Таксиметров шофьор в Лос Анджелис върна забравени диаманти
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Таксиметров шофьор в Лос Анджелис върна забравени диаманти
Шофьор на такси в Лос Анджелис върна на бижутер цяло състояние в диаманти, който той бе забравил в колата му няколко часа по-рано.
Бижутерът осъзнал, че е забравил чанта с обработени диаманти на стойност $ 350 000 в таксито, когато се готвел да се качи на самолета за Ню Йорк, предаде БГНЕС.
Междувременно шофьорът на таксито от афганистански произход Хайдер Седики открил чантата и я отворил, за да види дали няма да открие вътре някакви данни за собственика й. Така видял диамантите, но намерил в нея и телефонен номер. След което съвестно се обадил на бижутера, който не могъл да повярва на ушите си. Нито един от скъпоценните камъни не липсвал, когато шофьорът върнал чантата на собственика в полицейския участък на летището.
Източник: dir.bg
Бижутерът осъзнал, че е забравил чанта с обработени диаманти на стойност $ 350 000 в таксито, когато се готвел да се качи на самолета за Ню Йорк, предаде БГНЕС.
Междувременно шофьорът на таксито от афганистански произход Хайдер Седики открил чантата и я отворил, за да види дали няма да открие вътре някакви данни за собственика й. Така видял диамантите, но намерил в нея и телефонен номер. След което съвестно се обадил на бижутера, който не могъл да повярва на ушите си. Нито един от скъпоценните камъни не липсвал, когато шофьорът върнал чантата на собственика в полицейския участък на летището.

Източник: dir.bg
::: vankata™ :::
- Гост
-
- Fiat-Ubiec
- Потребител
-
Нямам думи
Просто евала на такива хора! Ако всички българи разсъждавахме така, щяхме да сме Номер Едно в Света:)

Now that's how I'm supposed to drive!
From now on, that's how I'll drive!
From now on, that's how I'll drive!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
ми и аз бих ги задържал и без тва си немам М6

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
И аз на негово място,щях да върна чуждите вещи,каквито и да са те.
Но за мое съжаление досега два пъти съм си забравял телефона в такси (99% съм сигурен,че там е останал в колата),но никой не си е правил труда да ми го върне или да се обади на някой от тел.бележника.
Е това е нормално за България.

Но за мое съжаление досега два пъти съм си забравял телефона в такси (99% съм сигурен,че там е останал в колата),но никой не си е правил труда да ми го върне или да се обади на някой от тел.бележника.

Търсим шофьор без книжка с крадена кола. За контакти тел. 166
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
road666 написа:И аз на негово място,щях да върна чуждите вещи,каквито и да са те.
Но за мое съжаление досега два пъти съм си забравял телефона в такси (99% съм сигурен,че там е останал в колата),но никой не си е правил труда да ми го върне или да се обади на някой от тел.бележника.Е това е нормално за България.
тфа е като да си забравиш касетофона на колата в центъра и някой да забрави да ти го прибере

ТДС - Турбо Див Селянин
- Angel_Georgiev
- ентусиаст
-
ре
Този човек сигурно са го взели в клиника за психично здраве после 

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Според е хубаво човек да бъде честен и да върне всички вещи на човек каквито и да са те...Повярвайте ми по-късно ще бъдете възнаградени за добрата постъпка 

8.32
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
абе и аз бих ги върнал,защото не знаеш тия неща дали не са на някой мафиот и т.н., иначе се пак бих си взел поне 1 камъче за спомен
Tux0 Ca !

Сега и аз да разкажа една история от този тип..
Случило се е преди време(защото не съм пряк участник,но баща ми е главния герой)
Спира с колата.....някъде си...върши си работата и после се прибира.Обаче му няма телефона-Нокиа Комуникатор,който беше бая пара..И се усеща,че го е оставил на покрива на колата когато е слизал и аз не знам защо.И после е забравил да си го прибере
какво ли се е случило с телефона,когато е потеглил
След 4 дни един човек се обади и му го върна
Та,случват все още и хубави работи.. 
Случило се е преди време(защото не съм пряк участник,но баща ми е главния герой)

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Slavi_m написа:...
Аз за това съм добавил в телефонния указател име HOME и съм сложил домашния номер, та ако си затрия ЖСМ-то и го намери някой добросъвестен гражданин да се обади и да си ми го върне.

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
err0r написа:Slavi_m написа:...
Аз за това съм добавил в телефонния указател име HOME и съм сложил домашния номер, та ако си затрия ЖСМ-то и го намери някой добросъвестен гражданин да се обади и да си ми го върне.
преди няколко години една позната си загуби гсм-а в софия.... 2-3 часа след това разбира че й липсва телефона и си завъни на номера, вдига й някаква жена и се провежда следния разговор:
- здравейте, този телефон е мой, загубих го преди няколко часа а вие сте го намерили....
- да
- бихте ли ми го върнали ?
- не
- е как така той е мой!

- ми вече не - аз го намерих и си е мой.... късметче

след 4-5 часа потърпевшата си спира картата, но дотогава има наъртяна сметка над 50 лв.....
а идеята с връщането на диамантите но с 1-2-3 липсващи е абсурдна ! нали като ги върнеш ще разберат веднага че ти си ги взел !
а тука в България се е случвало да намеря (като малък) портфейл с документи... някой вече го беше намерил преди мен и пребъркал (предполагам поне) имаше лична карта и някви други неща.... просто го изхвърлих така както си беше щото ако го бях върнал съм 99% сигурен че щяха да ме обинят че аз съм прибрал парите от него (ако е имало) и дори можеше да завишат цифрата с някой и друг лев и да ме карат да ги връщам.... та си казах "майната му" и го хвърлих !
като малък са ме възпитавали да не взимам нищо от улицата независимо дали са истървани пари или крив пирон

а точно в тоя случай май има вариант да се намери точно таксито и шофьора които са превозвали човека... ако е седял отзад разбира се таксиджията може да каже че не е в идял нищо и най-вероятно някой следващ клиент си ги е прибрал - тука в България това си е масова практика - повечето бакшиши често се обръщат назад да хвърлят по едно око дали не са им оставили "подаръци"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
двама братя разговарят, първия си е загубил телефона в столично такси, а вторият работи като таксиметраджия в Варна и му подава нов телефон ...
- "абе вие като намерите телефон в таксито, го връщате, нали?"
- "ТИ ЛУД ЛИ СИ БЕ, ИЗКЛЮЧВАМЕ ГО"
без коментар
- "абе вие като намерите телефон в таксито, го връщате, нали?"

- "ТИ ЛУД ЛИ СИ БЕ, ИЗКЛЮЧВАМЕ ГО"
без коментар
You said: "Time will change!" What if it changes you?
15 мнения
• Страница 1 от 1