Разсъждения относно един АКТ
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Разсъждения относно един АКТ
Здравейте колеги,
Днес бързах за една среща и понеже закъснявах карах супер бързо и нали знаете,че точно когато човек най-много бърза тогава все му се случват неща които ще го забавят. В случая изпреварих на една двупосочна улица и някаква полицейка се лепна зад мен и ме спря. И като почна - аптечка, триъгълник, пожарогасител, документи и като видя,че няма за какво да се хване и ми вика''защо изпреварваш на непрекъсната линия '' . А само да добавя, че линията липсва и не се знае каква е наистина дали е била прекъсната или не,защото в Асеновград не са ги чертали още от миналото лято.По принцип и знак няма там и си мислех дали да не изпраскам някакво възражение придружено със снимка на мястото,че липсва маркировка .Стана ми криво,защото от няколко години нямам актове и сега тоя ми се направи ..Абе накрая като взе да се бави и аз се ядосах,защото и без това закъснявах и му казах да пиши по-бързо ,защото нямам време да се занимавам с него и направо си взех документите от ръката му и оня другият тръгна да ме догонва като леко подтичкваше след мен обяснявайки ми се дали съм щял да подпиша акта или да си викнел свидетели. И сега си мисля да чакам да излезе постановлението или веднага да ходя да го обжалвам ама то всъщност какво да обжалвам като не знам колко ще е глобата..Не ме е яд за акта, а за това че като му казах че закъснявам и оня взе още повече да се бави и даже ме накара да духам за алкохол и това се случва в 15.00 часа посред бял ден при 23 градуса жега. Тоя луд ли е аз да пия ?
Първо мислех да не се занимавам с тези комплексари ама след тези бавения с проверка за алкохол и аптечки и не знам си какво ,още повече се амбицирах и сега мисля да си изпраскам едно възражение придружено със снимка на мястото,където са ме спряли за нарушение,че съм изпреварил на непрекъсната линия ,а то всъщност няма и помен от осова линия, защото общината няма пари за чертане ...Мислено може и да съществува такава разделителна между двете платна ,ама на практика е изтрита или е имало някого в добрите години когато не беше криза....
Иначе акта го подписах с особено мнение и най-вече писах,че съм възмутен от отношението им към мен ...Знам,че никой не ги чете тези възражения, ама посъветвайте ме да чакам да излезе постановлението или да пиша веднага обяснения още преди да е излезнало наказателното постановление. И сега след един месец когато ти връчват наказателното постановление плащат ли се веднага и тогава ти дават талона или чак като го обжалваш и мине срока на обжалване тогава... Някой който е по-добре запознат да обясни подробно какви са точно процедурите ,че те постоянно ги променят и много не съм в час с тези неща.Да споделят тези,който са минали по този път. Предварително Ви благодаря !
Днес бързах за една среща и понеже закъснявах карах супер бързо и нали знаете,че точно когато човек най-много бърза тогава все му се случват неща които ще го забавят. В случая изпреварих на една двупосочна улица и някаква полицейка се лепна зад мен и ме спря. И като почна - аптечка, триъгълник, пожарогасител, документи и като видя,че няма за какво да се хване и ми вика''защо изпреварваш на непрекъсната линия '' . А само да добавя, че линията липсва и не се знае каква е наистина дали е била прекъсната или не,защото в Асеновград не са ги чертали още от миналото лято.По принцип и знак няма там и си мислех дали да не изпраскам някакво възражение придружено със снимка на мястото,че липсва маркировка .Стана ми криво,защото от няколко години нямам актове и сега тоя ми се направи ..Абе накрая като взе да се бави и аз се ядосах,защото и без това закъснявах и му казах да пиши по-бързо ,защото нямам време да се занимавам с него и направо си взех документите от ръката му и оня другият тръгна да ме догонва като леко подтичкваше след мен обяснявайки ми се дали съм щял да подпиша акта или да си викнел свидетели. И сега си мисля да чакам да излезе постановлението или веднага да ходя да го обжалвам ама то всъщност какво да обжалвам като не знам колко ще е глобата..Не ме е яд за акта, а за това че като му казах че закъснявам и оня взе още повече да се бави и даже ме накара да духам за алкохол и това се случва в 15.00 часа посред бял ден при 23 градуса жега. Тоя луд ли е аз да пия ?
Първо мислех да не се занимавам с тези комплексари ама след тези бавения с проверка за алкохол и аптечки и не знам си какво ,още повече се амбицирах и сега мисля да си изпраскам едно възражение придружено със снимка на мястото,където са ме спряли за нарушение,че съм изпреварил на непрекъсната линия ,а то всъщност няма и помен от осова линия, защото общината няма пари за чертане ...Мислено може и да съществува такава разделителна между двете платна ,ама на практика е изтрита или е имало някого в добрите години когато не беше криза....
Иначе акта го подписах с особено мнение и най-вече писах,че съм възмутен от отношението им към мен ...Знам,че никой не ги чете тези възражения, ама посъветвайте ме да чакам да излезе постановлението или да пиша веднага обяснения още преди да е излезнало наказателното постановление. И сега след един месец когато ти връчват наказателното постановление плащат ли се веднага и тогава ти дават талона или чак като го обжалваш и мине срока на обжалване тогава... Някой който е по-добре запознат да обясни подробно какви са точно процедурите ,че те постоянно ги променят и много не съм в час с тези неща.Да споделят тези,който са минали по този път. Предварително Ви благодаря !
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
Re: Разсъждения относно един АКТ
Колега, защо не питаш в тая тема
viewtopic.php?f=1&t=181272 би трябвало там най-добре да те насочат и помогнат 

