Имаш куче-плащаш данък

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Wizard. » 28 Ное 2005, 13:07

TheBoss написа:NO COMMENT

Шефът на музея на МВР загина в катастрофа

ДЕСИ ДЕНЧЕВА

55-годишният Димитър Петков, директор на музея на МВР, загина вчера в жестока катастрофа на бул. "Цариградско шосе" в София. 40-годишна жена, която управлявала колата - "Мерцедес 190", бе откарана в критично състояние в "Пирогов".
Инцидентът стана малко след 10 ч. на спирката на Окръжна болница в посока към центъра.
Според очевидци причина за произшествието е бездомно куче. То тръгнало да пресича булеварда и жената рязко натиснала спирачките, за да избегне сблъсъка с него. Въпреки това го ударила. След това загубила управлението и автомобилът първо се блъснал в задната част на пловдивски форд. После се качил на мантинелата, където се влачил няколко метра, изкривил металната ограда, разделяща двете платна, и накрая се ударил в стълб на уличното осветление, при което паднали две от лампите.

Препечатано от в. Сега

Трагедия! Не отричам, но това нещастие можеше да се случи и от неправилно пресичащ пешеходец или куп други причини. Не малка роля е изиграла и скоростта!
Този пример е не на място и не ти прави чест да го използваш в случая!

P.S.
Мир на праха на Димитър Петков и дано жената се оправи!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 28 Ное 2005, 13:19

The_Wizard. написа:
Lucky написа:Напълно съм съгласен. Няма къде да изведа сина си на разходка без да шляпна в някое кучешко г*вно. За заразите които плъзват от това въобще няма да отварям дума.

Стига с тези извинения за кучешките изпражнения! Това ли е най-големият проблем? Само те ли носят зараза? А боклуците навсякъде?! Те са в пъти по-опасни! Стига глупости!
А по повод на намордниците. Мойто куче няма намордник - факт. Опитах, но кучето беше изключително неспокойно и го махнах. На каишка е, докато не стигна до поляната, където го разхождам. Това е сериозен проблем - много малко места има за разходка, а специализирани за разходка на кучета почти няма!

Боклуците са ясни говорехме за кучетата.
ти разхождаш кучето си в парка без намордник, а дори и да е с, аз разхождам сина си пак там. По една или друга причина кучето се нахвърля върху сина ми. /виждал съм такъв случай лично/ При тази ситуация ако успея песа е мъртъв възможно най бързо, ако може на място. А със стопанина каквото сабя покаже. С такива неща шега не бива. Такава случка нанася психическа вреда на детето за цял живот и няма прошка. Един ден с жена ми караме колела. неква бабичка разхожда сравнително голямо псе без намордник и каишка. Миндила се нахвърли върху женами и тя падна от колелото. За щастие на псето успя да избяга, ако не ме беше спряла жена ми щях да вкарам един на бабичка, която на всичко отгоре се и дървеше. Сигурно щях да лежа като за човек ама хайде. тоз проблем винаго го е имало и винаги ще го има. Всеки се оправя как знае. Аз лично съм за данък. когато имах в къщи неква болонка плащах като за човек такса вход.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Wizard. » 28 Ное 2005, 13:51

Lucky написа:Боклуците са ясни говорехме за кучетата.
ти разхождаш кучето си в парка без намордник, а дори и да е с, аз разхождам сина си пак там. По една или друга причина кучето се нахвърля върху сина ми. /виждал съм такъв случай лично/ При тази ситуация ако успея песа е мъртъв възможно най бързо, ако може на място. А със стопанина каквото сабя покаже. С такива неща шега не бива. Такава случка нанася психическа вреда на детето за цял живот и няма прошка. Един ден с жена ми караме колела. неква бабичка разхожда сравнително голямо псе без намордник и каишка. Миндила се нахвърли върху женами и тя падна от колелото. За щастие на псето успя да избяга, ако не ме беше спряла жена ми щях да вкарам един на бабичка, която на всичко отгоре се и дървеше. Сигурно щях да лежа като за човек ама хайде. тоз проблем винаго го е имало и винаги ще го има. Всеки се оправя как знае. Аз лично съм за данък. когато имах в къщи неква болонка плащах като за човек такса вход.

Май нещата започват да стават доста лични. Казваш, че си разхождам кучето в парка - поправка - не съм се изразил правилно. Уважавам правото на избор на всеки. Не бих си позволил да си разхождам кучето на места като Южният парк, например, защото те са за хората. Факт. Аз извеждах моето куче на една поляна под Billa на бул. България, но сега я застрояват. Вече го извеждам още по-нагоре (в посока Витоша) на една поляна пред изоставен доскоро завод. Не преча на никого, но на същата поляна можеше да стане нещо доста неприятно с мен! Разхождах си кучето и си слушам музика, когата към мен, на същата поляна, която е далеч от булеварда и съответно и от хората, се приближава групичка от трима прошляци, с едничката цел да ми вземат телефона и диск-мена. Глупаците направиха грешката да не преценят нещата (не видяха кучето). Единият се затича към мен, за да ме удари, но успях да го изпреваря. В резултат той на земята, а кучето ми се беше затичало, за да ме защити. Само бързата (и доста трезва за такъв случай) реакция ми позволи да го хвана, за да не ги събирам на парчета. БУКВАЛНО!
Кажи ми пак, че съм безотговорен и тровя твоя, и на сина ти, живот! Затова казах в свое предишно мнение, че съм готов на всичко за своето куче, както и то за мен.
Прави разлика между различните кучета и собственици. Както има прости, агресивни и безотговорни хора, така има и такива кучета. Но хората не ги затварят зад едни 3-метрово зидове и да ги избиват. Лошите кучета са в резултат на лошо възпитания, от страна на хората.
Факт, че тази тема е за кучетата, но нещата не трябва да се гледат едностранно. Когато казваш нещо помисли за аспактите и за приоритетите. Защото е много по-опасен боклука по улиците, отколкото фашкиите.
Разбирам те, че си леко казано ядосан за случката с жена ти. И аз бих реагирал така. И аз съм имал сблъсъци с агресивни кучета. Но аз не слагам нещата под общ знаменател. Опитвам се да ви убедя, че това не е правилно. Тук повечето хора, по мои впечатления, са големи, разумни хора. Нека и в такива спорове бъдем такива. Бъдете ОБЕКТИВНИ ! ! !

