Първия ми удар на мое си собствено БМВ!!! ПОМОЩ!!!
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
ми бате аз от маса време само карам по некви маршрути с разни коли каде потготвени каде не и няма начин - като даваш прекалено много газ и ти връзва, връзва в един момент късмета ти изневерява и се чува "онзи звук" на пръскащо се стъкло и смазана ламарина
ти що викаш дали осъзнавам кво казвам?
ти що викаш дали осъзнавам кво казвам?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Аз "бате" ще ти кажа, че миналата седмица бях на двойно погребение на мой близък приятел и на един друг познат
, едното момче на 23, другото на 21. На никого не пожелавам да изпрати децата си, както направиха онези родители. Момчето (лека му пръст) не беше шофирало, а всичко се случва с неговия собствен автомобил. Е заради такива като тебе "безсмъртни" се случват трагедийте. Май имаш нужда от опресняване на ъкъла. С бой ли, с кво ли. Не си хич наред. И щом се фукаш с това, че имаш 9 катастрофи и не си се осъзнал още, не знам какво да кажа. Да не кажа силна дума, ама си си за затвор, поне там ще си безопасен за другите и след това за себе си.
Просто нямам думи. Заради ей такива индивиди. До сега 1000+ души са загинали тази година в ПТП-та.
Наистина съм афектиран.
Явно си мислиш, че си недосегаем, а? След като си се удрял толкова много пъти и нищо ти няма.
Едно от мен да знаеш. НЕ Е НУЖНО ДА СЕ СЛУЧВА НЕМИСЛИМОТО, ЗА ДА СЕ ОСЪЗНАЕМ ВСИЧКИ, ТА ДОРИ И ТИ!!!
п.с. бих те напсувал, ама няма да помогне
БАХТИ ХОРАТА!!!

Просто нямам думи. Заради ей такива индивиди. До сега 1000+ души са загинали тази година в ПТП-та.
Наистина съм афектиран.
Явно си мислиш, че си недосегаем, а? След като си се удрял толкова много пъти и нищо ти няма.
Едно от мен да знаеш. НЕ Е НУЖНО ДА СЕ СЛУЧВА НЕМИСЛИМОТО, ЗА ДА СЕ ОСЪЗНАЕМ ВСИЧКИ, ТА ДОРИ И ТИ!!!
п.с. бих те напсувал, ама няма да помогне
БАХТИ ХОРАТА!!!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Tvrrr написа:Аз до са имам 8 катастрофи 5 доскотечни и 3 тежки без снощната ама сички с коли с предно или 4х4.
Половината по витоша?
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
Брато не виждам аз кво те афектирам след като аз си карам кадето и когаро няма коли именно за да не застрашавам другие. А и аз също съм изгубил много приятели по пътищата повчето с мотори а не с коли!!! И тва дето го говориш е тъпо щото место да напсуваш мене напсувай учаща се жена, която прави обратен завой на боянска права без да гледа и в нея се удря мотрист от задна гума и загива на местио. Псувай дърт земеделец непукист, който на извънградско на завой на двулентов път излиза ПАК БЕЗ ДА ГЛЕДА и във вратите му се забива пак мой приятел моторист!!! (и тва са само един два случая от десетки такива!!!) Псувай който си искаш брато ама аз съм заплаха само за себе си и щом съм перценил, че на тоя етап ми дреме на кура кво ше стане с мене значи се преориентирай с поучаването понеже нищо не знаеш за мене.
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
колега, всички ще ги напсуваме, не се притеснявай, ама нали требва да почнем от накой и някъде
точно това не си ти този, който ще го прецени! Какво ще стане, ако ти си "преценил", че в момента няма никой по пътя за Копитото и гааааз!? Да ама семейство с дете са решили просто да се поразходят из парка (щото Витоша е парк) и пресечат шосето точно преди ти като "съзтезател" да минеш оттам?!
Пътищата са обществени, а не твои! Ако искаш да се правиш на състезател, знаеш къде е писта Дракон или Божурище, отиваш там и се въртиш колкото си искаш.
Най-искренно се надявам да почнат застрахователите да прилагат практиката "на запад" при която, цената на гражд.отг. се определя и от броя на произшествията на водача! Защото сега всъщност бъркаш в джоба на всички нас които плащаме гражд. отг. и си караме нормално без произшествия!
Не се пали! Не се чувствай длъжен да отговаряш на мойто или на друг на мнението. Просто си помисли върху тези неща и ще живееш дълго и ще караш колата която искаш !

