Изкривена носна преграда

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Изкривена носна преграда

Мнение от TNT » 16 Дек 2024, 12:53

Една колежка на майка ми има дупка в преградата, та наистина внимавай къде ходиш, да не направят резил.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 16 Дек 2024, 15:04

Само да добавя, преди операцията доста често ми кървеше носа, ей така от нищото просто започваше да кърви.. и това отшумя след операцията :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 16 Дек 2024, 15:12

Доста противоречиви мнения получавам, явно не е съвсем без рискове операцията. Докато при лазера на очите от 20 човека с които говорих само един беше имал лек проблем след това и никой не съжаляваше, че си я е направил. То тука е почти 50/50 работата от доволни недвоволни. Ама все пак ще отида при 1-2 лекари да видим те какво ще кажат конкретно при мен. Честно казано си го представях малко по-леко възстановяването от това което го описахте, в момента тренирам по около 9 пъти седмично(бягане, колело, плуване, тежести) и не ми се спира за поне 2 седмици ама това ще го уточняваме с доктора явно. Но със сигурност операцията ще е като мине ски сезона. Благодаря на всички за отзивите :bchug:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Дек 2024, 16:03

моя нос е трошен няколко пъти и всичко вътре е зарастнало накриво.. дишането през едната ноздра е определено по-трудно от колкото през другата... самия нос обаче по някаква схема отвън не е крив... ходих тука преди години при някакви местни светила - правиха некви снимки, гледаха нещо с mri, проверяваха некви дебити на въздух през носа... и накрая казаха да не го барам... и аз не го барам... и препоръчвам с моя скромен опит ако не ви дразни страшно много - да не го барате.

че съм забелязал, че в родината докторите са страшно навити да ти правят всякакви интервенции- и силно подозирам, че често е ей така- за спорта (и парите)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 16 Дек 2024, 19:59

alx написа:.. ходих тука преди години при някакви местни светила - правиха некви снимки, гледаха нещо с mri, проверяваха некви дебити на въздух през носа... и накрая казаха да не го барам... и аз не го барам... и препоръчвам с моя скромен опит ако не ви дразни страшно много - да не го барате. .

Това е добър съвет :yes:
Само не знам в България дали има кой да направи такъв тип изследвания и адекватно да представи риска на пациента.
В моя случай запушването на едната ноздра беше близо до 100% и родителите ми нямаха много избор.
Но при по-леки случаи определено може да не се прави. Даже си спомням, че дори и в моя случай имаше УНГ лекари от старото поколение, които бяха против.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Дек 2024, 20:14

В повечето случаи с тия операции проблема е от естетичен характер за пациента , не толкова с дишането . Имайте предвид че тия в лицево челюстна хирургия не се интересуват от козметичния ефект на подобна интервенция . Нослягата няма да стане като на римски император от само себе , може да стане и по зле и да се наложи пластичен хирург да работи върху обонятелния орган . :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 17 Дек 2024, 7:56

Мен лично си ме е страх. При много лекари съм ходил за друг проблем и много малко дори се опитват да те изслушат, камоли да решат проблема.

Аз сутрин съм със запушен нос и при сериозно натоварване нямам достатъчно въздух. Дори примерно при личния като ми слуша дробовете при някоя настинка и чак ми се завива свят, направо си хипервентилирам. Но спокойно си спортувам, карам колело, занимавам се с бойни спортове и през повечето време съм окей, та май за сега и аз като алх, не пипам, че шанса да стане по-зле го има. Странното е как 20 и кусур години не ми е правило никакъв проблем и даже не съм знаел за това.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 17 Дек 2024, 15:11

Аз имам изкривена преграда в следствие на което почти всяка зима имам синузит. През останалото време не ми пречи обаче. Бях питал лекаря за операция и той каза че щом не ми пречи ми препоръчва да не си я правя, тъй като като все пак била операция близо до мозъка и не била съвсем без риск.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 17 Дек 2024, 16:51

Да не те дълбаят с дрелка бре. Близо била до мозъка. Близо е, ама физически не са свързани...освен с дупчици за нерви. А и нещото не е навътре. Ако не ви пречи нищо не правете. Както казах, аз няма да правя нищо, ако нещо се влоши тогава да.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Дек 2024, 19:25

Свързани са , лицевите нерви са свързани . Лицевите кости са като пчелна пита с канали за най различни нерви . Има един момент със синусите че са хралупа без отток на секрета , отворите са в горната част на кухината . Така е защото човека се е изправил на 2 крака не много отдавна в еволюционен период . И като няма добра вентилация се задържат разни инфекции в синусите което с течение на времето става хронично . Другото е че от дишането през устата се развива така наречената сънна апнея . Недостиг на кислород в мозъка по време на сън заради запушената носляга .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 17 Дек 2024, 20:17

Да, това казах . Тия канали са едни дупчици. Друга пряка връзка няма.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 17 Дек 2024, 22:43

При мен беше съчетано със счупен нос, та докато наместваха носа се погрижиха и за преградата.
Болка = 0
Преди да я оправят нямам спомен и двете ми ноздри да са били напълно отпушени, както и редовно ми течеше кръв от носа, без причина.
От тогава забравих и за двете + спрях да хъркам нощем. Вече 22 години никакви проблеми.

Не зная ако няма счупен нос каква е процедурата, но ако има - неприятни са следните неща:
1. Събуждането от пълна упойка си е кофти
2. 5 дни тампони в носа, заради които не можеш да дишаш
3. Тампоните се напояват с кръв и започват да вонят - ти не усещаш ама околните те отбягват
4. При махане на тампоните имаш чувството, че носа ти ще се откачи
5. След махането цял следобед леко течене на кръв от носа, докато не отидох в банята и не издухах 2 шепи съсиреци в мивката
6. При мен се беше получило леко усукване на единия слъзен канал и се събираше секрет и се надуваше точно до окото - за около 2 месеца се намести сам, иначе събираше сълзи и трябваше да го масажирам 30ина секунди, за да спадне.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 18 Дек 2024, 9:27

1. Събуждането от пълна упойка си е кофти
Това е различно при всеки . Аз последния път след операция на челюста като дойдох в съзнание след упойката взех статива с глюкозата и отидох в манипулационната старшата да я махне че беше празна :mhihi: Анестезията е кофти при тия операции , използват коктейл наркотици за обезболяване и приспиване . Фентанил дето най много мори наркоманите , само че синтезиран за медицински нужди . Няколко милиграма са достатъчни да те убият , спира сърцето от него и това може да стане дори на операционната маса защото няма безопасна доза .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 18 Дек 2024, 15:24

Jordana написа:Зимата обаче е кофти момент за такава операция . От студения въздух после може да припаднеш .

Пак тотално неадекватен както винаги :ok:
Точно зимата се прави такава операция! По ред причини, докторите ще му обяснят...

На мен ми правиха такава точно преди 20 години. За съжаление неуспешна... Нищо не изправи дебила, само мъките ми останаха...

Exclusive89 написа:НАЙ-ГАДНАТА и болезнена част е, когато премахват тампоните :censored: имах чувството, че ми изкарват мозъка през носа, човек.

Защото не са ти ги слагали без упойка :mhihi:
Това беше единственият път, в който съм припадал от болка... А през доста неща съм минал през 4-те ми лягания под ножа...

Упойката не е кой знае какво... Пресъхнало гърло, жажда и това е... Не знам какво толкова ви плаши...

Най-гадното са си тампоните и пластините. И ако има кръвотечение повече от нормалното.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Предишна

Назад към Извън Темата