Таксиметров шофьор в Лос Анджелис върна забравени диаманти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Таксиметров шофьор в Лос Анджелис върна забравени диаманти

Мнение от vankata™ » 21 Ное 2005, 14:50

Шофьор на такси в Лос Анджелис върна на бижутер цяло състояние в диаманти, който той бе забравил в колата му няколко часа по-рано.
Бижутерът осъзнал, че е забравил чанта с обработени диаманти на стойност $ 350 000 в таксито, когато се готвел да се качи на самолета за Ню Йорк, предаде БГНЕС.
Междувременно шофьорът на таксито от афганистански произход Хайдер Седики открил чантата и я отворил, за да види дали няма да открие вътре някакви данни за собственика й. Така видял диамантите, но намерил в нея и телефонен номер. След което съвестно се обадил на бижутера, който не могъл да повярва на ушите си. Нито един от скъпоценните камъни не липсвал, когато шофьорът върнал чантата на собственика в полицейския участък на летището.

Изображение

Източник: dir.bg
::: vankata™ :::

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 21 Ное 2005, 15:29

браво браво .. ако имаше повече такива хора света щеше да е по добър и хубав за живеене ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Fiat-Ubiec » 21 Ное 2005, 15:29

Нямам думи :!: :bowdown: Просто евала на такива хора! Ако всички българи разсъждавахме така, щяхме да сме Номер Едно в Света:)
Now that's how I'm supposed to drive!
From now on, that's how I'll drive!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от niki fire » 21 Ное 2005, 15:46

и аз щях така да направя ,да му върна чантата ,но щях да задържа диамантите :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 22 Ное 2005, 0:07

ми и аз бих ги задържал и без тва си немам М6 :twisted: :twisted: :twisted:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 22 Ное 2005, 0:17

Браво на човека тои сигурно не му се живее до пенсия

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от road666 » 22 Ное 2005, 0:22

И аз на негово място,щях да върна чуждите вещи,каквито и да са те.
;)
Но за мое съжаление досега два пъти съм си забравял телефона в такси (99% съм сигурен,че там е останал в колата),но никой не си е правил труда да ми го върне или да се обади на някой от тел.бележника. :) Е това е нормално за България.
Търсим шофьор без книжка с крадена кола. За контакти тел. 166

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 22 Ное 2005, 1:20

road666 написа:И аз на негово място,щях да върна чуждите вещи,каквито и да са те.
;)
Но за мое съжаление досега два пъти съм си забравял телефона в такси (99% съм сигурен,че там е останал в колата),но никой не си е правил труда да ми го върне или да се обади на някой от тел.бележника. :) Е това е нормално за България.

тфа е като да си забравиш касетофона на колата в центъра и някой да забрави да ти го прибере :mhihi: ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Angel_Georgiev » 22 Ное 2005, 2:37

Този човек сигурно са го взели в клиника за психично здраве после :help:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 22 Ное 2005, 11:52

Според е хубаво човек да бъде честен и да върне всички вещи на човек каквито и да са те...Повярвайте ми по-късно ще бъдете възнаградени за добрата постъпка ;)
Изображение
8.32

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 22 Ное 2005, 12:23

абе и аз бих ги върнал,защото не знаеш тия неща дали не са на някой мафиот и т.н., иначе се пак бих си взел поне 1 камъче за спомен
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 23 Ное 2005, 1:03

Сега и аз да разкажа една история от този тип..
Случило се е преди време(защото не съм пряк участник,но баща ми е главния герой) ;) Спира с колата.....някъде си...върши си работата и после се прибира.Обаче му няма телефона-Нокиа Комуникатор,който беше бая пара..И се усеща,че го е оставил на покрива на колата когато е слизал и аз не знам защо.И после е забравил да си го прибере :help: какво ли се е случило с телефона,когато е потеглил :help: След 4 дни един човек се обади и му го върна :) Та,случват все още и хубави работи.. :)

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 23 Ное 2005, 1:06

Slavi_m написа:...

Аз за това съм добавил в телефонния указател име HOME и съм сложил домашния номер, та ако си затрия ЖСМ-то и го намери някой добросъвестен гражданин да се обади и да си ми го върне. :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 23 Ное 2005, 8:52

err0r написа:
Slavi_m написа:...

Аз за това съм добавил в телефонния указател име HOME и съм сложил домашния номер, та ако си затрия ЖСМ-то и го намери някой добросъвестен гражданин да се обади и да си ми го върне. :D

преди няколко години една позната си загуби гсм-а в софия.... 2-3 часа след това разбира че й липсва телефона и си завъни на номера, вдига й някаква жена и се провежда следния разговор:
- здравейте, този телефон е мой, загубих го преди няколко часа а вие сте го намерили....
- да
- бихте ли ми го върнали ?
- не
- е как така той е мой! :shock:
- ми вече не - аз го намерих и си е мой.... късметче :)

след 4-5 часа потърпевшата си спира картата, но дотогава има наъртяна сметка над 50 лв.....

а идеята с връщането на диамантите но с 1-2-3 липсващи е абсурдна ! нали като ги върнеш ще разберат веднага че ти си ги взел !
а тука в България се е случвало да намеря (като малък) портфейл с документи... някой вече го беше намерил преди мен и пребъркал (предполагам поне) имаше лична карта и някви други неща.... просто го изхвърлих така както си беше щото ако го бях върнал съм 99% сигурен че щяха да ме обинят че аз съм прибрал парите от него (ако е имало) и дори можеше да завишат цифрата с някой и друг лев и да ме карат да ги връщам.... та си казах "майната му" и го хвърлих !
като малък са ме възпитавали да не взимам нищо от улицата независимо дали са истървани пари или крив пирон :!: та... в доста сериозна степен се придържам към тая "тактика"

а точно в тоя случай май има вариант да се намери точно таксито и шофьора които са превозвали човека... ако е седял отзад разбира се таксиджията може да каже че не е в идял нищо и най-вероятно някой следващ клиент си ги е прибрал - тука в България това си е масова практика - повечето бакшиши често се обръщат назад да хвърлят по едно око дали не са им оставили "подаръци"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Ное 2005, 14:10

двама братя разговарят, първия си е загубил телефона в столично такси, а вторият работи като таксиметраджия в Варна и му подава нов телефон ...

- "абе вие като намерите телефон в таксито, го връщате, нали?" :confused:
- "ТИ ЛУД ЛИ СИ БЕ, ИЗКЛЮЧВАМЕ ГО"

без коментар
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Назад към Извън Темата