Шумахер обяви: Няма да се връщам във Формула 1

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 12 Авг 2009, 22:21

Че то Хамилтън за 3 години в фурмула 1 направи повече гафове от Шумахер за всичките си години.Ако трябва да ги гледаме нещата по тоя начин няма безгрешни пилоти.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 12 Авг 2009, 22:34

а бе говорите и вие....! да земе да убие ,щото най-много искал титлата!?!?!? щото там удар при 300 си е като опит за убийство. има си норми-човешки на поведение! не може да пренебрегваш нормите и да переш през просото-за тва и толкова хора го мразеха шуми!
а за черния па изобщо не говорим -тоя е далече от споменатите пилоти!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 12 Авг 2009, 22:36

А оня дето ти се бута с 300 и вижда, че няма място и продължава да се бута по-благороден и по-джентълмен ли е, А?
In Ban We Trust!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 12 Авг 2009, 22:53

а бе защитавайте го колкото щете ,ма фактите са си факти!
половината свят го харесва -половината го мрази!
за разлика от други ,дето половината свят ги харесва ,а другата половина не ги мрази....! дадох ви примери!
шумахер си е наглец....! цялата формула се въртеше около него и тва също му помогна да печели! не само таланта му. скоро ферари признаха ,че са получили допълнително от фиа 120млн е така-от бърни! правилата се правеха да са удобни на ферари.
опитах се да бъда толерантен в темата ,ма ви ена черното бело викате...!
не смятам повече да споря с радио-точки...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 12 Авг 2009, 22:58

Всичко е относително.Правилата, пилотите, болидите по времето на Шумахер са много по различни от тези преди него и след него.Дали е най-добрия никой не може да определи, но за времето си е най- добрия, защото е постигнал всичко по-вече от всеки друг свой съвременник.
Сега не мога да разбера какъв е този стремеж да се изравняват изкуствено възможностите на отборите.Обезличавайки колите, пилотите също се обезличават.След като нямаш мощност,електрониката е стандартна, нямаш алтернативен доставчик на гуми, нищо освен аеродинамиката и то в строги граници не можеш да пипаш, какво се очаква да се направи от пилота?Отказа на BMW от формулата за мен е много логичен и очакван.Не можеш да развиваш реално двигателя, не можеш да правиш тестове, не можеш да правиш революционни нововъведения, бюджета се ограничава, задължават те да ползваш стандартни компоненти,не можеш да правиш разработки, които после да вкараш в серийното производство, за какъв чеп тогава да трошиш милиони ?Яд ме е , че не се появи алтернативен шампионат, тогава нещата и за отборите и за пилотите можеха да бъдат по- различни.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 12 Авг 2009, 23:08

Точно за това и аз неводя спорове - че с повечето е като с радио.

Шумахер е най-великия,най-успешния и т.н. Супер талантлив пилот със доказани качества в доста състезания няма да изброявам. Само споменавам последното Бразилия2006 вие ако имате нещо у главите си направете изводите.
А тва какъв човек бил ми дреме на к*ра, аз с него ракията не си я пием.
Ударил тоя,ударил оня ма дреме ми на шмайзера има си там съдий те отсъждат и КРАЙ!!! Накрая се гледа резултата 7 титли ,ай довиждане. Тва да не е "Не се сърди човече"
Само знам че докато караше всичко в неделя следобяд за мен спираше и се гледаше ... Сега си спя добре...

На пистата нямаше равен,Особено на дъжд...