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 28 Ное 2005, 14:20

Аз съм напълно съгласен с написаното от вас. Просто не може да се слагат нещата под общ знаменател. Едно куче - всички кучета. Един зъл човек - всички хора и т.н. За съжаление има хора с комплекси, които ги избиват правейки кучетата си зли. Това е опасното. В дъното на всичко седи човек. Ние сме по-умния вид и ние трябва да намираме решения. Ама сега вместо да се отдели един терен за разходка на дмашно любимци, някой от общината ще предостави тази площ я за незаконно строистелство, а за друго. Нещата биха били адски прости при наличието на минимално желание.
Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 28 Ное 2005, 15:45

Значи не съм имал предвид кучето на никого. На колегата изпратих ЛС да не помисли нещо. Лошото е че като се затича куче без каишка и намордник не можеш да разбереш дали е възпитано или не. Не се съмнявам, че хората уважаващи кучетата полагат грижи за възпитанието им.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 28 Ное 2005, 19:17

The_Wizard написа:
TheBoss написа:Шефът на музея на МВР загина в катастрофа

Лека му пръст на човека, ама ... за да се посуче така тоя огромен Мерцедес около стълба на Цариградско - тоя определено не е карал със скорост, с която въобще да може да спре. Знам за приказката "или добро или нищо", но ако не е карал поне със 130 пак добре. Иначе, за кучето - да, приемам, че е било причина.
Да караш Peugeot е страст!

ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Angel_Georgiev » 29 Ное 2005, 1:58

Той данъка не е за улични, а за домашни!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 29 Ное 2005, 13:53

Доста поизчетох и няма как да не се съглася и с едните и с другите. Обичам животните, но и на мен ми е идвало да стрелям по песове. Давам си сметка, че на тяхно място трябва да са стопаните им, но така е в живота, не винаги си го изкарваме на когото трябва, а на когото можем. Яд ме е на недобросъвестните стопани, яд ме е и на общината.
Познавам хора, пострадали от бездомни четириноги. Но и по вестниците и по телевизията са давали за случаи, в които виновниците са домашни кучета. Виждал съм как лумпени озлобяват домашните си любимци и как последните нападат невинна гражданка. После полиция, актове и т.н., но защо да се стига до там?!

:OT: И аз си имам проблеми с животни - крави. Пред нас стъпвам в лайна, не в кал. Гаража ми е наторен отвсякъде. Колата ми непрекъснато е в лайна - и отвътре и отвън :uups: . В къщата ми е пълно с лайна. Огледало ми чупиха. И т.н. и т.н. Но на тъпите селяни не им пука и аз нищо не мога да направя. Нито с пушка, нито с тояга, нито с жалби до кмета и до ХЕИ. НИКАК. Че и закон няма.

А вие, дето непрекъснато сравнявате злите кучета със злите хора, не сте прави. За злите хора си има закони, а за злите кучета няма закони. Идете и пуснете едно куче да се изсере пред народното събрание, а после се издрискайте и вие. Да видиме кого ще закопчаят. Или ходете и оглозгайте нечий крак, пък да видим после с глоба ли ще минете, с какво ли? Не сравнявайте картофи с домати.

Законите са строги най-вече заради малцината, а не заради мнозината. Евала на съвестните стопани. Уважавам ви :bowdown: . Но за несъвестните трябва актове, глоби, глоби, глоби, актове, докато не им се налеят кухите лейки, или докато не фалират.

А сега най-вече по темата: куче нямам, но тия данъци ми се виждат поредната простотия. Излиза, че добросъвестните трябва да плащат заради недобросъветсните. Пример: Гуньо си изхвърля кучето на улицата, от приюта го прибират и след това плащат Иван, Гьорги и т.н., които си гледат любимците най-добросъвестно. А бай Гуньо си взима друго зверче, което след поредната беля вкъщи пак изхвърля на улицата и т.н. Глобите трябва да са за него, а не за останалите.

Що се отнася до убийства на кучета, аз съм против до толкова, колкото съм и против войната. Но ако ни нападнат, отивам на фронта и почвам да отстрелвам люде, за да си защитя семейството. Същото ще направя и с кучета, които заплашват мен и семейството ми. Те са също толкова виновни, колкото и евентуалните войници, които евентуално биха ни нападнали. Т.е. не са виновни, а жертви. Сори за тях, но това е положението.

Надявам се всички да са ме разбрали правилно. Не е хубаво да се изпада в крайности, но понякога се налага. А и още. Едно е да си садист и да дупчиш кучета с пирони, да ги ръгаш с колове и да се гавриш с тях за УДОВОЛСТВИЕ. Съвсем друго е да ги елиминираш от НЕОБХОДИМОСТ.

Сигурен съм, че и вие, които защитавате яростно кучетата, ако видите как някой питбул или обикновен помияр ръфа малко дете или възрастен човек или безпомощна жена и имате пистолет в ръка, без колебание ще отстреляте виновния.

Сори за дългото...
It's not who You are, it's who You know...

Предишна

Назад към Извън Темата