Познавате ли българския език?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 27 Дек 2006, 19:25

don_mimo написа:бастисвам=затривам,унищожавам поне така мисля аз :)

:yes:
:mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 28 Дек 2006, 0:47

LANA написа:Смях пада тука, обаче най-лошото е че в НБУ над 50% от СТУДЕНТИТЕ (не някакви пикльовци на по 13 години) не могат да си изкарат изпита по Български език и по Писане на есе......
Сигурен съм, че ако се наложи всички да държат такъв изпит просто не ми се мисли какви ще са резултатите :roll:
:uups:и мен това лято ме скъсаха най-брутално на българския език,но няма да се предавам :lol:че като знам какви легенди се носят,трябва бързо да го взимам,а не да го влача

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 28 Дек 2006, 2:55

една интересна форма в българския език... "бил съм се бил напил"... таз форма на минало несвършено в бъдеще го има само у нас, и я няма по света, никъде. :D :mhihi:

Да не говорим за единственото положително отрицание в света - "да,... да?" :mhihi:
В Петрич, ако искаш да кажеш на някого че е лош, непослушен или неразбран, го наричаш лунгур, звучи мъничко галено... по.. съвременно звучи - чепик. Още поне две дузини такива думички мога да изпиша.
И накрая, най-трудния език за изучаване е Българския, след което се нарежда френски и евентуално... другите. 8)
Да караш Peugeot е страст!

Предишна

Назад към Извън Темата