Тол камери, свинетки и глоби
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Тол камери, свинетки и глоби
Те затова искат да ги махнат винетките и да се работи с ГПС тракери . Плащаш на километър , дали ги минаваш 1 или повече пъти тия километри плащаш всеки път така че дублиране като с винетка не може да стане ! 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А бе дано го отложат, че както 80-90% от километрите са ми извънградско, няма да ме кефи 
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
+1
Квото и да си говорим, на фона на всичко останало, винетките са си направо без пари
Квото и да си говорим, на фона на всичко останало, винетките са си направо без пари
- TNT
- младши ентусиаст
-
Като гледам кви са цените по магистралите на балканските държави, при нас ще стане супер брадва, ако го направят на км таксуването. И 2 брадви да стане цената - пак няма да имаме пътища, та това не е фактор. В момента си е ~4 евро на месец, а съм сигурен, че едно ходене до София ще стане повече. И ми е интересно какъв ад ще стане за всички ежедневно пътуващи до София, щото от съседните области е огромна част от населението. Като гледам как са в съседство, тук чакам нещо около 0,05-0,07е/км , което ще е ад, на фона на колко е сега. Според Gemini, средното в ЕС е 0,10e/км , а на балканите е 0,06е/км. При мен лично ще стане х10-х15
Не знам как ще решат обаче - дали извънградските пътища да са безплатни, а само магистралите платени. Ако е всичко, би трябвало да е по-ниска цената, щото ще събират от повече хора. При такива цени обаче, за всички ще стане по-скъпо и то в пъти
Гемини също каза, че не било баш задължително за леки автомобили и държавата вече била покрила изискванията, след като таксува камионите и имаме дневна винетка за транзитно преминаващите. Т.е. може да си останем и с времева винетка.
Това намерих и в една статия
Та може да стане някакъв микс. Винетка + магистрална такса
Ако направят само магистрали, трафика ще се изнесе по села, за да не плаща такси, ама всички знаем там какви са пътищата и държавата колко пари има да ги поддържа.
Изглежда има някакъв и екологичен натиск, може да има условие и с какъв евро стандарт ти е колата
Като цяло всичко различно от досегашната ситуация ми се струва, че ще е поредната брадва в бюджета на масовия българин.
Не знам как ще решат обаче - дали извънградските пътища да са безплатни, а само магистралите платени. Ако е всичко, би трябвало да е по-ниска цената, щото ще събират от повече хора. При такива цени обаче, за всички ще стане по-скъпо и то в пъти Гемини също каза, че не било баш задължително за леки автомобили и държавата вече била покрила изискванията, след като таксува камионите и имаме дневна винетка за транзитно преминаващите. Т.е. може да си останем и с времева винетка.
Това намерих и в една статия
Та може да стане някакъв микс. Винетка + магистрална такса Baжнo yтoчнeниe oбaчe e, чe тя минимaлнo и зaдължитeлнo oбxвaщa ТЕN-Т мpeжaтa oт тpaнceвpoпeйcĸи ĸopидopи, a peшeниe нa вcяĸa cтpaнa члeнĸa e дaли щe пpилaгa нoвoтo тaĸcyвaнe и пo ocтaнaлaтa чacт oт пътнaтa cи мpeжa - ĸoeтo изглeждa пpeдcтoи дa ce cлyчи y нac.
Изглежда има някакъв и екологичен натиск, може да има условие и с какъв евро стандарт ти е колата
Като цяло всичко различно от досегашната ситуация ми се струва, че ще е поредната брадва в бюджета на масовия българин.- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Аз все си мисля, че това ще е само за магистралите, както е и по останалите държави.
За Еко/Евро категориите има разлика по западна Европа, но само за камионите.
За останалата пътна мрежа ми се струва направо невъзможно за прилагане, предвид как "работи" сегашната "система".
Преди месец-два си говорихме как редовно някой минава метър без винетка, защото лайното за 180млн лева явно не функционира адекватно.
Какво остава да се опитат да те таксуват на километър?
Не ми се мисли какви шедьоври ще избълва въпросното безумие.
Дори само за магистрали да го направят, ще сме прецедент, както винаги. Най-скъпите, но най-скапаните такива в цяла Европа.
В Германия аутобаните са безплатни за леки коли, но ние ще бръснем 5 евро(примерно) от София до Пловдив???
Може да ми се смеете, но мен по Тракия буквално ме е страх да карам..
За Еко/Евро категориите има разлика по западна Европа, но само за камионите.
За останалата пътна мрежа ми се струва направо невъзможно за прилагане, предвид как "работи" сегашната "система".
Преди месец-два си говорихме как редовно някой минава метър без винетка, защото лайното за 180млн лева явно не функционира адекватно.
Какво остава да се опитат да те таксуват на километър?
Не ми се мисли какви шедьоври ще избълва въпросното безумие.
Дори само за магистрали да го направят, ще сме прецедент, както винаги. Най-скъпите, но най-скапаните такива в цяла Европа.
В Германия аутобаните са безплатни за леки коли, но ние ще бръснем 5 евро(примерно) от София до Пловдив???