Псувай който си искаш брато ама аз съм заплаха само за себе си и щом съм перценил, че на тоя етап ми дреме на кура кво ше стане с мене значи се преориентирай с поучаването понеже нищо не знаеш за мене.
точно това не си ти този, който ще го прецени! Какво ще стане, ако ти си "преценил", че в момента няма никой по пътя за Копитото и гааааз!? Да ама семейство с дете са решили просто да се поразходят из парка (щото Витоша е парк) и пресечат шосето точно преди ти като "съзтезател" да минеш оттам?!
Пътищата са обществени, а не твои! Ако искаш да се правиш на състезател, знаеш къде е писта Дракон или Божурище, отиваш там и се въртиш колкото си искаш.

Най-искренно се надявам да почнат застрахователите да прилагат практиката "на запад" при която, цената на гражд.отг. се определя и от броя на произшествията на водача! Защото сега всъщност бъркаш в джоба на всички нас които плащаме гражд. отг. и си караме нормално без произшествия!
Не се пали! Не се чувствай длъжен да отговаряш на мойто или на друг на мнението. Просто си помисли върху тези неща и ще живееш дълго и ще караш колата която искаш !

- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
ебати висчки как скачат само....че не е нормално да кара така в града не е, ама и вие какво сте се разпенявили така. Сещам се скоро как колегата vicho се оплакваше, че се ударили до като късали разни фиатки по столичните булеварди....ААААААААА не така моля, омръзна ми да чета разни постове от типа "дишаха ми гумите" или ако щете безмислиците как се наказва ТТ с 320и комби, а когато някой постне своята издънка всички се превръщат в съвестни шофиори
(смешно е
). До като има такива които да разсъждават "моя живот си е мой и мога да си правя каквото искам с него" войната по пътищата няма да спре

- vicho
- старши ентусиаст
-
sappa - не се познаваме брат, но бих ти показал, след инцидента как карам
Наистина късах фиатки, корси и т.н. по улиците на София, докато не стана катастрофата, добре, че на нас с Жоро нищо ни нямаше. (аз вина за катастрофата нямам). Поне си взех поука. На магистралата не вдигам повече от 90 км/ч и то рядко. В населени места с 30-40.
След погребението всичко се преобърна в мен. Просто нямам желание да давам газ. Даже мисля да сменям колата с по-бавна.
Така, че това го пиша с чиста съвест.
Да прав си, че по едно време скачах срещу такива шофьори, а аз бях от тях, но вече не съм, с ръка на сърцето мога да го кажа.
И още веднъж ще кажа, не трябва да се случва най-лошото за да се осъзнаем, защото връщане назад няма. А болката, която остава за близките е ужасна.
За последното бате, си много, ама много прав.
Наистина късах фиатки, корси и т.н. по улиците на София, докато не стана катастрофата, добре, че на нас с Жоро нищо ни нямаше. (аз вина за катастрофата нямам). Поне си взех поука. На магистралата не вдигам повече от 90 км/ч и то рядко. В населени места с 30-40.
След погребението всичко се преобърна в мен. Просто нямам желание да давам газ. Даже мисля да сменям колата с по-бавна.
Така, че това го пиша с чиста съвест.
Да прав си, че по едно време скачах срещу такива шофьори, а аз бях от тях, но вече не съм, с ръка на сърцето мога да го кажа.