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Плащането струва ми се е в едномесечен срок, колкото до обжалване-може, ако глобата в НП е над 50 лева, а не вярвам в твоят случай да е толкова. Но пък имаш 3 дневен срок да напишеш обяснения и възражения по този акт в полицейското управление, където да изложиш твоя гледна точка. Ако пък все пак се стигне до обжалване и въпреки това съдът постанови да си платиш глобата едномесечният срок за плащането и почва да тече от датата на определение на съда при обжалване. Ако спечелиш делото-би трябвало с отпадането на наказ. постановление да ти отменят глобата и върнат контролния талон.
Никой не мое ма връне на селу!
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
sineok_pi4_ написа:...Стана ми криво,защото от няколко години нямам актове и сега тоя ми се направи
......
Не ме е яд за акта, а за това че като му казах че закъснявам и оня взе още повече да се бави и даже ме накара да духам за алкохол и това се случва в 15.00 часа посред бял ден при 23 градуса жега.
Баси тъпата кука, човека му казва, че бърза, а ченгето вместо да пусне сирените и да го ескортира, го кара да духа.
Решил си да караш бързо и са те хванали, понеси си последствията вместо да ревеш по форумите.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
Според мен не се хаби - като ти лепнат до 50 лева (тогава нямаш право на обжалване) и на папата да пишеш и той няма да ти помогне - и ще си останеш само с нервите.
За съжаление на некои простите милиционери акъла им стига само за това - как да направят максимално мръсно на някой...
За съжаление на некои простите милиционери акъла им стига само за това - как да направят максимално мръсно на някой...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Подай възражение че маркировка е липсвала, а ако е за превишена скорост, че не са те засекли с никакви технически средства.
Акта ще падне на 100% само трябва да си пуснеш възражението.
Толкова от челен опит.
Иначе могат да се измислят още милион глупости срещу, които да се възрази при един детайлен прочит на акта.
Ето ти пример:
Акта ще падне на 100% само трябва да си пуснеш възражението.
Толкова от челен опит.
Иначе могат да се измислят още милион глупости срещу, които да се възрази при един детайлен прочит на акта.
Ето ти пример:
Р Е Ш Е Н И Е
град Ловеч, 05.01.2010 година
В ИМЕТО НА НАРОДА
ЛОВЕШКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, осми състав в открито заседание на седми декември, две хиляди и девета година, в състав:
ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЙОРДАНКА ВУТОВА
при секретаря: Д.Г., като разгледа докладваното от съдията НАХД № 487 по описа за 2009 година и за да се произнесе, съобрази :
С наказателно постановление № 6348/08/09.01.2009 год. на Красимир Славейков Калев, Началник на РУМВР към ОДМВР гр. Ловеч, упълномощен с МЗ № Із – 189, раздел ІІ на МВР от 08.02.2007 год., е наложено на В.Ц.М. ***, ЕГН ********** на основание чл.53 от ЗАНН и чл.179, ал.2 във вр. с чл.179, ал.1, т.5, пр.2 от ЗДвП, глоба в размер на 120.00 лева и на основание Наредба № І-1959 на МВР са му отнети общо 9 контролни точки по чл.179, ал.2 във вр. с чл.179, ал.1, т.5, пр.2 от ЗДвП, за това, че на 13.12.2008 год., около 04.40. часа в гр. Ловеч, ул. Търговска като водач на МПС ЛЕК с рег. № ЕВ 7275 АМ, при обстоятелства: В Ловеч движейки се по ул. Търговска посока центъра с л.а. на кр-ще с ул. Ал. Стамболийски не съобразява поведението си с п.з. Г-3, продължава направо и се блъска в бордюрите на пешеходната зона, ПТП с мат. щети на а-ла, с което е извършил
1. Не съобразява поведението си с пътните знаци, с което виновно нарушил чл.6, т.1, пр.3 от ЗДвП.
Недоволен от наказателното постановление останал жалбоподателят М., който го обжалва в срок, чрез мл. адв. К. от ЛАК и излага, че от АУАН не ставало ясно кой точно е водача на лекия автомобил, в който се е возил. Не било посочено, в констативната част, че той е водач на леката кола. Не било посочено, че не е съобразил поведението си с пътен знак Г-3 в резултат на което се блъснал в бордюрите на пешеходната зона. Не било посочено, какви щети са претърпени, и как точно ги бил причинил. Не били описани в АУАН атмосферните условия, осветеността на пътния участък, видимостта и наличието на автомобили закриващи въпросния пътен знак. Излага, че в обжалваното НП се твърдяло, че той е водач на МПС с рег. №ЕВ 7275 АМ, без въпросния факт да е бил констатиран при съставянето на акта. Излага, че при съставянето на акта са били нарушени императивните изисквания на чл.42, т.4 и т.6 от ЗАНН. Излага, че длъжностното лице издало НП не е било компетентно към датата на издаването му да издава НП по ЗДвП. С оглед гореизложеното моли да бъде отменено обжалваното НП.
