БМВ то ми се оказа крадено

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 05 Авг 2008, 7:32

....продавай я бързо на части!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 05 Авг 2008, 15:47

Намирай адвокат, малко рушвети и си взимай колата, след това остава вечно твоя, големия талон оства в КАТ, нямаш право да я продаваш и да излизаш от стнраната с нея. Само не знам как става играта с каското, щото май нещат да им правят на такива коли, че иначе е лесно. Аз още имам една такава кола, първото ми БМВ, взех го то Горубляне, при регистрацията се оказа набивано, оставиха ми го с временнен талон да си го сменям всеки месец в КАТ, след точно 4 месеца каране, колата пострада, демчек тотална щета, колата я продадох, документите са си в районното, черпих дознателя, разправяхме се, входящи номера, молби и т.н. и до ден днешен документите са си в Милицята, никой не ме търси за нищо. но от колата съм 200% вътре и толкоз. Ти поне имаш шанс да си я вземеш и да си я караш.

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

..

Мнение от bavareca_86 » 05 Авг 2008, 16:25

Djibri написа:Много кофти се е получило. Стискам палци да ти върнат скоро колата или поне някакво обещетение баси, знам ли и аз. Ако аз бях на твое място щях да полудея чесно :evil:

ми ако беше дал преди тва 50 кинта в кат за проверка нямаше да е така,
пс.колега тез мастии шо си ги сложил в подписа,много си долен :mhihi: :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 05 Авг 2008, 16:29

Кофти късмет !!!!!!!! :( :( :( :( :(
///M
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 05 Авг 2008, 16:46

не се отказваи брато пари ще играят

ентусиаст
Аватар

Re: ..

Мнение от Мишу » 05 Авг 2008, 17:14

bavareca_86 написа:
Djibri написа:Много кофти се е получило. Стискам палци да ти върнат скоро колата или поне някакво обещетение баси, знам ли и аз. Ако аз бях на твое място щях да полудея чесно :evil:

ми ако беше дал преди тва 50 кинта в кат за проверка нямаше да е така,
пс.колега тез мастии шо си ги сложил в подписа,много си долен :mhihi: :mhihi:

и 1000 да беше дал пак нищо тя сега е обявена от ИП ми с адвокат ще стане ма ще отнеме поне 1г ще има разследване кои ти я е продал ще го викнат и него да го разпитват докато се разбере точно как е тръгнала от италия и попаднала в теб мисля че 5000лв и ще си я караш пак толкова излезе на познат с цл500 ма му бяха откраднали доста работо от колата и волана бяха сменили с такъв от е класа така че даваи кинтите на адвокат и си ти ще ти издадат прокорорско решение с което ще караш колата можешда я продадеш в македония или сърбия

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 05 Авг 2008, 17:54

Има много автокъщи в Италия, които продават крадени и след това върнати на собствениците коли. В много от случаите тамошните полицаи не правят връзка с интерпол и колата продължава да си се издирва след като е продадена. Когато дойде в България и отидеш в КАТ си я регистрираш без проблеми (1-ва регистрация тук) и чак след 40 дневен срок нашия КАТ засича, че колата се издирва. При първата проверка на автомобила се задържа и запечатва. От там насетне схемата е дъга.

Ако можеш си намери човека от който си я купил да ти прати всички документи, които има от покупко-продажбатана колата. Фактури, договори или каквото е там и действай, но се приготви да ти държат колата НЕизвестно време там... :idea:

Съжалявам за случката...

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 06 Авг 2008, 0:35

В главата ми се появява един правен казус ако караш акцизна кола която в последствие се окаже крадена. Не би ли трябвало акцизът да ти бъде възстановен ?
Как е възможно обикновен човек да се допита до интерпол дали даден автомобил е краден ? Не би ли трябвало държавата да защитава наще интереси и да си прави проверките преди някой да изгори ?

Потребител
Аватар

Мнение от reindeer » 06 Авг 2008, 12:32

Естествено че държавата трябва да прави нещата така че българина да не е опечален , както в случая, но просто на никой от високите постове не му пука за българина...
Само спри да ми пъшкаш в ушите БУ, главата ми се наДУ ....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от K27 » 06 Авг 2008, 16:34

Не ми е ясно как ще я вземеш, но не я ли вземеш бързо от 'оня' паркинг, след време няма и да искаш да я взимаш...

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 06 Авг 2008, 17:57

K27 написа:Не ми е ясно как ще я вземеш, но не я ли вземеш бързо от 'оня' паркинг, след време няма и да искаш да я взимаш...

Попринцип нямат право да ти я взимат изобщо. Длъжни са да ти я оставят на отговорно пазене. Тоя филм с конфискация докато се разреши случая го нема. Нали знаеш, Невинен до доказане на протиното!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 06 Авг 2008, 19:21

И на мен преди около половин година ми се случи същото,даже бях писла тема тук.Най-важното е да си намериш адвокат,сам нищо няма да направиш 100% гаранция.После лично за мен към 1000лв ми излезе "другото плащане" и близо 1 година чакане,но накрая ми я върнаха.Успех

Предишна

Назад към Извън Темата