Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от TNT » 29 Юли 2025, 7:53

Едната влиза от 2026, другата от 2028-ма. Вероятно за двете години ще се навакса с категориите и в "малкия". В интерес на истината са доста малки "ринговете". Аз винаги съм си мислел, че ако ще правят такова нещо, ще трябва да хванат от Марица и да има само един ринг, но те са решили да правят зона от 2 светофара. То в "малкия ринг" между 6 септември и Гладстон така или иначе трудно се паркира :mhihi: Въобще не съм убеден и как ще се следи това нещо. Ако разчитат на камерите по булевардите, от бул.Руски има безброй пресечки, където може да влезнеш в "малкия ринг" и после да излезнеш. На всяка ще сложат камери ли ? :dunno:

Всъщност като се разровичках, новината е на няколко седмици. Другата част ми е по-интересна. Кармена ще му намери цаката, ще смени камината с електрическа, ще вземе къща в Марково - човек с възможности :ok: Как ще спрат обаче всички останали да ползват дърва за отопление ?

Считано от 1 октомври 2027 г. се забранява употребата на дървесина и твърдо гориво за битово отопление на територията на Община Пловдив. Забраната се прилага за собствениците, ползвателите и наемателите на недвижими имоти, разположени на цялата територия на Община Пловдив, които използват твърди горива и дървесина за битово отопление, независимо от вида на собствеността върху имота.

Мангалите да питам ли как ще бъдат санкционирани :banghead:

Подозирам, че ще се направи нещо, което няма да се спазва и това ще е :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 29 Юли 2025, 10:08

Етествено, че мексиканците ще продължат да горят кабели, гуми и каквото там докопат.

Аз да ви кажа, минах преглед наскоро, пак ми дадоха втора група, дето нали се оказаха пък незаконни нещата, ама да сме живи и здрави.

Иначе ми слагаха сондите, викат перфектен ти е моторът, ама имало да става, стара кола, малка категория.

Обаче стана най-забавно когато тръгнаха да вдигат колата на подемник, понеже нямат канал, а аз за пръв път ходя там, че на обичайните места имаше голяма опашка и нямах време да чакам, та не знаех, че нямат канал. Спрях ги и им викам малко зор ще я вдигнете и те се чудят що. Казах им, че едната стойка за крик е потънала и няма да могат да вдигнат колата и си минах прегледа без проблем. Иначе ми казаха познати, че там много гледат и прегледът е обстоен.

Аз проблемът вече съм го отстранил, но си бях за връщане.
Последна промяна drifty на 29 Юли 2025, 15:20, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 29 Юли 2025, 10:59

Това с ринговете, за Пловдив, е супер безсмислено! Просто градът и улиците в него и изобщо мащабът на града са такива, че...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 31 Юли 2025, 9:41

TNT написа:Вече няма да има преглед с неплатени глоби :yes:

Това май ще влезе в сила догодина и е малко в разрез със законите на ЕС :lol:
Тези дни засякох по радиото някакъв адвокат да коментира промените и тази конкретно много вероятно да отпадне. ГТП е административна услуга и е недопустимо ограничаването на достъпа до нея
Основната цел на ГТП е безопасност на автомобилите и опазване на околната среда, не събиране на глоби

Аз лично съм ЗА подобни мерки защото масово хората си карат без да плащат глобите си и после мрънкат "ама тя не ми е донесена на крак", от къде да знам, че съм я имал...но така направено изглежда като принудително събиране на глобите :lol:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Юли 2025, 10:33

И аз си мисля, че няма да мине в крайна сметка. Самото принуждаване да си платиш глобите е незаконно. Дори в КАТ на гишетата лъжат, че за да ти преиздадат книжката, трябва да нямаш глоба за плащане. Тези вземания нямат нищо общо с това да можеш да караш по пътя. И понеже е незаконно, затова и след син талон, който не ти даваха докато не платиш, един вид да служи като принуда.
Иначе аз съм за да ни принуждават така да си плащаме защото в противен случай ще има много скатали се. Но е незаконно. Човек може да няма възможност да си плати към момента и точно затова не може да сте ограничават, но както казах лъжат безогледно и така.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 31 Юли 2025, 10:36

Щом с данъка е минало, ще мине и това. Не виждам с какво по-различно от данъка е.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 31 Юли 2025, 10:53

Данъка е друго - имаш кола, трябва да плащаш данък и е редно да бъде като условие за явяване на ГТП. То си пишеше доскоро на входовете на пунктовете, че трябва да представиш документ за платен данък. По тази логика ще трябва да ходиш до КАТ/НАП за справка, че нямаш неплатени глоби :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 31 Юли 2025, 10:57

Това с преиздаването на книжка или регистрирането на кола в КАТ, само след като си платиш глобите, ако не е законно, ще ги натиснат здраво по съдилищата... Само да добие гласност и все някой адвокат ще направи 'удар' на техен гръб!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 31 Юли 2025, 11:51

Пак да се повторя, не можеш да минеш ГТП, ако имаш връчена и неплатена глоба. Ако ти се води НЕВРЪЧЕНА, си минаваш без проблем. Аз не виждам проблем в това. Справката в сайта отнема 4мин. :conf:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 31 Юли 2025, 12:31

Ква справка, пращат по вайбър, има опция в една камара приложения, включително в банкови. Влизам в Уникредит апп-а и там пише за снимка :dunno:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата