Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Велосипеди

Мнение от seimo » 17 Юли 2026, 16:13

Някой ползва ли багажник за велосипед от тези където се монтират на покрива :dunno: Гледах ей този ама като че ли не ми се дават толкова пари за нещо което ще полвам рядко https://www.bikecenter.bg/product/bagaz ... rlv_rpos=1.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 17 Юли 2026, 16:39

seimo написа:Някой ползва ли багажник за велосипед от тези където се монтират на покрива :dunno: Гледах ей този ама като че ли не ми се дават толкова пари за нещо което ще полвам рядко https://www.bikecenter.bg/product/bagaz ... rlv_rpos=1.

Аз съм с един точно такъв и един high road long.
Цифромания са, но Якима като че ли нямат алтернатива за тия цели.
Виж евентуално моделите, които са за свалена предна гума. Те бяха по-евтини по спомен.
Колкото и рядко да го ползваш, компромис с тия неща не се прави.

Греди имаш ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 17 Юли 2026, 16:49

Греди си поръчах тези от Амазон, не са нищо особенно https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B003 ... prod_image . Якимата не разбрах заключва ли се за напречните греди или трябва да се сваля и прибира в колата :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Юли 2026, 17:18

В OLX по едно време имаше колкото щеш такива. Предполагам още има.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от empar » 17 Юли 2026, 17:22

bum_bum написа:В OLX по едно време имаше колкото щеш такива. Предполагам още има.

+1
Втора ръка е добра идея, тъй като на това нещо няма какво да му стане от ползване. Разни дреболии като каишки и тапички може да са сдали, но се предлагат от вносителя.

Заключват се иначе багажниците за гредите.
Има и заключалка за колетото към багажника. С един ключ са и двете.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 17 Юли 2026, 17:31

И аз си напазарувах thule proride нещо си от олх. Тва са неща които повечето хора я ползват един път в годината, я не. И в един момент решават, че им пречат и продават. А пък ако е ползвано много си личи и лесно се хваща ако е зле.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 17 Юли 2026, 20:06

По спомени, такива ползваха и някои коли от Джиро-то, като ги гледах на центъра в Пловдив...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от empar » 17 Юли 2026, 22:16

Не че тия от Джирото не знаят какво правят, но сериозните шосейни колела да ги карам на покрива трябва да ми е изпила чавка мозъка!
Ако трябва да си говорим сериозно(т.е. редовно и/или надалеч) за пренос на колела с кола, това на покрива е най-неудобната възможна опция. На магистрала с карбонова рамка си е руска ролетка, шумно е и трябва да се съобразяваш от къде минаваш. Храсти, дървета, увиснали интернет кабели, жп подлези и какво ли още не. Подземните паркинги ги забравяме директно. Аз поне 2 пъти седмично свалям и качвам и е откровено досадно. Навесът ми е супер нисък, изкарвам колата, едното колело, другото колело, тогава детето и вече съм забравил къде отиваме. За едно каране от 2ч на 5-10км от нас отиват и едни 30 минути в сваляне и качване. :help:
Отзад на теглича с третия номер е истината, но там цената е да ти се доплаче! КАТ близо 3-4 месеца в началото на годината не издаваха трети номер, понеже нямаше червена боя за номерата. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Юли 2026, 8:59

empar написа:Има и заключалка за колетото към багажника. С един ключ са и двете.

На тия ключалки много не бива да се разчита, че са от пощенски кутии и се отварят елементарно. Служат единствено за да забавят крадеца няколко минути.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Юли 2026, 17:15

bum_bum написа:
empar написа:Има и заключалка за колетото към багажника. С един ключ са и двете.

На тия ключалки много не бива да се разчита, че са от пощенски кутии и се отварят елементарно. Служат единствено за да забавят крадеца няколко минути.

Тук станаха абсолютно безкруполни. Режат всичко и Ю-локовете си отиват за по-малко от 30 секунди. Не съм чувал за отключено колело. Просто режат.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Предишна

Назад към Извън Темата