Задни седалки - махане и каране без тях

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 21 Фев 2009, 20:15

Не би трябвало да имаш проблеми със свалени седалки...
В талона пише 4+1, но не е задължително колата да е пълна и да си осигурил седалки за всички хора.....
Друго е когато слагаш допълнително седалки (ако например колата е регистрирана 1+1).
Тогава първо допълнителните места не са застраховани, мамиш държавата с данък, изменяш конструкцията (веднъж си я изменил с одобрена такава при сертификацията на 'товарния' модел)и т.н. Затова при допълнително монтирани седалки могат директно да ти спрат автомобила от движение..
Още един довод, който ме навежда на мисълта, че не би трябвало да има въобще проблем: какво става например с вановете (май VW имаха такива), на които им се махат задния ред седалки - ами те конструктивно са направени да се махат ако решиш да превозваш повече багаж......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 оригинал
Мечтае да кара: недокосната Е30

Мнение от x-ekutor » 21 Фев 2009, 20:18

MOGY написа:С мен също са се заяждали с колата без задна седалка...
П.С веднъж ми се заядоха че нямам кори на вратите,ама нищо не писаха,то тва и оставаше :mhihi:

Ти кво караш бе братче,само летяща тенекия ли ;)

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 21 Фев 2009, 20:32

100% не можеш да караш без седалки. ако те хванат-ше се заядът и имат право по закон.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

...

Мнение от ZLATEN » 21 Фев 2009, 21:22

аз по едно време карах без задна седалка, без кори на вратите и без таван (сменях му плата в този момент), таблото беще полуразглобено ... два пъти ме спираха през това време, единственото което куките казаваха - Какво и се е случило на тая кола? И гледаха така - :shock: :shock: , но не са отваряли дума за глоби и нещо такова ...
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Задни седалки - махане и каране без тях

Мнение от vicho » 21 Фев 2009, 21:24

SpUd3r написа:
vicho написа:Въпрос, могат ли да ти спрат колата от движение, ако нямаш задни седалки? Ако могат защо? Ако не могат, защо?

Че има 2-ма, дето не слушат. :twisted:

ей врачански недей да хитруваш, не спорехме затова,а за друго :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

спорът беше дали задните седалки служат за окрепването на купето, така че си промени първото мнение ;)

много мразя да ми изопачават думите

[17:15:57] silvester_86 says: MOGAT DA TI SPRAT KOLATA OT DVIJENIE, bez sedalki!
[20:18:42] silvester_86 says: [17:16:00] silvester_86 says: mogat li, mogat
[17:16:03] silvester_86 says: poveche nemash kvo da kajesh

това за укрепващият елемент беше просто идея, но спора ни с Гешо е точно такъв, за спирането от движение и че нямаш право да караш без задни седалки

като не сте прави си млъкнете ве, толкова ли е трудно
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 21 Фев 2009, 22:37

x-ekutor написа:
MOGY написа:С мен също са се заяждали с колата без задна седалка...
П.С веднъж ми се заядоха че нямам кори на вратите,ама нищо не писаха,то тва и оставаше :mhihi:

Ти кво караш бе братче,само летяща тенекия ли ;)

Не бе тва на разлияни коли бе!
Едната я готвех за гонки,тая без задната седалка,а другата имаше проблем с централното и свалих корите щото майстора ме забатачи та карах така цяла седмица!
Що кво му е лошото на летящите таникйи,не знам дали знаеш ква е тръпката вътре,има я една такава в галерията ми само с асмалъка вътре :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 21 Фев 2009, 23:28

Колеги, няма проблеми! Аз така служебният бус го карам с махнати задни седалки и няма проблем .Проблема ще е ако както казаха по-горе колегите в талона пише 1+1 ,а ти си сложил още седалки и превозваш и други хора. Първо мамиш държавата със гражданската застраховка , защото другите места няма да са застраховани и второ винетките за товарните бусове са по-скъпи от тези който се водят за превоз на хора. Примерно ако караш Ситроен Берлинго, но той е пътнически си плащаш винетка като за автомобил ,но ако той е баничарка т.е. 1+1 и отзад е товарен фургон винетката му е като за товарен автомобил и е по-скъпа ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 21 Фев 2009, 23:30

SKISA написа:100% не можеш да караш без седалки. ако те хванат-ше се заядът и имат право по закон.

