Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Икономическа тема

Мнение от BMW_POWER » 13 Юли 2026, 6:16

В тъмните години на експлоатация на човешкия труд, на това му се викаше "РАЦИОНАЛИЗАЦИЯ". Произвеждаш примерно някакъв продукт (да речем винтове) и ти плащат по 10 стотинки на всяка бройка. Измисляш начин, как да намалиш времето и да правиш два пъти повече винтове за едно и също време. Оня мръсник Партийният секретар е много доволен и веднага ти дават едни 200лв за подобрението (рационализацията). В резултат на това обаче вече започват да ти дават по 5 стотинки на всяка произведена бройка...
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 13 Юли 2026, 17:30

BMW_POWER написа:В тъмните години на експлоатация на човешкия труд, на това му се викаше "РАЦИОНАЛИЗАЦИЯ". Произвеждаш примерно някакъв продукт (да речем винтове) и ти плащат по 10 стотинки на всяка бройка. Измисляш начин, как да намалиш времето и да правиш два пъти повече винтове за едно и също време. Оня мръсник Партийният секретар е много доволен и веднага ти дават едни 200лв за подобрението (рационализацията). В резултат на това обаче вече започват да ти дават по 5 стотинки на всяка произведена бройка...

За сметка на това, като командир на бригада, ако преизпълниш плана Х поредни сезона - пращат те във външнотърговското в Швайц :ok:
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Юли 2026, 1:17

enigma написа:
BMW_POWER написа:В тъмните години на експлоатация на човешкия труд, на това му се викаше "РАЦИОНАЛИЗАЦИЯ". Произвеждаш примерно някакъв продукт (да речем винтове) и ти плащат по 10 стотинки на всяка бройка. Измисляш начин, как да намалиш времето и да правиш два пъти повече винтове за едно и също време. Оня мръсник Партийният секретар е много доволен и веднага ти дават едни 200лв за подобрението (рационализацията). В резултат на това обаче вече започват да ти дават по 5 стотинки на всяка произведена бройка...

За сметка на това, като командир на бригада, ако преизпълниш плана Х поредни сезона - пращат те във външнотърговското в Швайц :ok:

E, koйто е бил ударник , как знае :ok:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Юли 2026, 15:32

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... i31e0fqqYA

Синдикат на МВР: Пенсионираните полицаи не работят по желание, а защото не могат да се издържат

И тея като ресторантьорите все изнемогват :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 16 Юли 2026, 12:40

Е после няма да има дефицит в бюджета! То само който не е поискал, той не е крал и със гъза си от тоя бюджет :lol: Комунистите са направо кокичета и минзухари в сравнение с евроатлантическата администрация на територията :lol:
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/23230417
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Юли 2026, 0:06

nickstorm написа:Е после няма да има дефицит в бюджета! То само който не е поискал, той не е крал и със гъза си от тоя бюджет :lol: Комунистите са направо кокичета и минзухари в сравнение с евроатлантическата администрация на територията :lol:
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/23230417

Не мога да го пейстна, ама откога 1.5 и 1.7 милиона се квалифицират като "Особено големи размери"? €750 и €850 хилки са един тристаен апартамент в София на 75 години и без гараж при това

https://www.imot.bg/obiava-1c1783935002 ... i-pametnik

Баси и "Големите размери" :shock:

Eто за €500К на брега на реката

https://www.realtor.ca/real-estate/2951 ... k-wychwood

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Юли 2026, 7:27

Под милиард не трябва да ги пипат, само си губят времето

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Юли 2026, 10:30

https://www.mediapool.bg/bulgaria-podgo ... 0Z6-qP6ycg

Още за евентуалните концесии. Като чета - това ще е поредното "никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая". 1,5-2 години ще проектират и отчуждават, после ще търсят инвеститори. Пък на тея инвеститори трябва да им излезне и на плюс инвестицията :lol: Т.е. оптимистично 2028 в края ще започнем да търсим инвеститори, които да строят магистрали в обезлюдяващи се региони :driving: Дано се намерят и построят - държавата очевидно не се справя сама.

Положителното е, че ако поне ги проектират - има шанс поне някои от тези да се построят. А други евентуално може да започнат с държавни пари да се строят в бъдеще, след като има проекти. Дано поне се задвижат вече започнатите, ама с правителство, което всеки ден излиза с нови гафове... не съм оптимист.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 20 Юли 2026, 11:27

Европа нямало да дават пари за пътища в следващия програмен период, а България пари за пътища няма.
Може би затова говорят за публично-частно партньорство и концесии...
I love the sound of V8 in the morning...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Юли 2026, 12:57

Може и да е по-добре, ама и при тях ще се секне връщането на парички..
Нищо, може да вземат някой милиард заем за пътища, да има за усвояване.

Предишна

Назад към Извън Темата