начин да се помогне?
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
начин да се помогне?
много пъти съм си мислел за това,как да се помогне на болните хора.богати хора в бг има доста,ама е по-добре да си сменят колите и жените,отколкото да помагат на нуждаещите се.ако някой известен е болен-всички вестници се късат да го отразят и да му съчувстват,а за другите-
мисля,че в бг има поне 2-3 000 000 трудещи се.ако се направи някакъв фонд,в който всеки внася по лев(всеки месец) и тези пари да се разпределят както трябва,на доста болни ще им се подобри живота по този начин.
и това да е постоянно,а не както за коледа- с есемеси,коцерти и накрая кой дал-кой взел,нищо се незнае!
трудно ще стане това,предвид времената в които живеем,ама все пак дали е възможно?
какви са вашите мнения,все пак сме хора и трябва да си помагаме?

мисля,че в бг има поне 2-3 000 000 трудещи се.ако се направи някакъв фонд,в който всеки внася по лев(всеки месец) и тези пари да се разпределят както трябва,на доста болни ще им се подобри живота по този начин.
и това да е постоянно,а не както за коледа- с есемеси,коцерти и накрая кой дал-кой взел,нищо се незнае!
трудно ще стане това,предвид времената в които живеем,ама все пак дали е възможно?
какви са вашите мнения,все пак сме хора и трябва да си помагаме?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Принципно е възможно. На практика ако се пробва такава инициатива пак ще излезе, че всички дружно купуваме на някого я ново BMW, я джакузи за офиса, я кой знае какво.
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
Инициативата ти е похвална
, но мисля че е трудна за изпълнение
и пак ще се получи нещо като фонд за пълнене на джоба на някои държавник

и пак ще се получи нещо като фонд за пълнене на джоба на някои държавник

Последна промяна LAST RIDE на 07 Мар 2007, 17:49, променена общо 1 път
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Надали.. Това значи да промениш донякъде мисленето на голяма част от хората, за това къде ще отидат тези пари и т.н. Което аз поне мисля, че е невъзможно. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
Инициативате е колкото хубава, толкова и неизпълнима, за съжаление!
Все ще се намери някой по пътя на парите (от дарителите към нуждаещите се) който ще щипне някой лев, но това дори не е най-гадното. Най-гадното е че ще има няколко такива хора, които ще грабят нагло и ще плащат на други наглеци да ги прикриват .................... и изобщо, извинявам се за песимизма, но напоследък съм повлиян от разни мизерии!
Иначе едва ли има смисъл да казвам, че съм ЗА с двете ръце, ако се организира нещо такова и все пак някакви значителни средства стигнат до нуждаещите се.

Все ще се намери някой по пътя на парите (от дарителите към нуждаещите се) който ще щипне някой лев, но това дори не е най-гадното. Най-гадното е че ще има няколко такива хора, които ще грабят нагло и ще плащат на други наглеци да ги прикриват .................... и изобщо, извинявам се за песимизма, но напоследък съм повлиян от разни мизерии!
Иначе едва ли има смисъл да казвам, че съм ЗА с двете ръце, ако се организира нещо такова и все пак някакви значителни средства стигнат до нуждаещите се.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ами.. трудно. но ето как работи другаде:
примерно в Унгария, въведоха (преди 3 години?) правото да избираш, къде ти отива 1%+1% от данъка който така и така даваш, в годишната данъчна декларация. държавата взима 2% по-малко, които отиват за фондации.
има два отделни списъка, затова е 1%+1%, не съм гледал по какво се делят, май хора / обекти но незнам.
което исках да кажа е, че откакто го направиха, веднага се регистрираха може би 500+++ фондации (2000+? огромен списък!), към които да прехвърляш 1%, и не се знае коя как ги ползва, и коя е само за пране на пари. Разбира се има и такива с име, и представи си 3 млн. работещи по 1% от годишния да кажеме примерно 1000++лв данък. Това е което може да заработи ако се въведе, иначе няма кой да те чуе
а идеята е добра - задължително помагаш фактически на която кауза ти е присърце
а не да даваш на държавата и тя уж да разпределя и да прави врътки...
аз лично редовно избирах 1% за опазване на природата и 1% за болни деца. иначе имаше от обновяване улици през туристически и исторически обекти през творчески неща до приюти за животни и изследвания за рак/спин и т.н.
та ако имаш влияние в парламента - действай
примерно в Унгария, въведоха (преди 3 години?) правото да избираш, къде ти отива 1%+1% от данъка който така и така даваш, в годишната данъчна декларация. държавата взима 2% по-малко, които отиват за фондации.
има два отделни списъка, затова е 1%+1%, не съм гледал по какво се делят, май хора / обекти но незнам.
което исках да кажа е, че откакто го направиха, веднага се регистрираха може би 500+++ фондации (2000+? огромен списък!), към които да прехвърляш 1%, и не се знае коя как ги ползва, и коя е само за пране на пари. Разбира се има и такива с име, и представи си 3 млн. работещи по 1% от годишния да кажеме примерно 1000++лв данък. Това е което може да заработи ако се въведе, иначе няма кой да те чуе

