Зелена рецепта в чужбина, някоя от съседните страни
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Зелена рецепта в чужбина, някоя от съседните страни
Здравейте колеги,
На мой близък му трябва лекарство със зелена рецепта, но се оказа, че в БГ е изчерпано. Конкретно става въпрос за XANAX.
Много аптеки обиколих в СЗ и Плв., но го няма дори в складовете. Чакало се нова доставка от няколко седмици...
Та мисля за вариант да се ходи в някоя съседна страна и да се закупи от там. Знаете ли къде ще приемат рецептата и съответно има XANAX по аптеките?
Благодаря предварително!
На мой близък му трябва лекарство със зелена рецепта, но се оказа, че в БГ е изчерпано. Конкретно става въпрос за XANAX.
Много аптеки обиколих в СЗ и Плв., но го няма дори в складовете. Чакало се нова доставка от няколко седмици...
Та мисля за вариант да се ходи в някоя съседна страна и да се закупи от там. Знаете ли къде ще приемат рецептата и съответно има XANAX по аптеките?
Благодаря предварително!
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Re: Зелена рецепта в чужбина, някоя от съседните страни
За Турция мога да дам съвет. Като гледам цената му в момента е около 23 т.л. и го има по аптеките. Купувал съм доста лекарства от аптеките в Турция в т.ч. и антибиотици и хормони без рецепта. Принципно като видят, че си чужденец не правят проблеми. Въпросната зелена рецепта обаче там няма как да ти я разчетат или признаят. В Одрин например в аптеките масово пазарят българи и са търговски ориентирани.
Следващата седмица щях да ходя до Измир и щях да ти свърша работа, но за съжаление ми отпадна ходенето.
Следващата седмица щях да ходя до Измир и щях да ти свърша работа, но за съжаление ми отпадна ходенето.
С тоя ксанакс на граница може да е интересно ако го намерят.
Иначе да в Турция е най-добре като цена в момента.
В София имаше преди няколко месеца, че мой познат ползва и му изписаха и си взе от аптека в Овча Купел.
Сега дали има.. ба ли го...
Иначе да в Турция е най-добре като цена в момента.
В София имаше преди няколко месеца, че мой познат ползва и му изписаха и си взе от аптека в Овча Купел.
Сега дали има.. ба ли го...
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Здравей колега. За жалост в момента не съм в Гърция, иначе щях да питам в аптеката, но ти предлагам този вариант:
https://www.aptekapromahon.com/
Пиши им на вайбър, че телефона май не го вдигат и ги питай как става. По принцип искат рецепта да им изпратиш и после пращат с Еконт, но за зелена не знам как става. Може да се наложи да отидеш на място, мисля че са веднага след Кулата.
https://www.aptekapromahon.com/
Пиши им на вайбър, че телефона май не го вдигат и ги питай как става. По принцип искат рецепта да им изпратиш и после пращат с Еконт, но за зелена не знам как става. Може да се наложи да отидеш на място, мисля че са веднага след Кулата.
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Зелената рецепта е за съответната област. Ако е издадена в Стара Загора, дори в Нова Загора нямат право да ти я изпълнят. Имайки предвид, че това е лекарство на специален отчет, ще е доста трудно да се купи без рецепта. Единственият вариант е да намериш аптека, която има все още някакви наличности в областта. Другият вариант е останала наличност от починал човек (цинично, но факт). Случва се и близки на починали възрастни хора да връщат лекарства в аптека, за да покрият някой лев. Най-бързата отправна точка е да намериш познат фармацевт и да го помолиш да разпита колеги в бранша, познават се. Или да се свържеш с лекарят предписал ксанакса, да предпише друго или да смени милиграмите и да се пият по 2 таблетки или да се цепят от 0.5 на 0.25.
---
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Активната съставка на тоя xanax гледам е Алпразолам. Консултирай се с лекаря предписал xanax-а дали може да се замести с някой от тези тук - http://www.medicine.bg/lekarstva/alprazolam/
занакс е контролирана субстанция... ако те хванат с нея на границата може да има големи проблеми
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
7 мнения
• Страница 1 от 1