Как се прехвърля кола спряна от движение?

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Как се прехвърля кола спряна от движение?

Мнение от stenly » 26 Юли 2005, 12:42

Реших да питам тука, щото в основния форум 2 дена няма отговори по въпроса:
Интересува ме, като се купува кола спряна от движение:
1. Трябва ли да се ходи в КАТ и ако да - какво "ти правят" и за колко пари?
2. Предполагам трябва и в данъчното в общината да се ходи и да се регистрира (нищо че няма да се плащат данъци)?

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 26 Юли 2005, 12:52

Абе аз не съм много наясно ма в едно съм сигурен за да е на твое име трябва а минеш пред кат демек трябва всичко да е изрядно. А и трябва да са платени всички данъци и такси на колата. Има и некаква далавера да се прикрият стари данъци ма как точно става незнам.
0878155158 BG. номер
+447733066030 англ. номер

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 26 Юли 2005, 13:17

Е батка, ако колата е спряна от движение и е на трупчета - как ще мина с нея през КАТ - да я кача на автовоз освен :lol:

Предполагам, че за да я вкараш обратно в движение, ще трябва да я минеш през хиените.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от antonpenev » 26 Юли 2005, 17:08

Когато купуваш кола и я прехвърляш на твое име винаги минаваш на канала в КАТ.Не съм на 100 % сигурен,но когато колата е била спряна от движение, са й свалени регистрационните номера и са предадени в КАТ,така че и номера ще купуваш.По принцип процедурата е една и съща както с кола в движение така и с кола спряна от движение, с разликата, както Бесния каза,че отиваш и плащаш всичките данъци и съответно данък превозно средство в данъчното.Без бележка от данъчните в КАТ не можеш да регистрираш колата,така че първо се ходи при тях.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 26 Юли 2005, 17:21

Спирал съм кола от движение и в КАТ остава само талона;
Номерата се предават при бракуване, което е една друга операция.

Street Disorder Workshop
Street Disorder Workshop
Аватар

Мнение от Miler » 26 Юли 2005, 18:30

така значи за кола спряна от движение(върнат талон) процедурата е следната собственика по талон отива и си вади една бележка че колата е деиствително негова и с тази бележка и възоснова копието от талона което ти дават когато я спираш от движение(тук не съм много сигурен забравям леко :uups: ) се прави договор между теб и продавача.от тук на татък процедурата не я помня много добре но ако се сетя ще пиша допълнително.

надявам се да съм бил полезен :D
ИзображениеИзображение
E-21 Team Bulgaria
http://milerr.data.bg

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 27 Юли 2005, 9:34

antonpenev написа:... кола спряна от движение, с разликата, както Бесния каза,че отиваш и плащаш всичките данъци и съответно данък превозно средство в данъчното.Без бележка от данъчните в КАТ не можеш да регистрираш колата,така че първо се ходи при тях.

Ако колата е спряна от движение собственикът е длъжен да мине през данъчното и да обяви това. Всъщност той самия има интерес да го направи, защото по този начин няма да плаща повече данък на колата(влиза в сила от годината след спирането, т.е. ако си я спрял през 2005 няма да плащаш от 2006). Това обаче не е свързано с плащането на старите данъци (аз лично съм си спрял москвето, не ми начисляват данъци, но им вися с някакви стари такива). Проблемът е, че когато отидеш при нотариуса трябва да представиш бележка за платен данък за настоящата година или за годината, в която е спряна от движение. А това значи, че трябва да си платил и старите години.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 27 Юли 2005, 10:11

Минах днес сутринта през добре познатото място в Дървеница, питах и ми казаха, че спряна-неспряна от движение, колата трябвало да мине през тях. misery мен ако питате, но здраве да е.

А знае ли някой, ако смениш цвета на колата, трябва ли да минаваш с нея през каналите или само отиваш да ти издадат нов талон и ти вярват за цвета?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 27 Юли 2005, 12:24

Пак минаваш през всички простотии :roll:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Назад към Shark Sector