помощ за Swich

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 29 Юли 2006, 10:21

Отключвам я по молба на автора...
Да пишат само онези, които има какво да кажат по темата!
Изображение
Driver's Racing Team

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 29 Юли 2006, 11:07

Слави ,втория вариант .. особено ако не мислиш мрежата да се разраства постоянно ... + 4-5 ПЦта - това не е особено разрастване(тука има значение как получаваш рутиране обаче ,да не стане така на някои ПЦта да нямаш нет) ... относно анонимността .. в нета такава няма ,не и зад масовите рутери от по 40-100$ оставени на дефолт настройки ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 31 Юли 2006, 20:00

Значи няма проблем да разшириш портовете на рутера като свържеш един от вътрешните (LAN/Trusted) портовете към новия суич. Няколко съвета да ти дам:

1. смени си дефолт паролата. Знам че звучи смешно, но страшно много хора не го правят, за което съм им изключително благодарен :lol:

2. ако има настройки за правила на файруола или нещо такова (примерно access lists или rules) си направи следните: от вън на вътре всичко deny и от вътре на вън всичко permit с включен NAТ

засега за друго не се сещам, но ако го направиш така мисля че нивото на сигурността е поносимо и достатъчно за домашната ти мрежа :)

alx написа:.. но повикай някои които ги разбира нещата да ти погледне рутера колко е интелигентен и дали те пази и разбира от лейър3 и нагоре или е глупав и разбира само от лейър2...

направо ме хвърли в размисъл тоя пост.. :roll: :lol: Ти искаше да помогнеш на човека или да назовеш възможно най-много термини :winky: :mhihi:

ама нека и колегите с рутерите за милиони да се включат :lol:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 01 Авг 2006, 7:45

alx написа:.. но повикай някои които ги разбира нещата да ти погледне рутера колко е интелигентен и дали те пази и разбира от лейър3 и нагоре или е глупав и разбира само от лейър2...

а тез неща ги прочетох в една книжка.. :)

СОРИ ЗА ОФФТОПИКА, ама аз да попитам като лаик - в тази книжка обяснено ли е ако разбира само от layer2, как точно ще рутира?
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 01 Авг 2006, 8:41

То сигурно аз съм колегата с рутер за милиони :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Съвет ми е трудно да дам. Не съм правил лично мрежа, и тези настройки не са ми по вкуса. Предполагам че НАТ-натия вариант на колегата е най-удачен. В общи линии няма нищо сложно, ще прочетеш малко и готово.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата