Пътна книжка и попълването й...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Пътна книжка и попълването й...

Мнение от err0r » 19 Яну 2007, 10:42

Каква е играта с пътните книжки? Някой по-запознат от мен? Всеки ден за всеки пробег ли се попълва, или веднъж на ден е достатъчно?
Става въпрос за една от служебните коли, тъй като вече е фирмена официално, трябва да се пишат изминати километри, часове, дати... Да де, ама аз съм виждал само в поделението ми такива работи и изобщо не знам как се процедира. Малко помощ? :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 19 Яну 2007, 11:12

Попринцип трябва да се попълва на всяко излизане, но всичко това се коментира с началника какво точно иска и с счетоводството ако имат проблем с отчитането.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 19 Яну 2007, 11:16

Аз за тия пътни книжки за първи път чувам. Ние в бачкането пишеме пътни листа, ама сигурно е едно и също! Както ти е казал колегата трябва да питаш боса и счетоводството. Принципно се попълва колко км си изминал, къде си ходил, колко си заредил и тн ...
_!_

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 19 Яну 2007, 13:07

Пътен лист и описване в книжката върши една и съща работа! С книжка е по-лесно ,защото си е една бумага за повече време. По принцип нащо счетоводство/респективно данъчните/ приемат писане за деня къде си ходил и накрая за деня колко километра са изминати.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 19 Яну 2007, 17:16

SKISABMW написа:Пътен лист и описване в книжката върши една и съща работа! С книжка е по-лесно ,защото си е една бумага за повече време. По принцип нащо счетоводство/респективно данъчните/ приемат писане за деня къде си ходил и накрая за деня колко километра са изминати.

всъщност и мен ме интересува, по-точно откъде да си купя, защото минах рпез 5-6 книжарници и навсякъде НЯМАХА 'пътна книжка' само листи...

отделно е брутална тъпотия да пиша всяко ходене, нали съм купил бензина за служебната, който има ДДС и акциз... какво ги интересува данъчните къде кога съм ходил, мога да напиша каквото си искам... а за извън града искали и бележки от хотели... е са

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 19 Яну 2007, 18:01

t0sh написа:
SKISABMW написа:Пътен лист и описване в книжката върши една и съща работа! С книжка е по-лесно ,защото си е една бумага за повече време. По принцип нащо счетоводство/респективно данъчните/ приемат писане за деня къде си ходил и накрая за деня колко километра са изминати.

всъщност и мен ме интересува, по-точно откъде да си купя, защото минах рпез 5-6 книжарници и навсякъде НЯМАХА 'пътна книжка' само листи...

отделно е брутална тъпотия да пиша всяко ходене, нали съм купил бензина за служебната, който има ДДС и акциз... какво ги интересува данъчните къде кога съм ходил, мога да напиша каквото си искам... а за извън града искали и бележки от хотели... е са

Тошко ддс-то и акциза нямат нищо общо. Идеята е да не гепиш :) а за хотелите абсолютно не е верно, защото аз съм пътувал хиляди пъти без да спя по хотели. В командировъчната заповед се отбелязва хотела принципно макар, че в мойта работа си ги отчитаме отделно хотелите ...
_!_

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 19 Яну 2007, 18:05

В Метро имаше-аз от там ги взех!
А искат да се пише/макарче верно моеш да си пишеш квот искаш/ ,за да е ясно ,че си бил по служебни дела ,а не да закараш на шефа гаджето!

Назад към Извън Темата