В съдебно заседание жалбоподателят, редовно призован не се явява. За него се явява мл. адв. К. от ЛАК. Последната моли да бъде отменено обжалваното НП, като основно излага, че длъжностното лице – началника на РУ на МВР Ловеч към 09.01.2009 год., когато е било издадено обжалваното НП не е бил компетентен да издава НП.
Ответникът – РУ на МВР гр. Ловеч, редовно призовани не изпращат представител.
От събраните по делото писмени доказателства и от показанията на свидетелите Г.А.Г. и Т.П.Т., от становището на процесуалния представител на жалбоподателят, съдът приема за установена следната фактическа обстановка:
На 13.12.2008 год. бил съставен Акт за установяване на административно нарушение № 6348 от св. Г.А.Г., в присъствието на св. Т.П.Т., срещу В.Ц.М. ***, ЕГН **********, за това, че на 13.12.2008 год., около 04.40. часа в гр. Ловеч, движейки се по ул. Търговска в посока центъра с л.а. Сузуки Суиндот с рег. № ЕВ 7275АМ, собственост на Мирослав Станев Дамянов ЕГН ********** ***. Стамболийски не съобразява поведението си с п.з. Г-3, продължава направо и се блъска в бордюрите на пешеходната зона, Причинява ПТП с материални щети на автомобила, с което е нарушил чл.6, т.1, пр.3 от ЗДвП. В акта е посочено, че от нарушението са претърпели имуществени вреди Мирослав Станев Дамянов ЕГН ********** *** /описани в протокол за ПТП №1178706. С акта е иззет като доказателство к.т. № 1847859. В акта е вписано като възражение „Не съм от града и не знаех, че кръстовището е теобразно”. Въз основа на акта за нарушение е постановено обжалваното наказателно постановление.
При извършената проверка относно формалните изисквания на закона, визирани в разпоредбите на чл. 42 и чл. 57, ал. 1 от ЗАНН, съдът констатира допуснато процесуално нарушение. В самото наказателно постановление е записано, че издателят му – Началник на РУМВР към ОДМВР Ловеч е упълномощен със Заповед № Із-189/08.02.2007 год. на Министъра на МВР, копие от която е приложено към преписката. Съгласно действащия към момента на издаването на обжалваното НП, чл.14 от ЗДвП, в системата на МВР съществуват Областни дирекции на МВР, които заместиха действащите преди изменението на ЗМВР Областни дирекции „Полиция”. От приетата и вложена като доказателство по делото Заповед № Із-189/08.02.2007 год. на Министъра на МВР, се установява, че определени да издават наказателни постановления са „Началниците на Районните полицейски управления”, каквато структура, както е посочено и по горе към датата на издаването на НП в системата на МВР вече не е съществувала. Това обстоятелство се установява и от самото НП, където е посочено, че се издава от Началника на РУМВР към ОДМВР Ловеч. От приетата и вложена като доказателство по делото Заповед № І-з-993/04.06.2009 год. на министъра на МВР, се установява, че Началниците на РУ на МВР към ОД на МВР са били упълномощени да издават НП по ЗДвП едва на 04.06.2009 год., като видно и от самата заповед последната няма обратно действие. Обжалваното НП е издадено на 09.01.2009 год., т.е. преди началника на РУ на МВР Ловеч да бъде упълномощен да издава НП по ЗДвП.
От изложеното по-горе може да се направи изводът, че длъжностното лице, издало обжалваното НП, към датата на издаването му не е разполагало с компетентност по смисъла на чл.189, ал.4 от ЗДвП, като само на това основание същото се явява незаконосъобразно и следва да бъде отменено.
Тъй като се касае за допуснато особено съществено нарушение, допуснато от административно наказващия орган, не следва да се обсъждат и доводите по същество на страните, тъй като въпросите има ли извършено нарушение, кой е неговият автор и има ли той вина, следва да бъдат разгледани само при законосъобразно протекъл процес на административно наказание, но не и когато самото производство е водено и завършено порочно.
Предвид на гореизложеното, съдът намира, че обжалваното наказателното постановление № 6348/08/09.01.2009 год. на Красимир Славейков Калев, Началник на РУМВР към ОДМВР гр. Ловеч, упълномощен с МЗ № Із – 189, раздел ІІ на МВР от 08.02.2007 год., следва да се отмени като незаконосъобразно.
При този изход на процеса въпроса за разноските не следва да се обсъжда, тъй като такива не са претендирани.
Водим от гореизложеното и на основание чл.63, ал.1 от ЗАНН съдът
Р Е Ш И :
ОТМЕНЯ НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 6348/08/09.01.2009 год. на Красимир Славейков Калев, Началник на РУМВР към ОДМВР гр. Ловеч, упълномощен с МЗ № Із – 189, раздел ІІ на МВР от 08.02.2007 год., с което е наложено на В.Ц.М. ***, ЕГН ********** на основание чл.53 от ЗАНН и чл.179, ал.2 във вр. с чл.179, ал.1, т.5, пр.2 от ЗДвП, глоба в размер на 120.00 лева, и на основание Наредба № І-1959 на МВР са му отнети общо 9 контролни точки по чл.179, ал.2 във вр. с чл.179, ал.1, т.5, пр.2 от ЗДвП, за нарушение на чл.6, т.1, пр.3 от ЗДвП, като НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО.
Решението подлежи на касационно обжалване пред Ловешки Административен съд в 14 дневен срок от съобщението на страните, че е изготвено.
РАЙОНЕН СЪДИЯ:

