Проблем със светлините - помагайте
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- antonpenev
- кандидат ентусиаст
-
Проблем със светлините - помагайте
Здравейте,сега сядам пред компютъра след като ми се разката фамилийката от ровене с уреда по инсталацията на мойто Е21(323-ково купе)Всичко тръгна оттам че дългите ми светлини не работят - изобщо не стига напрежение до края на кабелите.Тръгнах по кабелите до кутията с бушоните - до там всичко е наред и бушоните са здрави.Помислих че проблема се крие в копчетата за включване на фаровете,при копчето за включване на фаровете всичко е наред обаче при другото за дългите някой велик роден майстор си е излял целия талант.значи там сега имам един бял кабел с червена лента който ми дава на маса.този кабел излиза от копчето за включване на фаровете.Също така на копчето за дългите има по принцип три крака като единият при мене е счупен.Питането ми е кои кабели трябва да вържа на това копче че да подкарам дългите и какъв е принципът на работа на двете копчета
"Вярно, акулите не са най-бързите риби, но те никога не спят"
Ати
Ати
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ОФФ:Антончо ,кога изкупи ти такава дивна машина ,като си дойдеш в Шумен да са обадиш ееееййй
Инак по проблема ти - така по описанието ти нищо конкретно не може да се каже ,трябва да се види кое как е ..

- antonpenev
- кандидат ентусиаст
-
Бате Алекси тя тая машина е пред разпадане ама за временно става
не мога да я регистрирам на мое име
инак така ще я стегна
затуй събирам малко лев и след месец ще издирвам да си купя читава.
Сега ми дойде друга идея - има ли някой книга за трета серия Е21(става въпрос за книгите който ги пуснаха на бг пазар с обясненията )да ми каже дали вътре я има ел.схемата с цветовете на кабелите.Щото ако я има утре ще я търся под дърво и камък да си я купя(до преди малко рових в търсачките ама не можах да намеря никъде схема)

не мога да я регистрирам на мое име

Сега ми дойде друга идея - има ли някой книга за трета серия Е21(става въпрос за книгите който ги пуснаха на бг пазар с обясненията )да ми каже дали вътре я има ел.схемата с цветовете на кабелите.Щото ако я има утре ще я търся под дърво и камък да си я купя(до преди малко рових в търсачките ама не можах да намеря никъде схема)
"Вярно, акулите не са най-бързите риби, но те никога не спят"
Ати
Ати
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
такава книга съм виждал само за Е30 ,ама из нета все ще има нещо .. пък и с мултицета може да се хване проблема ,не е кой знае какво
Щом имаш маса до ключа значи прекъснатия кабел най вероятно е за липсващите дълги - няколко проби ще установят проблема..

Последна промяна Alexi на 07 Авг 2005, 20:07, променена общо 1 път
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
antonpenev написа:Сега ми дойде друга идея - има ли някой книга за трета серия Е21(става въпрос за книгите който ги пуснаха на бг пазар с обясненията )да ми каже дали вътре я има ел.схемата с цветовете на кабелите.Щото ако я има утре ще я търся под дърво и камък да си я купя(до преди малко рових в търсачките ама не можах да намеря никъде схема)
Имам книга на Хайнес за Е21. Има и схемите, но нямам принтер да ти скенирам. Ако искаш да се засечем някъде и да я донеса.
...Тез` две бири `що ги каза ...?
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Радо, май си прав, признавам без бой.
Nerdboy,
не е проблем. Може да се уреди. Драсни едно ЛС и ще се разберем кога и как
Nerdboy,
не е проблем. Може да се уреди. Драсни едно ЛС и ще се разберем кога и как
...Тез` две бири `що ги каза ...?
Nerdboy написа:BigMUZZY написа: Имам книга на Хайнес за Е21. Има и схемите, но нямам принтер да ти скенирам. Ако искаш да се засечем някъде и да я донеса.
Хм, и аз се интересувам от тази книжка. Освен това имам скенер
А ще можеш ли след като я сканираш да я качиш някъде, за да мога да я изтегля, че и аз се интересувам от нея

на скоро я намерих в нета
mb124@abv.bg ще се опитам дфа я пратя на всички заинтересовани пишете имам я в нас на домашния комп специално съм я търсил щото съм лошо запален по тоя модел . Да не се лъжа само да е на руски ама няма значение някой там я е сканирал.
За мейла няма да ми се смеете навремето преди 6 години МБ ми беше любимата марка а сега ми циганее от /а/ до /с/ класата.
А сега по проблема в копчето имаш два плюса за това са ти три лклеми.
През ключ ме минава маса . На едното положение светят само късите а на другото и късите и дългите заедно.
Там където ти е едното място предполагам две са по близко ако не са означени ти влиза напрегнатост 12 волта другите две са съответно къси дълги. Ключа трябва да има най малко три положения. Незнам габарита как се пуска не се сещам как беше при е 21 но при трето положение /казано по по прос начин/ и на трите клеми трябва да имаш 12 волта ,но не да ги мериш помежду си а всяка клема с маса.
Успех
mb124@abv.bg ще се опитам дфа я пратя на всички заинтересовани пишете имам я в нас на домашния комп специално съм я търсил щото съм лошо запален по тоя модел . Да не се лъжа само да е на руски ама няма значение някой там я е сканирал.
За мейла няма да ми се смеете навремето преди 6 години МБ ми беше любимата марка а сега ми циганее от /а/ до /с/ класата.
А сега по проблема в копчето имаш два плюса за това са ти три лклеми.
През ключ ме минава маса . На едното положение светят само късите а на другото и късите и дългите заедно.
Там където ти е едното място предполагам две са по близко ако не са означени ти влиза напрегнатост 12 волта другите две са съответно къси дълги. Ключа трябва да има най малко три положения. Незнам габарита как се пуска не се сещам как беше при е 21 но при трето положение /казано по по прос начин/ и на трите клеми трябва да имаш 12 волта ,но не да ги мериш помежду си а всяка клема с маса.
Успех
- Miler
-
Street Disorder Workshop
-
искам да вметна само че ключа зя фаровете на е21 има две степени а именно габарити и къси светлини. дългите фарове се включват от лостчето за мигачите. 

BAYRON написа:на скоро я намерих в нета
mb124@abv.bg ще се опитам дфа я пратя на всички заинтересовани пишете имам я в нас на домашния комп специално съм я търсил щото съм лошо запален по тоя модел
И без това ме мързи зверски да сканирам

- antonpenev
- кандидат ентусиаст
-
Като не му е писано на човек да кара яка машина и това си е...
успях да си оправя фаровете(лостчето за мигачите не даваше контакт)
обаче днес вечерта се прибирам и се оказа че съм останал пак с един къс само.Проверих си бушоните - здрави са.Крушките също.Направи ми впечатление че фаровете са прекалено много загрели(карах на къси не повече от 15 минути)а крушките ми са 55 вата.Някакви идеи преди утре да подхващам пак инсталацията?
успях да си оправя фаровете(лостчето за мигачите не даваше контакт)
обаче днес вечерта се прибирам и се оказа че съм останал пак с един къс само.Проверих си бушоните - здрави са.Крушките също.Направи ми впечатление че фаровете са прекалено много загрели(карах на къси не повече от 15 минути)а крушките ми са 55 вата.Някакви идеи преди утре да подхващам пак инсталацията?
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Загряването се получава от лош контакт - най-често е окисляване по клемите. Възможно е окисляване и на връзката проводник-клема.antonpenev написа:...Някакви идеи преди утре да подхващам пак инсталацията?
Успех
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2