помощ за Swich
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Слави ,втория вариант .. особено ако не мислиш мрежата да се разраства постоянно ... + 4-5 ПЦта - това не е особено разрастване(тука има значение как получаваш рутиране обаче ,да не стане така на някои ПЦта да нямаш нет) ... относно анонимността .. в нета такава няма ,не и зад масовите рутери от по 40-100$ оставени на дефолт настройки ...
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Значи няма проблем да разшириш портовете на рутера като свържеш един от вътрешните (LAN/Trusted) портовете към новия суич. Няколко съвета да ти дам:
1. смени си дефолт паролата. Знам че звучи смешно, но страшно много хора не го правят, за което съм им изключително благодарен
2. ако има настройки за правила на файруола или нещо такова (примерно access lists или rules) си направи следните: от вън на вътре всичко deny и от вътре на вън всичко permit с включен NAТ
засега за друго не се сещам, но ако го направиш така мисля че нивото на сигурността е поносимо и достатъчно за домашната ти мрежа
направо ме хвърли в размисъл тоя пост..
Ти искаше да помогнеш на човека или да назовеш възможно най-много термини
ама нека и колегите с рутерите за милиони да се включат
1. смени си дефолт паролата. Знам че звучи смешно, но страшно много хора не го правят, за което съм им изключително благодарен

2. ако има настройки за правила на файруола или нещо такова (примерно access lists или rules) си направи следните: от вън на вътре всичко deny и от вътре на вън всичко permit с включен NAТ
засега за друго не се сещам, но ако го направиш така мисля че нивото на сигурността е поносимо и достатъчно за домашната ти мрежа

alx написа:.. но повикай някои които ги разбира нещата да ти погледне рутера колко е интелигентен и дали те пази и разбира от лейър3 и нагоре или е глупав и разбира само от лейър2...
направо ме хвърли в размисъл тоя пост..

ама нека и колегите с рутерите за милиони да се включат

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
alx написа:.. но повикай някои които ги разбира нещата да ти погледне рутера колко е интелигентен и дали те пази и разбира от лейър3 и нагоре или е глупав и разбира само от лейър2...
а тез неща ги прочетох в една книжка..![]()
СОРИ ЗА ОФФТОПИКА, ама аз да попитам като лаик - в тази книжка обяснено ли е ако разбира само от layer2, как точно ще рутира?
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
То сигурно аз съм колегата с рутер за милиони
Съвет ми е трудно да дам. Не съм правил лично мрежа, и тези настройки не са ми по вкуса. Предполагам че НАТ-натия вариант на колегата е най-удачен. В общи линии няма нищо сложно, ще прочетеш малко и готово.

Съвет ми е трудно да дам. Не съм правил лично мрежа, и тези настройки не са ми по вкуса. Предполагам че НАТ-натия вариант на колегата е най-удачен. В общи линии няма нищо сложно, ще прочетеш малко и готово.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2