Поздрави :lalala:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 12 Авг 2009, 23:21

Bogat-Beden написа:
Mollov написа:. Да твърдиш, че Сена е най-великият е точно толкова фанатично, колкото и да твърдиш, че Шумахер Е най-добрият.
по-скоро бих казал аз :roll:
\
Мдааа, съгласен съм :)

Колкото до това дали трябва да остави място Хил да го изпревари, ами или затваряш вратата навреме или си носиш последствията. Помисли за следната ситуация:
Аз и ти се състезаваме и аз да взема да те блъсна като вида, че ще ме изпреварваш и тва нещо да ми е честа практика и ставам многократен победител, а ти въпреки, че си по бърз гориш щото видиш ли аз съм по умен и съм се сетил кво да направя и тва е част от спорта. Има спортна злоба, но има и морал, не го забравяйте!
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Авг 2009, 0:03

Dimo написа:Помисли за следната ситуация:
Аз и ти се състезаваме и аз да взема да те блъсна като вида, че ще ме изпреварваш и тва нещо да ми е честа практика и ставам многократен победител, а ти въпреки, че си по бърз гориш щото видиш ли аз съм по умен и съм се сетил кво да направя и тва е част от спорта. Има спортна злоба, но има и морал, не го забравяйте!

Странно как два спорни сблъсъка ги слагаш в графа "честа практика"... като говорим за честа практика, ходи да го обсъждаш с Монтоя ;)

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 13 Авг 2009, 7:24

не съм казал, че само Шуми е такъв....;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 13 Авг 2009, 7:55

madpetio написа:Точно за това и аз неводя спорове - че с повечето е като с радио.

Шумахер е най-великия,най-успешния и т.н. Супер талантлив пилот със доказани качества в доста състезания няма да изброявам. Само споменавам последното Бразилия2006 вие ако имате нещо у главите си направете изводите.
А тва какъв човек бил ми дреме на к*ра, аз с него ракията не си я пием.
Ударил тоя,ударил оня ма дреме ми на шмайзера има си там съдий те отсъждат и КРАЙ!!! Накрая се гледа резултата 7 титли ,ай довиждане. Тва да не е "Не се сърди човече"
Само знам че докато караше всичко в неделя следобяд за мен спираше и се гледаше ... Сега си спя добре...

Най-доброто мнение в темата! Евала!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 13 Авг 2009, 9:24

До сега търсих правилата в формула 1 или по-скоро, това:
Блокиране - Действие, при което един пилот защитава позицията си от друг, като се придвижва към тази част на пистата, от която е атакуван. В момента е разрешено само едно блокиращо движение от ФИА с цел да се увеличат изпреварванията.

Това е инфо към 05, преди това явно е можело повече от 1 път.
Има си съдии - според правилата те ще решат кои е виновен и кой не. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 13 Авг 2009, 10:35

madpetio написа:Точно за това и аз неводя спорове - че с повечето е като с радио.

Шумахер е най-великия,най-успешния и т.н.

най- успешния - да, най-великия е много субективно понятие, и всички определения трябва да са в минало време 8)

сега няма как да се каже колко е велик след като не кара, а и няма явно да кара отново, уви всеки остарява....

в момента най-голямата болка на повечето шумахеристи е че времето тече в една посока и никога няма да го видят повече в болид... но е било така с всички звезди и не само от спорта...

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 13 Авг 2009, 19:29

kiro_320 написа:До сега търсих правилата в формула 1 или по-скоро, това:
Блокиране - Действие, при което един пилот защитава позицията си от друг, като се придвижва към тази част на пистата, от която е атакуван. В момента е разрешено само едно блокиращо движение от ФИА с цел да се увеличат изпреварванията.

Това е инфо към 05, преди това явно е можело повече от 1 път.
Има си съдии - според правилата те ще решат кои е виновен и кой не. ;)

А тва правило беше променено след инцидента при който Баричело трябваше да прави тапа и след 5 смени на посоката, Ралф Шумахер му се качи отгоре. Преди правилото беше не повече от 3 смени, което е безмислено много.
АБсолютно съгласен съм с Любо Мегов: Шумахер е най-успешния, не го бъркайте с най-великия!
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Авг 2009, 19:37

Dimo написа:
АБсолютно съгласен съм с Любо Мегов: Шумахер е най-успешния, не го бъркайте с най-великия!
Нещо като Слави Трифонов,ама у Ф1 :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Предишна

Назад към Извън Темата