Е28 със м50 б20
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dimitrovE36
- Потребител
-
- Кара: E36 E28
Е28 със м50 б20
колеги имам затроднение и ми трябва помощ! започнах проект с които мислех че ще ми е лесно но не беше така. Притежавам Е28 с двигател М10б18 реших да го разглобя до основи да го изкарпя и боядисам . След което се здобих с Е34 с двигател м50б20 което го взех за части . когато тръгнах да слагам двигателя мислеики си че ще паснат лапите всичко се обарка лапите се оказаха на около 10см.по напред от тампоните на магарето след което направих планки и изглеждаше че нещата ще потрагнат но кардана се оказа че е по далаг с около 10-15 см. бихте ли ми казали дали има решение с друг кардан или ще трябвя да се реже кардана от Е34-то е мн къс и нестава . БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- dimitrovE36
- Потребител
-
Re: Е28 със м50 б20
Колега аз това съм го оправил интересуваме кардана дали знае някои които е правил нещо такова да ми каже как е решил проблема 

- toto_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e28 520i
За карданите задната част е с еднаква дължина, предната част се различава (аз лично немога да ти кажа каква да ползваш)
Виж тази тема в е30 подфорума viewtopic.php?f=6&t=148858 надявам се да ти свърши работа.
Виж тази тема в е30 подфорума viewtopic.php?f=6&t=148858 надявам се да ти свърши работа.
- dimitrovE36
- Потребител
-
Мерси колега ще пробвам да видя какво ще стане 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Е ти са като си сложил некви планки, само ти знаеш, какво разстояние ти трябва за кардана, тоест няма как да разбереш каква част да търсиш, след като не ти е оригинален монтажа на блока. Най-добре скъси и балансирай твоя.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
рвжи кардана , бележиш го каде за дне завъртиш режеш два пъти на струг(режеш филия от него) и срещаш желно заваряваш и струговаш заварката , няма да имаш проблем
0878155158 BG. номер
+447733066030 англ. номер
+447733066030 англ. номер
- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
dimitrovE36 здравей. До колкото съм запознат преди да стигнеш до кардана, бъди сигурен че си позиционирал правилно мотора в коша, т.е. измери къде е средата на очеларката по вертикала и погледни дали центъра на болта завит през шайбата на колянови вал се засича с измерването. След това се опитай да позизионираш мотора+кутията гледайки ги странично оптимално успоредно спрямо тунела на купето. Това ще предотврати кусане на гуменото каре свързващо кардана и опашката на кутията. След тази процедура помисли и виж какво може да се направи по кардана. Както колегите са ти пуснали линк от различните опци за Е30 ще пасне най-вероятно. Може да намериш, че размера на трилъчката на кардана към гуменото каре е по-малък, но това може да се коригира като се разпробие при стругар трилъчката на кутията за да пасне на малкото каре (в случая идващо с кардан от е30). Така аз съм решил проблема в колата ми за дрифт и до момента няма проблеми нито със скъсано каре, нито със счупена трилъчка.
Мое лично мнение, че ще имаш повече проблеми с курмилната кутия защото може би наляганията с което кутията на Е34 и Е28 работят е различно. Това трябва и аз да проверя за себе си така че ще пиша ако имам някаква информация по въпроса. Също така ще ти трябва инсталацията на Е28 и Е34 за да успееш да запалиш мотора. Тук аз мога да помогна с ето този линк.... http://forum.bmw5.co.uk/topic/73414-the ... m52/page-2 .
Следващото нещо след като си запалил мотора, което трябва да си направиш сам е изпускателната система. Също ще се налижи да използваш най-вероятно радиатора за охладителна течност от Е34-та което значи че и там трябва да преработиш захващането.
За сега това е с което аз мога да помогна, ако имам още нещо като идея ще пиша допълнително.
Мое лично мнение, че ще имаш повече проблеми с курмилната кутия защото може би наляганията с което кутията на Е34 и Е28 работят е различно. Това трябва и аз да проверя за себе си така че ще пиша ако имам някаква информация по въпроса. Също така ще ти трябва инсталацията на Е28 и Е34 за да успееш да запалиш мотора. Тук аз мога да помогна с ето този линк.... http://forum.bmw5.co.uk/topic/73414-the ... m52/page-2 .
Следващото нещо след като си запалил мотора, което трябва да си направиш сам е изпускателната система. Също ще се налижи да използваш най-вероятно радиатора за охладителна течност от Е34-та което значи че и там трябва да преработиш захващането.
За сега това е с което аз мога да помогна, ако имам още нещо като идея ще пиша допълнително.

- dimitrovE36
- Потребител
-
Колега всичко си доиде на мястото и радиатора и мотора и кутията
остана ми запалването и проблема с кардана
от какво Е30 ще ми сварши работа кардана смисал с какъв двигател
Ето и малко снимки :

- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
Е браво щом си се справил с монтажа. В линка който съм добавил в предходния пост има схема как се връзва инсталсцията за да запали мотора. Относно кардана гледам, че караш и Е36. Направо хвани и премери неговия и може да ти пасне от някоя ИС-ка или 20-ка. На моя донор кардана е с около 10см по-къс от колкото ми трябва. Донора е Е36 328. Така, че може би от по-малките мотори ще е малко по-дълъг кардана и ще пасне. Изпускателната система какво я направи или нея я пропусна в еуфорията...

- dimitrovE36
- Потребител
-
До изпускателната система не сум стигнал тя ми е наи малкия проблем
4акам бояджията да я изкара и ще я дозаваърша че саборче идва 

- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
- dimitrovE36
- Потребител
-
Колега чакам бояджията да я изкара тия дни и ще започвам да зглабям
ще пусна скоро още снимки и ще пиша в темата докато я зглобя 

- dimitrovE36
- Потребител
-
Ето малко снимчици с напредването на проектчето 

- M.Velichkov
- ентусиаст
-
- Кара: ретро ръжди
Това брони от е34 ли са 

Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2