Наистина ли е скъпо?
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Наистина ли е скъпо?
Здравейте Момчета. Надявам се скоро да бъда член на Вашия клуб, ако ме приемете разбира се. Скромната ми мечта е за BMW 316, 92 г., бензин, за която дори съм платил капаро. Тъй като познатите ми започнаха да ме плашат, че подръжката на BMW била непосилна, а възможностите ми не неограничени, молбата ми е да направите кратка сравнителна оценка на стойноста на частите примерно между BMW и VW - да кажем, ако при VW струва 100 лв., колко ще е при BMW. И има ли осезаема разлика в стойноста на труда при ремонта им. Май прекалих с обема на въпроса, но затова пък обещавам по бира на отзовалите се. Благодаря.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Заповядай на Екото в четвъртък от 21:00 да те запозная с мойта 316-ка и да ти обясня как стоят нещата. Те и на мен, а и не само на мен май всички разбирачи така разправяха ама после се оказа друго и сега съм на седмото небе
Не пропуснаха ли да ти кажа че имат слаби предници, че се чупят лесно и че 316-ка гори нормално 20/100 в града
, щото аз и такива бях чувал 

Не пропуснаха ли да ти кажа че имат слаби предници, че се чупят лесно и че 316-ка гори нормално 20/100 в града

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
За 316 това, дето ти го разправят познатите, са пълни глупости
. А за цените мисля така: ако менте части за VW струват 100 лева, вероятно и за BMW струват толкова... За оригиналните не мога да кажа, но кой със старо VW слага оригинални?

Последна промяна logout на 21 Фев 2007, 12:22, променена общо 1 път
It's not who You are, it's who You know...
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
само за сравнение ще отбележа 4е заден амортесьо на VW е 60лв а на BMWможеш да немериш и за 80лв тея бабени деветини за огромната разликата в цените ги остави-разликата е единствено в одуволствието от шофирането на двата автомобила
, но нали знаеш магазини разни цени различни

Последна промяна LAST RIDE на 21 Фев 2007, 12:35, променена общо 1 път
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Здрасти колега,
Първо поздравления за избора на правилната марка. БМВ е колата. Та по въпроса с поддръжката. Не съм чул някой голфаджия да си купи свястна част за каруцата. Та затова са ти казали 100лв. Като купуват части ментаци така е. Ако искаш и ти може да си купуваш ментаци и на теб ще ти е евтино като на тях. Това е разликата м/у голфаджията и БМВ ентусиаста. Никой голфаджия няма да тръгне да слага качествени (скъпи) части на стара кола. Е ние го правим. И след това се наслаждаваме на карането. А те правят ли правят. И им друса ли друса. Ама им е кеф щото са бързи на светофара
БМВ-тата ако са поддържани добре не се чупят. Крайно време е да го разберете. То затова е тая лампа Inspection. Като минат 10000/20000/40000/80000 км. или там колкото са да си прегледаш колицата и ако има нещо по нея да го свършиш
Успех с колата
и дано много километри да те радва 
Първо поздравления за избора на правилната марка. БМВ е колата. Та по въпроса с поддръжката. Не съм чул някой голфаджия да си купи свястна част за каруцата. Та затова са ти казали 100лв. Като купуват части ментаци така е. Ако искаш и ти може да си купуваш ментаци и на теб ще ти е евтино като на тях. Това е разликата м/у голфаджията и БМВ ентусиаста. Никой голфаджия няма да тръгне да слага качествени (скъпи) части на стара кола. Е ние го правим. И след това се наслаждаваме на карането. А те правят ли правят. И им друса ли друса. Ама им е кеф щото са бързи на светофара

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- mastorpetko
- младши ентусиаст
-
logout написа:но кой със старо VW слага оригинални?
аз
zAcK написа:Никой голфаджия няма да тръгне да слага качествени (скъпи) части на стара кола.
И как достигна до този гениален извод

Може би заради оригиналните части, БМВ маниаците карат на газ и твърдят, че няма да си платят дебелите данъци?

- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
Всичко е относително
Зависи на каква кола ще пооаднеш, но както каза колегата по-горе има части и "части". Какво ще сложиш на колата си е твое решение
Че бавареца си е кола, която доставя удоволствие от шофирането.

Зависи на каква кола ще пооаднеш, но както каза колегата по-горе има части и "части". Какво ще сложиш на колата си е твое решение

- Gottlos
- младши ентусиаст
-
По повод въпроса ти влязох в първия онлаин магазин който ми посочи www.google.bg и съвсем случайно избрах "комплект накладки/предни"-ДЕЛФИ.Цената за БМВ Е36 316и е 48.60лв за Голф2 1.6 е 29.60лв.Съмнявам се това да е най-обективното и точно сравнение,но по този начим можеш да съпоставиш цените на това което те интересува.Сигурен съм,че колегите ще ти посочат местата от където можеш да си набавяш всичко необходимо на най-добрите цени.
п.с. Цената на колата+подръжката отговарят на това което предлага.Лично мнение,говоря за моята.
п.с. Цената на колата+подръжката отговарят на това което предлага.Лично мнение,говоря за моята.

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
ти кво сравнение направи не е истина,частите на е36-та ги сравни с тези на голф 3ка,ане на 2ка 

Tux0 Ca !

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
?
какво общо имат vw и bmw,че да се сравняват..... 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
LANA написа:Всичко е относително![]()
Зависи на каква кола ще пооаднеш, но както каза колегата по-горе има части и "части". Какво ще сложиш на колата си е твое решение![]()
а ти тайничко ще ни завиждаш, но ще си останеш само с четенето на форума

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
mastorpetko написа:logout написа:но кой със старо VW слага оригинални?
аз
Я, и ти си май от групата на безмозъчните, дето наливаме ли наливаме в колите, а цената им пада...

It's not who You are, it's who You know...
- mastorpetko
- младши ентусиаст
-
logout написа:Я, и ти си май от групата на безмозъчните, дето наливаме ли наливаме в колите, а цената им пада...(Надявам се имаш добро чувство за хумор
)
Знам си го, но аз за себе си съм решил да не продавам колата си

14 мнения
• Страница 1 от 1