Пътуване в Турция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Пътуване в Турция

Мнение от c04 » 11 Дек 2025, 0:31

E.5KOV написа: Теоретично съществува възможност да се закупи кола от някой нашенец, който е имал незаплатени задължения и глоби в Турция. Т.е. ако новия собственик влезе с тази "задлъжняла" кола в Турция, то дължимите суми ще бъдат търсени от него на границата...

Това няма ли начин да се провери?
Ако си сменил рег. номер пак ли, ако наистина вписват водача и номера само на колата от талона?

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 11 Дек 2025, 8:58

c04 написа:
E.5KOV написа: Теоретично съществува възможност да се закупи кола от някой нашенец, който е имал незаплатени задължения и глоби в Турция. Т.е. ако новия собственик влезе с тази "задлъжняла" кола в Турция, то дължимите суми ще бъдат търсени от него на границата...

Ако си сменил рег. номер пак ли, ако наистина вписват водача и номера само на колата от талона?

Споко, най-много от един престой да е натрупал нещо.

bir40o0 написа:
ildivvy написа:Мои познати и приятели имат такива стикери, зареждат си ги и нямат проблеми... Странно, как са ги купили?

Купуват се от пощата(сграда на която пише PTT), влизаш вътре с талона на колата, задграничен паспорт и пари и след 5 мин си готов. Бързо и лесно е, знам че има и вариант за закупуване на стикера от други места, но лично аз не съм купувал.

Аз влязох откъм Малко Търново тази есен, пунктът на PPT не работеше. В крайна сметка нямаше къде и ходих чак в Истанбул на две места. И на двете не успях да купя. На едното 15мин попълвах и накрая ми искаха турски мобилен номер да запиша към винетката и понеже нямам и не стана. Предполагам смотани служители и може би в самия Истанбул не купуват такива неща чужденците. Правят го на границите още.
След едноседмичен престой влязох от там в Гърция, нищо не съм плащал. И стотинка дори. Като влезна пак ще ви кажа дали са натрупали нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Мнение от bir40o0 » 11 Дек 2025, 10:00

bir40o0 написа:
ildivvy написа:Мои познати и приятели имат такива стикери, зареждат си ги и нямат проблеми... Странно, как са ги купили?

Купуват се от пощата(сграда на която пише PTT), влизаш вътре с талона на колата, задграничен паспорт и пари и след 5 мин си готов. Бързо и лесно е, знам че има и вариант за закупуване на стикера от други места, но лично аз не съм купувал.

Аз влязох откъм Малко Търново тази есен, пунктът на PPT не работеше. В крайна сметка нямаше къде и ходих чак в Истанбул на две места. И на двете не успях да купя. На едното 15мин попълвах и накрая ми искаха турски мобилен номер да запиша към винетката и понеже нямам и не стана. Предполагам смотани служители и може би в самия Истанбул не купуват такива неща чужденците. Правят го на границите още.
След едноседмичен престой влязох от там в Гърция, нищо не съм плащал. И стотинка дори. Като влезна пак ще ви кажа дали са натрупали нещо.[/quote]

Да, по скоро си попаднал на служители, които не са те разбрали правилно.
Важното е, че нищо нямаш за плащане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 3,5d

Мнение от pazokolarov » 11 Дек 2025, 11:43

Днес си купих HGS стикер от ПТТ (поща) в Гебзе, не знам в или до Истанбул е :) . Казаха ми, че вече Шелл не продават стикери, само в пощите (освен пунктовете на границата). Бях с турскоговорящ човек, който ми помогна да попълня формуляра и общо взето той купи стикера. аз бях до него на касата. Каза за "ябанджи" (чужденец) е . Писах си българския телефон. Момичето на касата не е правила проблем за това. 500 турски лири е таксата за издаване. После само трябва да се зарежда акаунта с необходимата ти за пътуването сума.
ВАЖНО !!! За колите с чуждестранна (не турска) регистрация 15 дневния гратисен период НЕ ВАЖИ!. Цакат ви с дължимата сума умножена по пет!
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-klasse, BlueTec, 2017

Мнение от E.5KOV » 11 Дек 2025, 22:33

c04 написа:

Да, смяната на рег. номер решава нещата с евентуални натрупани глоби.

Предишна

Назад към Извън Темата