Интересни хоби проекти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Интересни хоби проекти

Мнение от BMW_POWER » 29 Юни 2026, 2:29

Долното видео не ви ли напомня за нещо?

https://www.facebook.com/watch?v=2769324223443020
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 19 Юли 2026, 23:15

Имам един радар-детектор с гпс.
Разполага с актуална база данни за стационарни камери в цяла Европа, също и засича от над километър радарите на астрите в България.
В тунелите или при силна облачност губи връзка със спътниците и почва да ми пее през няколко секунди със записан глас "Грешка в GPS комуникацията", което ме побърква.
Има опция да му изключа звука през настройките, но тогава няма да чуя ако ми пее за бели астри...

Идеята, която успях да измисля, е да намеря къде са му записаните гласове във фирмуеъра и да сменя аудио файла за GPS грешката с празен аудио файл.

https://kiyotechnology.com/bg/downloads ... re-update/

От тук свалих последния фирмуеър. Разархивирах .ехе-то със 7-зип, обаче не откривам звукови файлове там...

Знам, че тука има силни софтуеристи, някой ще удари ли рамо по този въпрос?

Едит: направих ъпдейта и видях, че sound data се тегли от инсталера в момента на ъпдейта...
Трябва някакво друго решение да мислим...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Юли 2026, 3:57

Това което искаш да направиш едва ли е толкова лесно . Трябва ти изходния код преди компилацията за да правиш такива промени . Това което не е достъпно през потребителския интерфейс е защитено от четене . В много промишлени устройства микроконтролера е защитен и на хардуерно ниво от четене , нямаш достъп дори до този hex файл . Единственото частично решение е да се включи Automute ON , след първите 5 секунди заглушава текущото гласово съобщение .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 20 Юли 2026, 5:51

Jordana написа:Това което искаш да направиш едва ли е толкова лесно . Трябва ти изходния код преди компилацията за да правиш такива промени . Това което не е достъпно през потребителския интерфейс е защитено от четене . В много промишлени устройства микроконтролера е защитен и на хардуерно ниво от четене , нямаш достъп дори до този hex файл . Единственото частично решение е да се включи Automute ON , след първите 5 секунди заглушава текущото гласово съобщение .

Я разкажи малко за пейджърите на Хизбула, там как са защитени микроконтролерите? :mrgreen:

С IDA pro / Ghidra всичко може, ако ти се играе…
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Юли 2026, 9:10

Откъде да знам ...вероятно чипа е със механизъм за изтриване на личните данни при не верифициран достъп ? :roll:
С IDA pro / Ghidra всичко може, ако ти се играе…
Може , само че не знаем с какъв чип е тоя радар . Може да има един куп защити срещу четене и ровене с дебъгери - хардуерно заключване, пълно блокиране и заключване на чипа при опит за намеса включително изтриване на данни и привеждане чипа в негодност . Може и да няма нищо ... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Предишна

Назад към Извън Темата