а идеята е добра - задължително помагаш фактически на която кауза ти е присърце

аз лично редовно избирах 1% за опазване на природата и 1% за болни деца. иначе имаше от обновяване улици през туристически и исторически обекти през творчески неща до приюти за животни и изследвания за рак/спин и т.н.
та ако имаш влияние в парламента - действай

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Да де, ма въпросът тука е не принудително да ти ги взимат, а да ги даряваш отделно от задължителното. Иначе всеки може да пробва. Ето как става: регистрираш фондация и започваш да убеждаваш хората да вкарват пари в нея. Само че убеждаването не е никак лесно. Ето например няколко души от нашия клуб редовно посещават един дом в Долна Баня и на почти всяко мероприятие приканват всички от форума да дадат по някой лев. Сега, при положение че всеки от почти 7-те хиляди регистрирали се тук даде по 1 лев, това са 7К лева. Но на практика се събират далеееч по-малко
и то дават само шепа хора. След като не можеш да изкопчиш левче от познати, не знам как ще успееш да вземеш от непознати. Но поне можеш да пробваш.

It's not who You are, it's who You know...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
уф тези масови идеи 'всеки оп малко'...
ако се направи услуга с смс, може и повече от половината от 7-те хиляди регнати тук да цъкнат едно смс-че веднъж на месец примерно.
само че поне 50% обира gsm оператора, след това технически части и т.н. и реално децата ще получат към 35% в МНОГО добрия случай и честен посредник
а пейпал и банки не се занимават с такива дребни суми - та това е сложно
а по-големи суми не можеш да очакваш масово.. шах-мат или някъв опит с такъв смс врът - 35% пак е нещо, нека са 1000 пратили по 2 лева смс-а примерно -> са си 700+ кинта чисто за децата.
едит: но може би има услуги 'дарения' когато оператора и посредника взимат примерно едва по 5% може би - за .бг незнам трябва да се погледне.
ако се направи услуга с смс, може и повече от половината от 7-те хиляди регнати тук да цъкнат едно смс-че веднъж на месец примерно.
само че поне 50% обира gsm оператора, след това технически части и т.н. и реално децата ще получат към 35% в МНОГО добрия случай и честен посредник

а пейпал и банки не се занимават с такива дребни суми - та това е сложно

а по-големи суми не можеш да очакваш масово.. шах-мат или някъв опит с такъв смс врът - 35% пак е нещо, нека са 1000 пратили по 2 лева смс-а примерно -> са си 700+ кинта чисто за децата.
едит: но може би има услуги 'дарения' когато оператора и посредника взимат примерно едва по 5% може би - за .бг незнам трябва да се погледне.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Съгласен. Ама вземи една кутийка, напиши: "За децата от Долна Баня" и пробвай да събираш лично от познати 

It's not who You are, it's who You know...
- mastorpetko
- младши ентусиаст
-
държавата има много пари, които харчи за огромни глупости - един от примерите е концерта по случай приеманито ни в ЕС - струваше точно 3 милиона лева. Друг такъв - изборната томбола, която НДСВ организираха - пак някакви милиони беше работата.
Та най-добрият вариант да се помогне на болните, гладните, сираците и т.н. е като се вземе властта в тази държава и се управлява разумно
Та най-добрият вариант да се помогне на болните, гладните, сираците и т.н. е като се вземе властта в тази държава и се управлява разумно

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
скапана държава,мамицата им на всички политици.
толкова малки деца имат нужда от помощ,ама ако може на всички да се помага,а не на отделни деца или домове...
и тея прости певци(всички) могат да се заемат с няква такава кауза,ама няма кой.......
толкова малки деца имат нужда от помощ,ама ако може на всички да се помага,а не на отделни деца или домове...
и тея прости певци(всички) могат да се заемат с няква такава кауза,ама няма кой.......
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
не 1 лев а 100 ще дам ама да знам че отиват за където съм ги дал
вяра нямам на такива фондации щото българина е способен на всичко а от това по лошо нема
съгласен да взема едно сираче да го облека да го нахраня но пари на фондация НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕе

- anabella
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 325xi touring
Основният проблем според мен е, че липсва нагласа у българина да даде нещо безвъзмездно. Погледнато реално никой няма да обеднее от един или два лева, колкото и малко пари да получава. А тази нагласа идва и от многобройните лъжефондации. Това, което оставя малка надежда е, че такива кампании като Българска Коледа и Да спасим Дарина посяват все пак идеята за благотворителност.
Както и преди мен сте споменали, организацията наистина е трудна.
Както и преди мен сте споменали, организацията наистина е трудна.
14 мнения
• Страница 1 от 1