Колеги, внимавайте със заледяванията!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Колеги, внимавайте със заледяванията!

Мнение от logout » 23 Ное 2005, 19:46

Тия дни много лед и много катастрофи. Та за съжаление и аз попаднах в статистиката :( . Едно нищо и никакво завойче с една нищо и никаква скорост - 40 км/ч, колата се хлъзна в насрещната лента и ПРАС - челно в движещия се насреща ИКАРУС. Да ви кажа, не е приятно изживяване, пък и бях без колан (за тези от вас, дето мислят, че е безмислено и безСмислено да си слагат колани в града, мога само да кажа, АЗ ВЕЧЕ ЩЕ СЛАГАМ). Та 40 моите + 20 на икаруса станаха 60. Като слязох от колата, видях, че рейсът ме е хвърлил 10 метра обратно назад. А колата беше с НОВИ зимни гуми. Вече от личен опит мога да кажа, че от леда нищо не спасява (за шипове няма да говорим, щото по закон не може).

Колата, разбира се, е размазана и за нищо не става, освен за скрап и части. Лекото успокоение е, че не е мойта, а тая на тъщата - Пежо 205. Бях го взел да й оправя задния капак, ма "оправих" предницата. Та ся ще трябва да й купувам друга, щото оная е без каско, а вината си е моя :( . Пък и полицаите - пичове (да не повярваш). Писаха го леко ПТП. Влязоха ми в положението, щото там, дето стана ПТП-то, можеше да се играе хокей.

Карайте разумно и не се предоверявайте много-много на новите си гуми.
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 23 Ное 2005, 20:01

На гума върху лед доверие - НЕ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от niki fire » 23 Ное 2005, 20:46

днес пак пострадах :uups: завои + лед + малко повечко газ = удар във бордюра , леко спукана джанта (направо си либсва едно парче :bcry: ) което е равно на -70лв за въстановяване на джантата :confused:

от утре съм по внимателен :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 24 Ное 2005, 23:42

Вчера минах през Шипка - луда работа мнооого сняг!Доста коли и камиони се позавъртяха. Най-опасно е заледяване на завой които е в сянка.Сянката задържа леда а иначе е почти сухо по пътя, много трябва да се внимава.Другия кофти момент които винаги трябва да помним е че мъгла + студ= лед т.е. сама по себеси мъглата предизвиква заледявания в студа.
П.С. Зимата пак ни изненада! :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 25 Ное 2005, 11:49

кво значи са се оказали разбрани?!?!?!??!

Общината е требвяло да почисти пътя!!! нали за това се плащат данъци!!! Трябвало е да искаш протокол!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 25 Ное 2005, 12:33

Нека не забравяме че това се случва в БГ. Община - какво значи това :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 27 Ное 2005, 19:49

xterminat0r написа:кво значи са се оказали разбрани?!?!?!??!

Общината е требвяло да почисти пътя!!! нали за това се плащат данъци!!! Трябвало е да искаш протокол!

Протокол имам. Ама сега общината ли да съдя? Значи вината ми е до толкова, че не съм се съобразил с пътната обстановка. Ми след мен минаха олимнайсе коли и никой не отлетя отсреща, защото караха с 15-20. За това, че се праснах, съм си виновен аз. А за липсата на опесъчаване наистина е виновна общината, така е. Но това не може да оправдае непреценената ми скорост. А колата наистина се държеше добре до преди завоя - и щях да го взема, ако рейсът не беше насреща. Яд ме е, но това е положението. И на мен ми се иска да си го изкарам на друг, но трябва да се примиря, че причината е у мен.
It's not who You are, it's who You know...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 27 Ное 2005, 20:16

Колеги и аз в понеделник 21.11. пострадах, пак така с нови зимни гуми, с 40 км/ч тамън потеглях от светофар и се нанизах в колегата пред мен!Така че внимавайте!
::: vankata™ :::

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 27 Ное 2005, 20:38

карате като луди... то затова ... :roll: :roll: :roll:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 27 Ное 2005, 23:22

ами ти с тоя аватар не изглеждаш да си най примерния "водач" :winky: :)

Назад към Извън Темата