Може да ми се смеете, но мен по Тракия буквално ме е страх да карам..

- TNT
- младши ентусиаст
-
Аз като гледам цените, няма да е 5 евро даже. Двете посоки очаквам да са ~15eur , ако не измислят друго. Щото ся и няма как другите да цакат 0,05-0,10 , пък ние да сме на 0,015 
Мисля че това изобщо ще доведе до някакво ограничение в придвижването, което не води до икономически растеж, а точно обратното.
То сега, ако искаме пътища, трябват и пари. Това ясно. Ама при нас очевидно това няма значение
Прясно на 2 месеца - правителството си вдигна с 50% цената за пълнене на дупки. Ама не ще пълни повече, а квото пълни - ще струва с 50% повече. Та и с това ще стане така. Ще плащаме х10, ама нищо няма да се промени.
Мисля че това изобщо ще доведе до някакво ограничение в придвижването, което не води до икономически растеж, а точно обратното.
То сега, ако искаме пътища, трябват и пари. Това ясно. Ама при нас очевидно това няма значение
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Реалността е следната - има една огромна неравност с доста големи дупки около нея на входно/изходната артерия на Пловдив откъм магистралата от София (Голямао-конарско шосе), която е там от над 20г !!! Да, точно така! Над 20г !!! Опасна е за движението, защото трафика се мъчи да я заобикаля, а пътя е еднолентов, двупосочен и тесен... Разминават се на милиметри с около 80-90км/ч... Някой да я оправя? Не, да не са луди! Тя не им пречи! Ето това е отношението на държавата ни към състоянието на пътищата!
П.П. Дано от 'държавата' да четат из форумите!
П.П. Дано от 'държавата' да четат из форумите!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- TNT
- младши ентусиаст
-
Тези, от които зависи, карат все големи коли на въздух и не се усещат толкова неравностите 
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Аз говоря, че дори рейсовете и тировете мъчат да я заобиколят, не 'големи' коли...

- TNT
- младши ентусиаст
-
Тази https://maps.app.goo.gl/Rgn1Y6YqGc9VsBaM7
или тази
https://maps.app.goo.gl/zWF161yAkJsRaDDq6
Или не се сещам за някоя
На мен втората ми е много досадна. Преди просто държах лявата лента, където се минаваше по-нормално, но вече и там има огромна яма.
или тази
Или не се сещам за някоя
На мен втората ми е много досадна. Преди просто държах лявата лента, където се минаваше по-нормално, но вече и там има огромна яма.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Говоря за първата... Снимката е веднага след ремонт, който издържа няколко месеца... В момента е отвратителна! Голяма и в двете платна! Втората не я знам, защото не пътувам натам, но също изглежда супер гадно!