Газова тема
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Газова тема
Пускам темата за обсъждане на всякакви въпроси и проблеми или липсата на проблеми около избора монтирането и настройване на автомобилна газова уредба . Било то старите със смесителна плочка , газов инжекцион или директно впръскване на течна фаза . Знам че има писано по темата но информацията е пръсната по техническите раздели из целия форум . Мисля че не е лошо да имаме отделна газаджийска тема . Ако вече има такава извинявам се за дублирането , аз поне не успях да намеря с търсачката подобна .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
Re: Газова тема
Личният ми опит с газови инжекционни системи показва следното:
- при турбо двигателите разхода на газ е около 40-50% по-висок в сравнение с бензин. Сместа е по-богата за да пази мотора.
Не съм сигурен доколко е изгодно, като се има в предвид че уредбите са скъпи а и харчи бензин.
Опита ми е с Опел 1.6Т 180кс с Романо и Фиат Типо 1.4Т с Ланди Ренцо.
- при компресорните Мерцедеси работата на газ е чудесна. Работи добре, харчи 20% повече. Като цяло много добър вариант.
Карал съм няколко Мерцедеса компресор на газ с Ланди Ренцо и Романо.
- атмосферен мотор на газ: имам опит с Форд Ескорт 1.3 и Опел Зафира 1.8.
Работят идеално, икономични и безпроблемни.
Човек трябва изначално да избере качествена окомплектовка и монтажа да е направен качествено.
При моторите с директно впръскване нямам впечатления. Не мисля че излиза сметката с оглед на цената на уредбата и че паралелно харчи бензин в съотношение 20:80.
В момента карам нова Шкода Октавия 4 бензин с извънградски разход под 5/100. Няма смисъл от газова уредба за 3000лв
- при турбо двигателите разхода на газ е около 40-50% по-висок в сравнение с бензин. Сместа е по-богата за да пази мотора.
Не съм сигурен доколко е изгодно, като се има в предвид че уредбите са скъпи а и харчи бензин.
Опита ми е с Опел 1.6Т 180кс с Романо и Фиат Типо 1.4Т с Ланди Ренцо.
- при компресорните Мерцедеси работата на газ е чудесна. Работи добре, харчи 20% повече. Като цяло много добър вариант.
Карал съм няколко Мерцедеса компресор на газ с Ланди Ренцо и Романо.
- атмосферен мотор на газ: имам опит с Форд Ескорт 1.3 и Опел Зафира 1.8.
Работят идеално, икономични и безпроблемни.
Човек трябва изначално да избере качествена окомплектовка и монтажа да е направен качествено.
При моторите с директно впръскване нямам впечатления. Не мисля че излиза сметката с оглед на цената на уредбата и че паралелно харчи бензин в съотношение 20:80.
В момента карам нова Шкода Октавия 4 бензин с извънградски разход под 5/100. Няма смисъл от газова уредба за 3000лв
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Газ само на атмосферни мотори, при тези другите все има условности, все нещо може да се обърка, все нещо не е точно както трябва да бъде или ако е почти както трябва, то разхода ти на 100 плюс бензина вътре обезмисля нещата. За къси разстояния зимата пък става абсолютно излишна газа.
П.п: Карам основно на газ.
Милиони километри имам на газ и метан. Просто колите вече не са същите. Колеги има слагат на Тойотите хибрид, стават добре уж.
П.п: Карам основно на газ.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- ildivvy
- старши ентусиаст

-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Едно от момчетата в квартала има/ше две Ауди-та FSI с газови... И при двете каза, че има смисъл и му е по-евтино. Едното беше 3.2, а сегашното е 4.2 . Слагаха ги някакви на входа на Бургас - били най-добрите уж...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
4 мнения
• Страница 1 от 1