Тол камери, свинетки и глоби

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Тол камери, свинетки и глоби

Мнение от Jordana » 02 Апр 2026, 17:29

Те затова искат да ги махнат винетките и да се работи с ГПС тракери . Плащаш на километър , дали ги минаваш 1 или повече пъти тия километри плащаш всеки път така че дублиране като с винетка не може да стане ! :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Апр 2026, 17:34

А бе дано го отложат, че както 80-90% от километрите са ми извънградско, няма да ме кефи :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 02 Апр 2026, 20:55

+1 :(

Квото и да си говорим, на фона на всичко останало, винетките са си направо без пари

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 03 Апр 2026, 8:49

Като гледам кви са цените по магистралите на балканските държави, при нас ще стане супер брадва, ако го направят на км таксуването. И 2 брадви да стане цената - пак няма да имаме пътища, та това не е фактор. В момента си е ~4 евро на месец, а съм сигурен, че едно ходене до София ще стане повече. И ми е интересно какъв ад ще стане за всички ежедневно пътуващи до София, щото от съседните области е огромна част от населението. Като гледам как са в съседство, тук чакам нещо около 0,05-0,07е/км , което ще е ад, на фона на колко е сега. Според Gemini, средното в ЕС е 0,10e/км , а на балканите е 0,06е/км. При мен лично ще стане х10-х15 :kuku: Не знам как ще решат обаче - дали извънградските пътища да са безплатни, а само магистралите платени. Ако е всичко, би трябвало да е по-ниска цената, щото ще събират от повече хора. При такива цени обаче, за всички ще стане по-скъпо и то в пъти :no:

Гемини също каза, че не било баш задължително за леки автомобили и държавата вече била покрила изискванията, след като таксува камионите и имаме дневна винетка за транзитно преминаващите. Т.е. може да си останем и с времева винетка.

Това намерих и в една статия :dunno: Та може да стане някакъв микс. Винетка + магистрална такса :no: Ако направят само магистрали, трафика ще се изнесе по села, за да не плаща такси, ама всички знаем там какви са пътищата и държавата колко пари има да ги поддържа.
Baжнo yтoчнeниe oбaчe e, чe тя минимaлнo и зaдължитeлнo oбxвaщa ТЕN-Т мpeжaтa oт тpaнceвpoпeйcĸи ĸopидopи, a peшeниe нa вcяĸa cтpaнa члeнĸa e дaли щe пpилaгa нoвoтo тaĸcyвaнe и пo ocтaнaлaтa чacт oт пътнaтa cи мpeжa - ĸoeтo изглeждa пpeдcтoи дa ce cлyчи y нac.

Изглежда има някакъв и екологичен натиск, може да има условие и с какъв евро стандарт ти е колата :kuku: Като цяло всичко различно от досегашната ситуация ми се струва, че ще е поредната брадва в бюджета на масовия българин.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 03 Апр 2026, 9:14

Аз все си мисля, че това ще е само за магистралите, както е и по останалите държави.
За Еко/Евро категориите има разлика по западна Европа, но само за камионите.
За останалата пътна мрежа ми се струва направо невъзможно за прилагане, предвид как "работи" сегашната "система".
Преди месец-два си говорихме как редовно някой минава метър без винетка, защото лайното за 180млн лева явно не функционира адекватно.
Какво остава да се опитат да те таксуват на километър? :dunno: :dunno: :dunno:
Не ми се мисли какви шедьоври ще избълва въпросното безумие.
Дори само за магистрали да го направят, ще сме прецедент, както винаги. Най-скъпите, но най-скапаните такива в цяла Европа.
В Германия аутобаните са безплатни за леки коли, но ние ще бръснем 5 евро(примерно) от София до Пловдив??? :banghead:
Може да ми се смеете, но мен по Тракия буквално ме е страх да карам.. :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 03 Апр 2026, 9:35

Аз като гледам цените, няма да е 5 евро даже. Двете посоки очаквам да са ~15eur , ако не измислят друго. Щото ся и няма как другите да цакат 0,05-0,10 , пък ние да сме на 0,015 :mhihi:

Мисля че това изобщо ще доведе до някакво ограничение в придвижването, което не води до икономически растеж, а точно обратното.

То сега, ако искаме пътища, трябват и пари. Това ясно. Ама при нас очевидно това няма значение :lol: Прясно на 2 месеца - правителството си вдигна с 50% цената за пълнене на дупки. Ама не ще пълни повече, а квото пълни - ще струва с 50% повече. Та и с това ще стане така. Ще плащаме х10, ама нищо няма да се промени.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 03 Апр 2026, 13:20

Реалността е следната - има една огромна неравност с доста големи дупки около нея на входно/изходната артерия на Пловдив откъм магистралата от София (Голямао-конарско шосе), която е там от над 20г !!! Да, точно така! Над 20г !!! Опасна е за движението, защото трафика се мъчи да я заобикаля, а пътя е еднолентов, двупосочен и тесен... Разминават се на милиметри с около 80-90км/ч... Някой да я оправя? Не, да не са луди! Тя не им пречи! Ето това е отношението на държавата ни към състоянието на пътищата!

П.П. Дано от 'държавата' да четат из форумите!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 03 Апр 2026, 13:27

Тези, от които зависи, карат все големи коли на въздух и не се усещат толкова неравностите 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 03 Апр 2026, 13:58

Аз говоря, че дори рейсовете и тировете мъчат да я заобиколят, не 'големи' коли...

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 03 Апр 2026, 15:12

Тази https://maps.app.goo.gl/Rgn1Y6YqGc9VsBaM7

или тази :mhihi: https://maps.app.goo.gl/zWF161yAkJsRaDDq6

Или не се сещам за някоя :dunno:

На мен втората ми е много досадна. Преди просто държах лявата лента, където се минаваше по-нормално, но вече и там има огромна яма.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 03 Апр 2026, 22:30

Говоря за първата... Снимката е веднага след ремонт, който издържа няколко месеца... В момента е отвратителна! Голяма и в двете платна! Втората не я знам, защото не пътувам натам, но също изглежда супер гадно!

Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата