Средната заплата в USA???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Мар 2007, 1:34

хм... ми аз съм чувал така:

"средна заплата" както някои хора казаха по-горе.. такова понятие няма...

минималната работна заплата е около 5.50-7.50 на час според щата.. по-малко не могат да ти плащат по закон- освен ако не работиш работа където заплащането е по-голямата част от бакшиши- тогава минималната заплата е $3.50-4.50 на час.

при такива пари почти не ти взимат данъци. или ако взимат са много малко - 5-10% примерно. и това са само данъци върху парите които изкарваш официално. бакшишите не се броят..

хората които правят по 10-12-15 на час са нископлатените работници които са.. в час.. били са в америка 2-3 пъти и знаят кое как и къде.

но като питаш за средна заплата - средната работна заплата на един нормален човек дето седи във офис и работи нещо обикновено е около $27-40к на година. от тях около 15-17% отиват за данъци.

в зависимост от това къде живеш една нормална едностайна квартира е около $450-1200 на месец като 1200 е примерно в ню йорк. това не включва обикновено електричество, газ и тн. повечето млади хора живеят във комуни по 3-4 човека и им излиза по 350-500 на месец за наем и около 50-100 за ел, газ и тн.

за ядене- зависи какво ядеш и къде ядеш, но като минимум си брой по по $5 на ден.. и то ако ядеш глупости... по реално е около $10-15 на ден.

нормална кола която да върви и да не се чупи много е $1000-2000. застраховата гражданска отговорност е около $500 на година. бензина е малко над $2 на галон.

и така. всичко е много относително но тия числа дето съм ти ги написал са горе долу реални..
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3CSL » 03 Мар 2007, 2:33

Номера е да не попадаш на българи щото при тях е най-голямата хурка ;)
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt :mrgreen:

Потребител
Аватар
Кара: WV Polo '97

Мнение от babbler » 03 Мар 2007, 2:40

извинявам се на всички, че не прочетох какво пише по-надолу в тази тема. просто мисля, че това наистина е относително. аз например взимах около $25 на час. ама това стана след като вече бях 2 пъти на бригада. в началото като отидох ми плащаха $9. зависи много какво работиш и как го правиш :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 03 Мар 2007, 11:32

Е какво си работил?
Още преди да заминете фирмата ви е намерили работа, тоест имате договор, така ли?
С колко пари трябва да имаш за всеки случай? Колко пари ти трябват за документи, за билети и т.н?
Няма ли някой да напише подробно как е било на бригадата.
Тоест слизаш от самолета на летището и къде отиваш, какво е първото което правиш? Има ли хора от фирмата да ти помогнат?

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 03 Мар 2007, 16:15

vutov написа:С колко пари трябва да имаш за всеки случай?
1500$ за да си спокоен,на мен ми искат 500$ депозит за квартира+250$за първият месец.Също така трябва да съм 10 дена по-рано преди да започна бачкане,първо да се остроя,втора да си оправям някави документи.Значи за тия 10 дни трябва да имам някакви мангизи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 03 Мар 2007, 23:31

накратко последно:
//Марто - цените са каквито са (за 7 месеца все съм ги усетил). На общежитие _може_ да се пести ако не излизащ много. И бачкаш и взимаш изпити криво-ляво или ги отлагаш.

чужбина - за обучение си струва, тук е явно че почти всички са 'смешни' - но е гърч. няма такъв филм 'уча добре и живея добре' - или се свиваш яко и учиш 'за да сполучиш после', с евтини практики за опит, или бачкаш и живееш сносно но завършваш (ако!) за 8-10 години вместо 5, примерно. или финанси от мама и тати :)

а като _шанс_ за пробиш вероятно е по-добре извън бг - тук примерно фактора 'връзки' тежи все още прекалено много - основен проблем според мен. Намери си работа в МТЕЛ да кажем... без връзки? :)

но това не значи че ако се напъваш 'там' и тук, там ще е гаранция по-добре! аз лично продължавам да не работя за бг фирма, но избрах да се прибера и да го правя оттук - винаги мога да изляза обратно (всъщност където и да е, ИТ фрийлансър сме 'лесни') - но още съм си тук ;)

навсякъде има плюсове и минуси, всеки си решава

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 04 Мар 2007, 9:36

M3CSL написа:Номера е да не попадаш на българи щото при тях е най-голямата хурка ;)

С това не съм много съгласен въпреки че има изключения. Ако идваш за първи път знаеш ли как ше се радваш да има някой само да те закара и да ти помогне да си оправиш документите, на едно кафе да те закара един от време на време, да пийнеш една бира поне. Много хора знам където избягват българите по една или друга причина обаче все пак сме Българи и не всички сме гадове. Обаче като отидеш някъде далече от дома и не знаеш на кой свят си ще се радваш много от едно рамо дори само за опора в случай че недай си боже нещо ти се преебе работат. За хората дето ще идват насам да внимават много с работодателите които си избират защото преди няколко години дойдоха около 30 бригадири които ужким имали уредени работодатели и като кацнаха тука и греда. Няма работа, няма квартира и в тоя случай се налагаше да ги взимаме хората и да ги настаняваме у нас докато се уредят. Така че имайте едно на ум и вземете един телефон на някой който е в Америка и може да разчитете на него в случаи че недай си боже нещо стане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Re: s

Мнение от DroW » 04 Мар 2007, 13:09

baby_bmw написа:най-добрия ми прител и брат му живеят там вече.
работи във WALMART и взима 12$ на час.
доста добре за него.,шом е само на 20,успява да си плаша обучението,да си купи кола и да има излишни.
около 2304$
работи се по 8ч
12$ х 8 часа=96 na ДЕН!!!!!!!
96 Х 24дни=2304
даже и 20 да бачка1920$ = 3744лева БРАТЯ!!!!!!!!!!!!!!!!! на месец
и работата му е да се разхожда из магазина да консулрира
представете си колко взима шефа :shock: :shock:

пропускаш данъците :) от тия 2304 25-30% ги брой в джоба на държавата удържат се автоматично при това от заплатката ти :)
тоест 1400-1500 на месец вади пичагат ако плаща наем за 3стаен апартамент а той варира от 800-1200$ зависи дали си в наи престъпния квартал и на всяка пряка може да ти пръснат главата или си в по спокоен плащаш 1200$ и останалите 400$ може да му стигнат за храна :)Това сичко ако е сам ако са 2ма или си наеме доста по малък апартамент може и да върже 2та края по лесно :)

едно много важно нещо което съм забелязал също е тъй като съм с зелена карта и вече 7 години по ред ходя всяко лято е че когато бачкаш там ако си студент на бригада като се върнеш ти връщат голяма част от данъците ако пребиваваш постоянно там обаче почти нищо нема да ти върнат :)
Изображение

Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата