15 дни арест за превишена скорост в Сърбия
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: 15 дни арест за превишена скорост в Сърбия
Докато у нас се чуват реплики от рода на "полицейска държава" и "полицейски произвол" не е лошо да се направи сравнение с мерките за въвеждане ред на пътя в другите държави. Пък и самият факт, че нашенските комплексари-хулигани като отидат в чужбина карат културно си е повече от красноречив. В крайна сметка най- важен е резултата, а предвид на бройката ранени и убити у нас, явно системата ни не работи.
Никой не мое ма връне на селу!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Сопред мен за някакво малко превишаване на скоростта едва ли ще глобят някой в чужбна. Всички тези глоби и арести са за демонстративно шофиране и умишлено нарушаване на правилата. В Сърбия ограничението е 120 за магистрала и ако си горе долу на тези километри никой не те закача за нищо. Прави ми впечатление, че Сърбите си спазват правилата просто защото са по-европейци от нас а не защото ги е страх от арест. Бил съм на места където има видимост на километръри, никакви съмнителни коли и ченгета по храстите и пак никой не дънеше със 180. През празниците минах два пъти през Сърбия и се караше доста спокойно. Е имаше батки с черни джипове с BG регистрация които праскаха с по 180 и се правеха на мутри по бензиностанциите, но това си е в реда на нещата. Даже една батка нещо ми измуча на една бензиностанция около Белград, защото ме обслужиха преди него. Тия па сърби да нямат никакво уважение към анцунг Адидас, М класа, и 120 кила мазни мускули надути с химия!!!! А в Гърция тея скапаняци с мобините коли са толкова плоски и глупави че ги забелязвах веднага. Не че съм карал с превишвна скорост, защото още ми държат страх 600 те евра дето комшията отнесе за минаване на червено в Серес.
Последна промяна ukelichko на 07 Апр 2010, 22:44, променена общо 2 пъти
Не знам колко често си минавал през Сърбия, но сърбите си карат баш като нас..., да не говорим в Белград
А за Германия мога да ти гарантирам, че ще ти праснат глоба дори при 8 км/ч превишение на скоростта

А за Германия мога да ти гарантирам, че ще ти праснат глоба дори при 8 км/ч превишение на скоростта

За Гърция ми е интересно някой да сподели от личен опит как са нещата, глобите и т.н. Аз като цяло смятам, че всички тия ограничения и глоби трябва да се въвеждат, само ако вършат качествена работа. Нашите джигити карали по правилата в Гърция, защото са солени глобите-всъщност внимават, защото глобите реално се прилагат. Помислете си колко пъти в последните 2 години изменяха закона и глобите в България стават все по-солени? И съответно колко пъти сте дали повече на полицаите на пътя? Тук при нас е в сила правилото колкото повече растат глобите, толкова расте и корупцията по пътя. В Гърция просто няма как да се спазариш с полицая и глобата да ти се размине. Тя и 50 евро да е, а не 2000, пак ще внимавам. А за Германия-при липсващо ограничение по аутобаните, колоната от коли се движи средно с не повече от 140 км/ч, просто няма как повече, трафика е голям. На места можеш да вдигнеш над 200 и това е. От друга страна си мисля, че ако и при нас няма ограничение по магистрала или поне се вдигне на 150 да кажем, нещата ще са по-добре по няколко причини. Едната е, че по магистралите ни така или иначе не се кара по-бавно и е нормално по такъв път средната скорост да е около 150 км/ч. Друга причина си мисля, че е пряко свързана с манталитета-ако забраниш нещо, то със сигурност става все по-желано. Просто няма как да ограничиш някой да не кара с 200, ако той си е наумил да го направи някъде. Трябва мерките да са адекватни, в Гърция явно са, защото се прилагат, при нас също ако глобите са по 1000 лв и наистина има изпатили хора, нещата ще се променят малко.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
[quote="Ir0n"]Не знам колко често си минавал през Сърбия, но сърбите си карат баш като нас..., да не говорим в Белград
Точно като нас никой не кара в Европа. На изток може. Ние сме уникални и неповторими шофьори, а наред с това сме биячи, играчи и е...чи. Добре че са дъртите крошняци(издухани от каране в Германия и сменили по три собственика) та да си лекуваме комплексите по пътищата.