И още веднъж ще кажа, не трябва да се случва най-лошото за да се осъзнаем, защото връщане назад няма. А болката, която остава за близките е ужасна.
За последното бате, си много, ама много прав.
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Момчета,
хващате се за гушите и то абсолютно безсмислено. Самото "хващане" е безсмислено, не поводите ви, не ме разбирайте погрешно. Не искам да се явявам защитник на никого, нито да оправдая неразумното каране, но неразумно каране може да е дори каране с 30 км/ч, ако си в пълен с деца училищен двор, също така може да е неразумно каране, ако тръгнеш с тази скорост в дясната лента на магистралата - самата скорост като такава опеделя много малко от целия фактор - безопасност. Мисля, че човека, срещу когото така скачате не го заслужава. Самия той показва колко му е болно заради удара и мисля, че дълбоко съжалява за своята грешка, мисля го, защото го видях написано от него. Всеки е свободен сам да си избира поради каква причина да кара съобразено - съвест, страх или дори за да не одраска колата си - важен е ефекта. Всеки един от нас е губил приятел, близък или любим на пътя и ще продължи да губи - уви, понякога грешките не се прощават. Няма абсолютно невинен и абсолютно виновен. Разбирам гневът ви, разбирам от какво е породен, но недейте да съдите така строго и остро човек, който съжалява за грешката си и за когото все пак малко знаем. Колко от тези удари са били по негова вина, колко е успял да намали щетите, реагирайки, къде са се случили тези удари - не бива да съдим прибързано, а и кои сме ние, че да съдим когото и да било.
Нека пръв от вас метне камък този, който никога не е карал безрасъдно.
Ати
хващате се за гушите и то абсолютно безсмислено. Самото "хващане" е безсмислено, не поводите ви, не ме разбирайте погрешно. Не искам да се явявам защитник на никого, нито да оправдая неразумното каране, но неразумно каране може да е дори каране с 30 км/ч, ако си в пълен с деца училищен двор, също така може да е неразумно каране, ако тръгнеш с тази скорост в дясната лента на магистралата - самата скорост като такава опеделя много малко от целия фактор - безопасност. Мисля, че човека, срещу когото така скачате не го заслужава. Самия той показва колко му е болно заради удара и мисля, че дълбоко съжалява за своята грешка, мисля го, защото го видях написано от него. Всеки е свободен сам да си избира поради каква причина да кара съобразено - съвест, страх или дори за да не одраска колата си - важен е ефекта. Всеки един от нас е губил приятел, близък или любим на пътя и ще продължи да губи - уви, понякога грешките не се прощават. Няма абсолютно невинен и абсолютно виновен. Разбирам гневът ви, разбирам от какво е породен, но недейте да съдите така строго и остро човек, който съжалява за грешката си и за когото все пак малко знаем. Колко от тези удари са били по негова вина, колко е успял да намали щетите, реагирайки, къде са се случили тези удари - не бива да съдим прибързано, а и кои сме ние, че да съдим когото и да било.
Нека пръв от вас метне камък този, който никога не е карал безрасъдно.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- Гост
-
Понякога работата опира и до късмет!/верно,че от 7-8 удара си е малко трудно да чакаш само на късмет!/
Най-важното,естествено е да се поучиш! Не запомниш ли поуката и 100 пъти да се треснеш си е се същата работа! Всеки понякога е правил дивотии и всеки е грешил-разликата м/у читавите и другите е ,че се поучаваш от грешката и караш нататък! Може пак да сгрешиш-важното е да не е същата грешка! А лошото е ,че някои грешки се плащат скъпо...
Най-важното,естествено е да се поучиш! Не запомниш ли поуката и 100 пъти да се треснеш си е се същата работа! Всеки понякога е правил дивотии и всеки е грешил-разликата м/у читавите и другите е ,че се поучаваш от грешката и караш нататък! Може пак да сгрешиш-важното е да не е същата грешка! А лошото е ,че някои грешки се плащат скъпо...
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
Един кара на бира и кебапчета, другия е магистрално камикадезе в инфото, а иначе на магистрала не дига над 90км/ч
Смях просто. Разбирам да ми чете морал някой който няма едно ПТП и една неразумна постъпка зад волана ама мисля че никой тука не може да се похвали с такова досие........ ! Важното е че аз карам бързо само нощем (по отбеани маршрути) или на писта и че в нито една моя катастрофа не е пострадал абсолютно никой! Не казвам че съм застрахован нито безсмъртен, но вие нито познавате мен нито ситуациите нито събитията предшствали тия удари така че упреците са неадекватни е случая!
Както и да е, пожелавам на весички колеги във форума безаварийно каране, да не ви хващат куките и весели празници, а ламарините ще се сменят:))