Точно за това не си струва да обжалваш,за същото нещо на мен(несъобразяване с пътната маркировка),акта ми е 30лв и 4 точки.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Dpy написа:Точно за това не си струва да обжалваш,за същото нещо на мен(несъобразяване с пътната маркировка),акта ми е 30лв и 4 точки.
Парите хубаво, ама точките не никнат по дърветата ?
А и това е верния път към гражданско общество, хем да си знаеш правата хем да да си понасяш и последствията.
Стига ви толкова конско

От изложеното по-горе може да се направи изводът, че длъжностното лице, издало обжалваното НП, към датата на издаването му не е разполагало с компетентност по смисъла на чл.189, ал.4 от ЗДвП, като само на това основание същото се явява незаконосъобразно и следва да бъде отменено.
Некомпетентно длъжносттно лице, издава акт написан с краката си и съответно омазан целия

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абре синеокия,добре че не са те ебали...щото представяш ли си как ше го обжалваш 

Еб@си комплексарите, може ли така да те бавят баш когато закъсняваш и караш "супер бързо", че и да те проверяват за алкохол, ми така де те не знаят ли кой кога пие в Асеновград, и че в 15.00 ч. в жегата никой не близва бира.... алоууу органите, в Асеновград през деня даже не се продава алкохол вие за пиене проверявате...

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
в тридневен срок траа подадеш обяснителна записка ли кво беше там ... и акто почти винаги отпада ... ама щом я няма и маркировката си ти
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
я мини през личния лекар и извади бележка ,че жена ти е в еди кой си месец и им я прикачи към обжалването с обяснението ,че е изревала да я откараш на мига некъде и за тва си бързал да я вземеш и мислим да стане....
- fullname
- Потребител
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: мотопед
когато ти е писал акта е трябвало да пишеш на вазражение ДА и след това се обжалва пак и има друго щом няма маркировка няма правото да те глобява зя пресякана линия понеже тя я няма как тои ще докаже че е непрекасната пак и можеше да опиташ и по другиа начин 10лв и аиде

и к'ва е идеята на целята тема,че не схващам:
карах бързо - гепиха ме
изпреварих на забранено място (което по принцип познавам, но се правя на луд)
след като многоооо бързам, значи тъпите полицаи нямат право да ме спират?
аре стига глупости - след като си се осрал трябва да можеш да си носиш последствиятя, а не да ревеш по форумите.
карах бързо - гепиха ме
изпреварих на забранено място (което по принцип познавам, но се правя на луд)
след като многоооо бързам, значи тъпите полицаи нямат право да ме спират?
аре стига глупости - след като си се осрал трябва да можеш да си носиш последствиятя, а не да ревеш по форумите.
15 мнения
• Страница 1 от 1