Велосипеди
Модератор: Общи модератори
Re: Велосипеди
Някой ползва ли багажник за велосипед от тези където се монтират на покрива
Гледах ей този ама като че ли не ми се дават толкова пари за нещо което ще полвам рядко https://www.bikecenter.bg/product/bagaz ... rlv_rpos=1.
Гледах ей този ама като че ли не ми се дават толкова пари за нещо което ще полвам рядко https://www.bikecenter.bg/product/bagaz ... rlv_rpos=1.- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
seimo написа:Някой ползва ли багажник за велосипед от тези където се монтират на покриваГледах ей този ама като че ли не ми се дават толкова пари за нещо което ще полвам рядко https://www.bikecenter.bg/product/bagaz ... rlv_rpos=1.
Аз съм с един точно такъв и един high road long.
Цифромания са, но Якима като че ли нямат алтернатива за тия цели.
Виж евентуално моделите, които са за свалена предна гума. Те бяха по-евтини по спомен.
Колкото и рядко да го ползваш, компромис с тия неща не се прави.
Греди имаш ли?
Греди си поръчах тези от Амазон, не са нищо особенно https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B003 ... prod_image . Якимата не разбрах заключва ли се за напречните греди или трябва да се сваля и прибира в колата 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- empar
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:В OLX по едно време имаше колкото щеш такива. Предполагам още има.
+1
Втора ръка е добра идея, тъй като на това нещо няма какво да му стане от ползване. Разни дреболии като каишки и тапички може да са сдали, но се предлагат от вносителя.
Заключват се иначе багажниците за гредите.
Има и заключалка за колетото към багажника. С един ключ са и двете.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
И аз си напазарувах thule proride нещо си от олх. Тва са неща които повечето хора я ползват един път в годината, я не. И в един момент решават, че им пречат и продават. А пък ако е ползвано много си личи и лесно се хваща ако е зле.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
По спомени, такива ползваха и някои коли от Джиро-то, като ги гледах на центъра в Пловдив...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- empar
- младши ентусиаст
-
Не че тия от Джирото не знаят какво правят, но сериозните шосейни колела да ги карам на покрива трябва да ми е изпила чавка мозъка!
Ако трябва да си говорим сериозно(т.е. редовно и/или надалеч) за пренос на колела с кола, това на покрива е най-неудобната възможна опция. На магистрала с карбонова рамка си е руска ролетка, шумно е и трябва да се съобразяваш от къде минаваш. Храсти, дървета, увиснали интернет кабели, жп подлези и какво ли още не. Подземните паркинги ги забравяме директно. Аз поне 2 пъти седмично свалям и качвам и е откровено досадно. Навесът ми е супер нисък, изкарвам колата, едното колело, другото колело, тогава детето и вече съм забравил къде отиваме. За едно каране от 2ч на 5-10км от нас отиват и едни 30 минути в сваляне и качване.
Отзад на теглича с третия номер е истината, но там цената е да ти се доплаче! КАТ близо 3-4 месеца в началото на годината не издаваха трети номер, понеже нямаше червена боя за номерата.

Ако трябва да си говорим сериозно(т.е. редовно и/или надалеч) за пренос на колела с кола, това на покрива е най-неудобната възможна опция. На магистрала с карбонова рамка си е руска ролетка, шумно е и трябва да се съобразяваш от къде минаваш. Храсти, дървета, увиснали интернет кабели, жп подлези и какво ли още не. Подземните паркинги ги забравяме директно. Аз поне 2 пъти седмично свалям и качвам и е откровено досадно. Навесът ми е супер нисък, изкарвам колата, едното колело, другото колело, тогава детето и вече съм забравил къде отиваме. За едно каране от 2ч на 5-10км от нас отиват и едни 30 минути в сваляне и качване.
Отзад на теглича с третия номер е истината, но там цената е да ти се доплаче! КАТ близо 3-4 месеца в началото на годината не издаваха трети номер, понеже нямаше червена боя за номерата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
empar написа:Има и заключалка за колетото към багажника. С един ключ са и двете.
На тия ключалки много не бива да се разчита, че са от пощенски кутии и се отварят елементарно. Служат единствено за да забавят крадеца няколко минути.
bum_bum написа:empar написа:Има и заключалка за колетото към багажника. С един ключ са и двете.
На тия ключалки много не бива да се разчита, че са от пощенски кутии и се отварят елементарно. Служат единствено за да забавят крадеца няколко минути.
Тук станаха абсолютно безкруполни. Режат всичко и Ю-локовете си отиват за по-малко от 30 секунди. Не съм чувал за отключено колело. Просто режат.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.