотите за цифрова телевизия. Сложете технологичните срокове за конкурсите, оборудването и всичко останало и цифрова тв у нас ще има най-рано от 2011 г, а след 2012 всичко аналогови ефирни ще бъдат спрени. На честотата, на която в момента се излъчва една ефирна тв, могат да се пуснат 6 цифрови с висока резолюция (могат и 10, но с компромиси). Това веднага ще постави спешна необходимост пред кабелните от преодоляване на ограниченията на коаксиалния (аналогов) кабел и преминаването на оптика. Което пък ще редуцира драстично кабелните оператори, ама това е друга тема. 

Never mistake motion for action...
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Леон, обърквация има, но тя е доста по-голяма, отколкото споменаваш. Не е проблем цифров сигнал да минава по коаксиален кабел (за справка по-големите кабелни оператори вече имат цифрови пакети). Цифровата телевизия си е цофрова и става аналогова в абонатния приемник, за да може да излезе на телевизора и окото на абоната да я види, защото не всички сме като бат' Нео от Матрицата и да виждаме дигитално
Така, че все пак в даден момент нещата от цофрови стават аналогови нали така. Иначе съм съгласен, че форматът на излъчване не е обвързан с резолюцията на излъчване. 16/9 е по принцип американският стандарт, който там си върви от много време насам, а сега просто става популярен в Европата. А HDTV-то в Европата е все още в начална фаза, но съм съгласен, че доста телевизии излъчват вече HDTV. Проблемът е, че HDTV е 4 (четири!!!) пъти по-голям като заемани мегабити и съответно честотна лента и за това се правят опити за внедряване на стандарта MPEG-4 по спътниците, защото сега е масово MPEG-2.
По въпросът с клиповете по телевизиите - те не са 16/9, а 4/3 и просто са им шибнали по една черна лента от горе и от долу
За истинско 16/9 вижте ТВ7 мисля беше вечерният им сериал и ако телевизорът ви няма 16/9 ще виждате само централната част от картината.

Така, че все пак в даден момент нещата от цофрови стават аналогови нали така. Иначе съм съгласен, че форматът на излъчване не е обвързан с резолюцията на излъчване. 16/9 е по принцип американският стандарт, който там си върви от много време насам, а сега просто става популярен в Европата. А HDTV-то в Европата е все още в начална фаза, но съм съгласен, че доста телевизии излъчват вече HDTV. Проблемът е, че HDTV е 4 (четири!!!) пъти по-голям като заемани мегабити и съответно честотна лента и за това се правят опити за внедряване на стандарта MPEG-4 по спътниците, защото сега е масово MPEG-2.
По въпросът с клиповете по телевизиите - те не са 16/9, а 4/3 и просто са им шибнали по една черна лента от горе и от долу

За истинско 16/9 вижте ТВ7 мисля беше вечерният им сериал и ако телевизорът ви няма 16/9 ще виждате само централната част от картината.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Да добавя, че на някои телевизори, чиито екран е 16/9 имат функция, която разпъва само лявата и дясната част на образа, за да запълни черните ленти, които се получават, когато се гледа 4/3 на 16/9. При това положение пропорциите на изображението са нормални в средата, а в краищата разпънати. Това е досадно, но не твърде много де. 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2