Rain-X vs Turtle wax rain repellent ?
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re: Rain-X vs Turtle wax rain repellent ?
100imenov написа:Да се възползвам от темата. Ако някой е имал такава драма, като филма от снимката , ще се радвам да сподели.... с какво да го премахна, препарат или полиране на стъклото? Не е от чистачките.
Същото става и при мен като покарам няколко дни като не вали. След 2-3 часа каране на дъжд се изчиства всеки път, предполагам от мизерията навсякъде, масла, нечистотии, препарати против замръзване...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Нещо подобно става, ако се прекали с коментираните препарати. След първия дъжд се оправя.
П.П. Пробва ли с обезмаслители някакви ? Или поне с по-силно веро
П.П. Пробва ли с обезмаслители някакви ? Или поне с по-силно веро

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
На рент-а-кара дето карам в момента му сложих по-евтиния вариант на Nanolex точно заради такава гадост по стъклото. Махнаха я с полиране на стъклото, но понеже стъклото се оказа супер твърдо, го търкаха с heavu cut полир паста. След процедурата все едно нямах стъкло
Реално ако е много упорито може би само полиране ще помогне, но след това задължително трябва "запечатка" някаква 

Здравейте, видях темата и бих искал да попитам дали някой може да каже този Turtle репеллент все още дали върши работа, питам тъй като се съсипах да търся Rain X Repellent и го няма абсолютно никъде в Бг, има , но такъв за пластмаса, а на мен ми трябва за предното стъкло.И тъй, като много мразя сутрин да чистя стъкла зимата от лед и т.н. се насочвам към въпросния Turtle wax repellent, дори и в Практикер го има.
Ако пък случайно има нещо по-добро от двете, препоръчайте.
Ако пък случайно има нещо по-добро от двете, препоръчайте.
- TNT
- младши ентусиаст
-
https://detailingbg.com/produkt-kategor ... ty&paged=1
От Angelwax H2GO съм много доволен, от 5 години го ползвам. Сега гледам е изчерпан, но Soft99 Glaco вероятно се справя сходно, а може и по-добре дори. Изглежда обаче идва дъждовния сезон и яко са изчерпани наличности
От Angelwax H2GO съм много доволен, от 5 години го ползвам. Сега гледам е изчерпан, но Soft99 Glaco вероятно се справя сходно, а може и по-добре дори. Изглежда обаче идва дъждовния сезон и яко са изчерпани наличности

TNT написа:https://detailingbg.com/produkt-kategoriya/%d0%ba%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d1%81%d0%b8%d0%b9%d0%bb%d1%8a%d0%bd%d1%82%d0%b8-detailing-bulgaria/%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d1%81%d1%82%d1%8a%d0%ba%d0%bb%d0%b0/?orderby=popularity&paged=1
Нито един от двата продукта не намирам на въпросния линк, явно, като са изчерпани и са свалени от страницата, а някой с мнение за въпросния Търтъл Вакс, защото явно рейн екс няма да намеря, а сезона си влиза в пълна сила и трябва да вземам все нещо.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Търтъл вакса е като Пещерска гроздова
Най-ниското в йерархията
Замацва, отблъсква по-слабо и при по-висока скорост, и ефекта отминава по-бързо.
https://detailingbg.com/produkt/glaco-q-75ml/
https://detailingbg.com/produkt/glaco-w ... ong-180ml/
Тези са налични.

https://detailingbg.com/produkt/glaco-q-75ml/
https://detailingbg.com/produkt/glaco-w ... ong-180ml/
Тези са налични.

Добре, имаш ли идея (предвид високата цена) едно третиране на стъклото на сухо колко време ще изкара, защото ако ефекта е 3-4 седмици не бих го взел иначе да разбирам, че върши работа и си го пробвал?
- TNT
- младши ентусиаст
-
Трайността се влияе от много фактори. Колата отвън ли стои или на закрито. Има разлика дали я вали цяла нощ дъжд или само като се шофира. Колко често се мие колата и с какви препарати. Колко често се ползва течност за чистачки и каква. При мен колата стои отвън, с H2GO (което не е налично в момента) трайността е 1-3 месеца, на страничните стъкла е 5-6. Може би най-бързо пада от натрупан сняг. Или от размразителя за стъкла по-скоро
Търтъла ще го слагаш на всяка автомивка или през една. Взимаш буквално най-евтиния продукт - резултата ще е "за тея пари толкова". Glaco не съм ползвал, но някои казват, че е по-добър от H2GO.
На теб изобщо каква ти е идеята ? Защо си мислиш, че няма да ти замръзват стъклата с репелент ?

nov написа:И тъй, като много мразя сутрин да чистя стъкла зимата от лед и т.н.
На теб изобщо каква ти е идеята ? Защо си мислиш, че няма да ти замръзват стъклата с репелент ?

TNT написа:Трайността се влияе от много фактори. Колата отвън ли стои или на закрито. Има разлика дали я вали цяла нощ дъжд или само като се шофира. Колко често се мие колата и с какви препарати. Колко често се ползва течност за чистачки и каква. При мен колата стои отвън, с H2GO (което не е налично в момента) трайността е 1-3 месеца, на страничните стъкла е 5-6. Може би най-бързо пада от натрупан сняг. Или от размразителя за стъкла по-скороТъртъла ще го слагаш на всяка автомивка или през една. Взимаш буквално най-евтиния продукт - резултата ще е "за тея пари толкова". Glaco не съм ползвал, но някои казват, че е по-добър от H2GO.
nov написа:И тъй, като много мразя сутрин да чистя стъкла зимата от лед и т.н.
Колата стои отвън на атмосферните условия, на автомивка ходя, когато е мръсна но да кажем зимата накъмто 3-4 пъти месечно, може и по-често. Идеята ми е сутрин да не чистя стъкла от леда иначе когато вали не ме притеснява нищо, защото имам чистачки, от хора ползвали рейн екс казват, че зимата стъкла не чистят, този който се води репелент, такава тубичка 200мл е накъмто 23-28 лева, ако това което ти казваш не предпазва от заледяване сутрин не би ми вършило никаква работа а и цената му е много висока (пак казвам, ако върши работа в краен случай ще взема него пред търтъл-а).Другия вариант , който най-не ми се иска е да метна нещо върху предния прозорец и толкова.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Мятай нещо върху прозореца. На този тип продукти идеята им е да отблъскват водата при дъжд, което подобрява доста видимостта, особено в дъжд по тъмно. Стъклата пак ще ти замръзват. Някой май ти разказва рибарски истории.

- MrManson
- Потребител
-
- Кара: ше E39 530D Touring
- Мечтае да кара: колело
Както казва колегата сложи един сенник, ще има по-добър ефект. Ползвам RainX и не мога да кажа, че стъклото не замръзва. Не задържа толкова мръсотия и се чисти по-лесно.
Аз имам останало някакво количество против запотяване и съвсем малко репелент за вода и исках също да си купя нова бутилка. Каква е причината да е тотално изчерпано, съмнявам се половин България да се е сетила да поръчва сега.
Аз имам останало някакво количество против запотяване и съвсем малко репелент за вода и исках също да си купя нова бутилка. Каква е причината да е тотално изчерпано, съмнявам се половин България да се е сетила да поръчва сега.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Също така за подобен тип продукти, трайността играе основна роля върху цената. Ако едната вакса кара наполовина, все едно цената е двойна 

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2