При внос на автомобил..
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
При внос на автомобил..
..при полужение, че искам веднага след това да му продам мотора, НО с документите.Няма да се слага веднага друг двигател и затова няма да е в движение известно времеа и има голяма вероятност да се боядива, но после не искам да имам проблем когато се подкарва наново.
Та въпроса е като го докарам саморябва да се регистрира.. или трябва и номера?
Ако има някои запознат да каже как най добре да се процедира, че да не се хвърлят пари на вятъра.
Мерси.
Та въпроса е като го докарам саморябва да се регистрира.. или трябва и номера?
Ако има някои запознат да каже как най добре да се процедира, че да не се хвърлят пари на вятъра.
Мерси.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
До колкото знам аз,ако продадеш мотора с документи,това означава,че трябва да бракуваш автомобила за да го бракуваш трябва първо да го регистрираш.След като веднъж го браакуваш за повторно пускане в движение трябва да минеш технотест,който вече е с печат TUV.На практика,ако не я регистрираш няма как да продадеш мотора с документи. 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Освен от снет от отчет автомобил, двигател може да се регистрира ако е взет от автомобил на който е вече регистриран друг двигател- в ЗДП има текст за това.
За основния въпрос- трябва да може да се продаде двигателя и с чуждия талон+документ/договор/ за собственост на името на купувача на колата т.е. продавача на мотора. В страната на закупуване автомобила е снет от отчет.
За основния въпрос- трябва да може да се продаде двигателя и с чуждия талон+документ/договор/ за собственост на името на купувача на колата т.е. продавача на мотора. В страната на закупуване автомобила е снет от отчет.
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Има и един друг начин...
Вкарва се с фактура през Румъния и никой не разбира кога е влезнала тази кола в България. Тук можеш да правиш каквото си поискаш с нея...
Става въпрос ако колата минава само през държави които са в ЕС. 
Вкарва се с фактура през Румъния и никой не разбира кога е влезнала тази кола в България. Тук можеш да правиш каквото си поискаш с нея...

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Когато обаче я подкарам тази кола ще имам грижи най вероятно, ако така направя.
Чудя се кои вариант е по добър, да я вкарам да я регистрирам и после да я спра от движение или да я бракувам (човека на които ще дам двигателя няма да го узаконява веднага и така няма да се наложи да я бракувам на момента за да му дам регистрацията) въпроса е при кое разправията е повече когато тръгна да подкарвам - бракуване или спиране от движение.
Техно тест така или иначе ще трябва да се прави когато се сложи новия двигател.
Чудя се кои вариант е по добър, да я вкарам да я регистрирам и после да я спра от движение или да я бракувам (човека на които ще дам двигателя няма да го узаконява веднага и така няма да се наложи да я бракувам на момента за да му дам регистрацията) въпроса е при кое разправията е повече когато тръгна да подкарвам - бракуване или спиране от движение.

Техно тест така или иначе ще трябва да се прави когато се сложи новия двигател.

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Чочо ако бракуваш колата повече не можеш да я пуснеш в движение, ако смяташ да я пускаш в движение трябва да се спре от движение
Но си мисля че при всички случай ще трябва да я регистрираш първо, да я спреш от движение за да може да дадеш мотора, после обаче трябва да сложиш мотор с регистрация и след като отново регистрираш колата с новия мотор и минеш през Технотест и КАТ вече стария и мотор ще може да се регистрира в другата кола!
Бракуването ако не се лъжа е процес който е невъзвратен...демек бракуваш ли я значи тая кола не може да се регистрира повторно!
Мисля че не може да я вкараш и да не я регистрираш па да и махнеш мотора, щото тя има срок в който да я регистрираш!

Но си мисля че при всички случай ще трябва да я регистрираш първо, да я спреш от движение за да може да дадеш мотора, после обаче трябва да сложиш мотор с регистрация и след като отново регистрираш колата с новия мотор и минеш през Технотест и КАТ вече стария и мотор ще може да се регистрира в другата кола!
Бракуването ако не се лъжа е процес който е невъзвратен...демек бракуваш ли я значи тая кола не може да се регистрира повторно!
Мисля че не може да я вкараш и да не я регистрираш па да и махнеш мотора, щото тя има срок в който да я регистрираш!

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

За самата продажба на мотора не е нужно нито да е спяна от движение, нито снета от отчет /на купувача на мотора му се дава копие от талоните и се прави договор/, но при регистрацията му вече колата от която е взет трябва да е снета от отчет т.е. бракувана или да има регистриран на нея друг мотор/проверяват в базата си данни/. В случая новия мотор трябва да бъде рег. преди купувача на стария мот. да го рег. на неговото авто.
Е сега и аз да задам един въпрос понеже е по темата - може ли да се продаде и регистрира мот. от нововнесен автомобил, който не е рег-ран и няма да се рег-ра. Трябва ли да се прави превод на документите щото те от КАТ не ги разбират кво остава за нотариусите
.
Е сега и аз да задам един въпрос понеже е по темата - може ли да се продаде и регистрира мот. от нововнесен автомобил, който не е рег-ран и няма да се рег-ра. Трябва ли да се прави превод на документите щото те от КАТ не ги разбират кво остава за нотариусите

8 мнения
• Страница 1 от 1