Колеги, внимавайте със заледяванията!
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Колеги, внимавайте със заледяванията!
Тия дни много лед и много катастрофи. Та за съжаление и аз попаднах в статистиката
. Едно нищо и никакво завойче с една нищо и никаква скорост - 40 км/ч, колата се хлъзна в насрещната лента и ПРАС - челно в движещия се насреща ИКАРУС. Да ви кажа, не е приятно изживяване, пък и бях без колан (за тези от вас, дето мислят, че е безмислено и безСмислено да си слагат колани в града, мога само да кажа, АЗ ВЕЧЕ ЩЕ СЛАГАМ). Та 40 моите + 20 на икаруса станаха 60. Като слязох от колата, видях, че рейсът ме е хвърлил 10 метра обратно назад. А колата беше с НОВИ зимни гуми. Вече от личен опит мога да кажа, че от леда нищо не спасява (за шипове няма да говорим, щото по закон не може).
Колата, разбира се, е размазана и за нищо не става, освен за скрап и части. Лекото успокоение е, че не е мойта, а тая на тъщата - Пежо 205. Бях го взел да й оправя задния капак, ма "оправих" предницата. Та ся ще трябва да й купувам друга, щото оная е без каско, а вината си е моя
. Пък и полицаите - пичове (да не повярваш). Писаха го леко ПТП. Влязоха ми в положението, щото там, дето стана ПТП-то, можеше да се играе хокей.
Карайте разумно и не се предоверявайте много-много на новите си гуми.

Колата, разбира се, е размазана и за нищо не става, освен за скрап и части. Лекото успокоение е, че не е мойта, а тая на тъщата - Пежо 205. Бях го взел да й оправя задния капак, ма "оправих" предницата. Та ся ще трябва да й купувам друга, щото оная е без каско, а вината си е моя

Карайте разумно и не се предоверявайте много-много на новите си гуми.
It's not who You are, it's who You know...
- niki fire
- младши ентусиаст
-
днес пак пострадах
завои + лед + малко повечко газ = удар във бордюра , леко спукана джанта (направо си либсва едно парче
) което е равно на -70лв за въстановяване на джантата
от утре съм по внимателен

от утре съм по внимателен

- Ultimate_driver
- младши ентусиаст
-
Вчера минах през Шипка - луда работа мнооого сняг!Доста коли и камиони се позавъртяха. Най-опасно е заледяване на завой които е в сянка.Сянката задържа леда а иначе е почти сухо по пътя, много трябва да се внимава.Другия кофти момент които винаги трябва да помним е че мъгла + студ= лед т.е. сама по себеси мъглата предизвиква заледявания в студа.
П.С. Зимата пак ни изненада!
П.С. Зимата пак ни изненада!

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
xterminat0r написа:кво значи са се оказали разбрани?!?!?!??!
Общината е требвяло да почисти пътя!!! нали за това се плащат данъци!!! Трябвало е да искаш протокол!
Протокол имам. Ама сега общината ли да съдя? Значи вината ми е до толкова, че не съм се съобразил с пътната обстановка. Ми след мен минаха олимнайсе коли и никой не отлетя отсреща, защото караха с 15-20. За това, че се праснах, съм си виновен аз. А за липсата на опесъчаване наистина е виновна общината, така е. Но това не може да оправдае непреценената ми скорост. А колата наистина се държеше добре до преди завоя - и щях да го взема, ако рейсът не беше насреща. Яд ме е, но това е положението. И на мен ми се иска да си го изкарам на друг, но трябва да се примиря, че причината е у мен.
It's not who You are, it's who You know...
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Колеги и аз в понеделник 21.11. пострадах, пак така с нови зимни гуми, с 40 км/ч тамън потеглях от светофар и се нанизах в колегата пред мен!Така че внимавайте!
::: vankata™ :::
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
10 мнения
• Страница 1 от 1