Мдааа, освен ако не си мацка ;)
10 дни карах само с шофьорската си седалка (даже без кори на вратите, задна кора- нищо, една морга просто) и нищо....включително през това време ме вдигна паяк и като ходих да вземам колата от паркинга, ченгето само ме погледна подозрително и ме помоли да отворя багажника, за да видел какво превозвам (дойдоха ми наум две три неща да му кажа, ма викам де да го знам с какво чувство за хумор е, и без друго ми направиха "компромис" да не ми пишат акт ;) ), отворих, видя......няма да казвам тук какво и ме пуснаха.....и дума не е ставало за закони, имам ли, нямам ли право и т.н. ;)

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 22 Фев 2009, 0:28

sineok_pi4_ написа:Колеги, няма проблеми! Аз така служебният бус го карам с махнати задни седалки и няма проблем .Проблема ще е ако както казаха по-горе колегите в талона пише 1+1 ,а ти си сложил още седалки и превозваш и други хора. Първо мамиш държавата със гражданската застраховка , защото другите места няма да са застраховани и второ винетките за товарните бусове са по-скъпи от тези който се водят за превоз на хора. Примерно ако караш Ситроен Берлинго, но той е пътнически си плащаш винетка като за автомобил ,но ако той е баничарка т.е. 1+1 и отзад е товарен фургон винетката му е като за товарен автомобил и е по-скъпа ...

Според мен ако си примерно Пежо106 и по талон си 4+1 а си махнал седалката и си станал 1+1 мамиш държавата защото примерно тия Пежа 106 които се водят товарни и са 1+1 от завода по талон си се водят товарен автомобил,следователно минават на преглед на 6мес. ако са по стари от 10г. и винетката им е за товарен автомобил.
И в двата случая се води нарушаване на конструкцията.Друг е въпроса дали федералните ще се заядът с теб или ще ти направят компромис.
По принцип за бусовете се заяждат доста защото доста хора си купуват бус категория М1 свалят седалките и возят товари,като по този начин спестяват пари за винетка на категория N1 и минаване на ГТП два пъти евентуално
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 22 Фев 2009, 0:34

vicho написа:Въпрос, могат ли да ти спрат колата от движение, ако нямаш задни седалки? Ако могат защо? Ако не могат, защо?

джакузи ли ще монтираш бе брато? :D

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 22 Фев 2009, 1:38

vicho написа:
SpUd3r написа:

ей врачански недей да хитруваш, не спорехме затова,а за друго :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

спорът беше дали задните седалки служат за окрепването на купето, така че си промени първото мнение ;)

много мразя да ми изопачават думите

[17:15:57] silvester_86 says: MOGAT DA TI SPRAT KOLATA OT DVIJENIE, bez sedalki!
[20:18:42] silvester_86 says: [17:16:00] silvester_86 says: mogat li, mogat
[17:16:03] silvester_86 says: poveche nemash kvo da kajesh

това за укрепващият елемент беше просто идея, но спора ни с Гешо е точно такъв, за спирането от движение и че нямаш право да караш без задни седалки

като не сте прави си млъкнете ве, толкова ли е трудно

стига си копирал избирателно па ти бе
писахме ти, че не е ОКРЕПВАЩ елемент на купето, па дали могат да те спрат от движение ми е все тая

[21.2.2009 г. 17:14:06] ۞ spdrrk0 <Map7uH> ۞ каза: pi6e 4e ne moje okrepva6t
[21.2.2009 г. 17:14:10] ۞ spdrrk0 <Map7uH> ۞ каза: ma sedalkata ne e takuv
[21.2.2009 г. 17:14:12] silvester_86 каза: zadnata e

ся нещо да кажеш ? :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Tux0 Ca !
Изображение

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 22 Фев 2009, 1:43

Тези си дискусии си ги продължете на ЛС, в чата или където и да е, но не тук.
MORE BEER!

Предишна

Назад към Извън Темата