Смях просто. Разбирам да ми чете морал някой който няма едно ПТП и една неразумна постъпка зад волана ама мисля че никой тука не може да се похвали с такова досие........ ! Важното е че аз карам бързо само нощем (по отбеани маршрути) или на писта и че в нито една моя катастрофа не е пострадал абсолютно никой! Не казвам че съм застрахован нито безсмъртен, но вие нито познавате мен нито ситуациите нито събитията предшствали тия удари така че упреците са неадекватни е случая!
Както и да е, пожелавам на весички колеги във форума безаварийно каране, да не ви хващат куките и весели празници, а ламарините ще се сменят:))
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
за мен има едно важно правило като шофирам и винаги с него сядам зад волана...МИСЛИ С ГЛАВАТА СИ
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- vicho
- старши ентусиаст
-
Tvrrr написа:Един кара на бира и кебапчета, другия е магистрално камикадезе в инфото, а иначе на магистрала не дига над 90км/ч![]()
![]()
Смях просто. ...
аз ПТП-та нямам и К`ВО?!
Сега си давам сметка, че съм сгрешил като карах като луд по магистралата (винаги) и най-важното е, че вече не карам така и съм си дал сметка. ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО. Да прав си, че не знаем за обстоятелствата, но ти го каза, все едно се хвалиш, че има ЕДИ-СИ-КОЛКО катастрофи, не чатна ли, че не си прав или какво. Започна с оправданията, отбрани маршрути, нощем и т.н., че то верно, че няма никой нощем, а?

Или като онзи мой "приятел", който след катастрофа, продължи да си кара по същия начин и вика "аз така си карам, който не му харесва, да хваща градския транспорт", що за малоумие. Имам чувството, че на ВАС ви се струва ИГРАЧКА работа това каране.

[FF]GODFLESH написа:за мен има едно важно правило като шофирам и винаги с него сядам зад волана...МИСЛИ С ГЛАВАТА СИ
не е истина колко си прав

- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
тва с катастрофите не се хваля а го казах за да обясня че ми е първа с кола със задно! то няма нищо за хвалене 5 от тия 8 са на писта и то не в БГ, 1 на витоша, една на предела, и първата ми е на цариградско преди 4 години от която съм съм си взел поука, че в движението няма карачи а само късметлии или каръци (понеже никога не знаеш кога тъпа жена, бакшиш или заблуден шофьор ще направи поредната невъобразима глупост)! Не ти се оправдавам за нищо понеже няма за кво колега. Аз пред себе си съм си чист и който ме познава знае че не съм безразсъден и както каза момчето по горе карам с главата си. Просто човек се учи докъто е жив и греши по пътя към обавършенстването си.
ТОВА Е!
Не не мисля че има кво да го обсъждаме повече, аре безаварийно каране па някой път ако успея да се измъкна от работа и да дойда на екото може да заключим темата на по бира
ТОВА Е!
Не не мисля че има кво да го обсъждаме повече, аре безаварийно каране па някой път ако успея да се измъкна от работа и да дойда на екото може да заключим темата на по бира

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2