Лични данни и Speedy...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Лични данни и Speedy...

Мнение от Fixxxer » 29 Мар 2011, 23:20

Красимир! написа:И Еконт искат ЕГН, както и Лео, както и Speedy. Ежедневно работя с тях и навсякъде е така.

Аз работя с Лео и с Еконт - и двете не ми искат такива данни , а само подпис, не знам как е при вас.
kolov написа:аз съм куриер на спиди
и ще ви кажа как стоят нещата при нас:
когато се изпраща наложен платеж от частно лице
ги караме да си пазят товарителницата с която е изпратена пратката.
и при донасянето на парите искаме само нея и фамилия и подпис.
ако в случай че тази товарителница не се пази тогава искаме данни на получателя.

Ако товарителницата е номера на поръчката която съм заявил, то имам я , но не ми е искана тя, а директно данните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 29 Мар 2011, 23:37

Еконт наистина ИСКАТ ЕГН и последният път когато бях в офис за да пращам пратка това ми направи неприятно впечатление и като се огледах видях окачен сертификат на стената че са оторизиран администратор на лични данни :yes: пък никой не ни задължава да позлваме услугите им..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 30 Мар 2011, 0:16

Macros написа:Еконт наистина ИСКАТ ЕГН и последният път когато бях в офис за да пращам пратка това ми направи неприятно впечатление и като се огледах видях окачен сертификат на стената че са оторизиран администратор на лични данни :yes: пък никой не ни задължава да позлваме услугите им..

Да!
Най-после да се прекъснат голяма част от измамите по интернет с наложен платеж.
Следващата стъпка е да може свободно да се отварят пратките дори и да не е упомената,за да си сигурен.
Мен досега никой не ме е лъгал с пратки,но явно не съм попаднал на точния :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Мнение от kolov » 30 Мар 2011, 6:54

Fixxxer написа:
Красимир! написа:И Еконт искат ЕГН, както и Лео, както и Speedy. Ежедневно работя с тях и навсякъде е така.

Аз работя с Лео и с Еконт - и двете не ми искат такива данни , а само подпис, не знам как е при вас.
kolov написа:аз съм куриер на спиди
и ще ви кажа как стоят нещата при нас:
когато се изпраща наложен платеж от частно лице
ги караме да си пазят товарителницата с която е изпратена пратката.
и при донасянето на парите искаме само нея и фамилия и подпис.
ако в случай че тази товарителница не се пази тогава искаме данни на получателя.

Ако товарителницата е номера на поръчката която съм заявил, то имам я , но не ми е искана тя, а директно данните.[/

ами аз ти казвам как е. дам на товарителницата пише и номера на товарителница и поръчка и на каква стойност е наложения платеж.
и по правилата на спиди е че ако имаш тази товарителница куриера трябва да ти иска само име и подпис.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 31 Мар 2011, 18:16

ЕКОНТ искат ЕГН и Л.К. + подпис когато си вземаш наложения платеж!

ентусиаст
Аватар
Кара: ретро ръжди

Мнение от M.Velichkov » 31 Мар 2011, 18:38

Айде из аз де се изкажа като компетентен(ама не казвам защо, че ще ме изядете :mhihi: ). Да, оператори са, и не нямат право за такива неща да ти искат ЕГН, Л.К. един господ знае какво се случва с тези товарителници след като се подпишеш?!? Закона за Защита на Личните Данни изрично споменва как и кой има право да изисква лични данни, също и как се съхраняват и унищожават същите. Адреса на Комисията за Защита на Личните Данни е на бул. И.Е. Гешов 15 в сградата на Маймекс. Ако имаш съмнение относно честноста на куриерските фирми, отиваш и си пускаш една жалбичка. Която ти гарантирам, че накрая ще излезе със точното становище.

п.с. също може и на мейла на комисията да се подаде сигнал!
Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......

Предишна

Назад към Извън Темата