Точно като нас никой не кара в Европа. На изток може. Ние сме уникални и неповторими шофьори, а наред с това сме биячи, играчи и е...чи. Добре че са дъртите крошняци(издухани от каране в Германия и сменили по три собственика) та да си лекуваме комплексите по пътищата.
А бе изкарал съм 10 000 км в Сърбия и Хърватска, баш си карат като нас.
А това, че западно-европейци си карат разумно в техните си държави, се дължи изцяло на солените глоби и на неподкупните полицаи. Имал съм честа да карам с много немци и италианци (с не турско потекло разбира се) извън пределите на ЕУ, е вервай ми, тея са като отвързани!!

А това, че западно-европейци си карат разумно в техните си държави, се дължи изцяло на солените глоби и на неподкупните полицаи. Имал съм честа да карам с много немци и италианци (с не турско потекло разбира се) извън пределите на ЕУ, е вервай ми, тея са като отвързани!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз искам да ви запитам - защо вместо по форумите да обсъждате колко да стане ограничението на магистрала, или в града или еди къде си, защо просто не спазвате правилата както тук така и навън?
простичко а ?
простичко а ?

_65536_kb_sec_ написа:Аз искам да ви запитам - защо вместо по форумите да обсъждате колко да стане ограничението на магистрала, или в града или еди къде си, защо просто не спазвате правилата както тук така и навън?
простичко а ?
Не знам как по-простичко да го обясня: ако ходиш по улицата и срещу теб някой тича, каква ще е първосигналната ти реакция? Ще му удариш едно рамо да се пребие или ще се отместиш, за да мине? Пренеси тоя пример в кола с висока скорост и нещата са ясни. Сляпото спазване на правилата изобщо не е гаранция за безопасност, преди два дни се прибирах през Бистрица и една жена караше съвсем по правилата по завоите, като по учебник, с 40км/ч и точно 3 коли шяхме да се набием в нея. Единственото, което аз мога да променя е да карам съобразено с другите.
mangini написа:
Не знам как по-простичко да го обясня: ако ходиш по улицата и срещу теб някой тича, каква ще е първосигналната ти реакция? Ще му удариш едно рамо да се пребие или ще се отместиш, за да мине? Пренеси тоя пример в кола с висока скорост и нещата са ясни. Сляпото спазване на правилата изобщо не е гаранция за безопасност, преди два дни се прибирах през Бистрица и една жена караше съвсем по правилата по завоите, като по учебник, с 40км/ч и точно 3 коли шяхме да се набием в нея. Единственото, което аз мога да променя е да карам съобразено с другите.
Ако и вие сте карали "по правилата" едва ли сте щели да се набиете

dimithur написа:mangini написа:
Ако и вие сте карали "по правилата" едва ли сте щели да се набиетеПък и се сещаш при такова "набиване" кой е виновния
Айде аман, на кривата ракета, космоса и е крив
е*ати форума, е*ати хората!! много е готино като стане някаква беля и да хвърляме вина, а? Говоря, че никой , ама никой не кара 1:1 по правилата, защото е невъзможно. Айде спирам да пиша, супер глупости се пишат.
mangini написа:
е*ати форума, е*ати хората!! много е готино като стане някаква беля и да хвърляме вина, а? Говоря, че никой , ама никой не кара 1:1 по правилата, защото е невъзможно. Айде спирам да пиша, супер глупости се пишат.
Не бе аз никой не обвинявам, ма като сте решили да си трошите главите, поне не обвинявайте тея дето си карат по правилата. Някак си нагло е

41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3