Въпроси и отговори за начинаещи!
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Re: Въпроси и отговори за начинаещи!
Тази шарка се казва "houndstooth".
Под това име може да търсиш този плат, но ако не е от седалка БМВ малко ме съмнява, че ще го намериш в този "мръсно сив" цвят и с тази големина на черничките елементи (не знам как да ги нарека). Плата е готин и се слага и на Е30-ки, та можеш и от Е30 да вземеш. Най-добре ще бъде ако пасне от задна седалка, за да е колкото се може по-малко износен.
Успех

Успех

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- nyanakiev
- Потребител
-
- Кара: Е28
Колеги имам Е28 84г. м20б20. Има ли нещо друго от което мога да използвам диференциал без преправяне ?
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
nyanakiev написа:Колеги имам Е28 84г. м20б20. Има ли нещо друго от което мога да използвам диференциал без преправяне ?
Може да използваш предни дискове и апарати от Е34 302мм.Мисля че ги слагат на Е34 525и комби и на другите по-големи мотори.Пасват точно.
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Тониии
човека пита за диффф ... ти спирачки
По темата ... късните Е28ци ползват същите дифове като Е30 (голям) и Е34(малък)
капаците са различни, но можеш да сложиш от твоя дифф капак на другите
Все пак не се знае твоята кола дали някой някога не е подменял разни неща по нея .. та никой не може да кажа 100% със сигурност
човека пита за диффф ... ти спирачки

По темата ... късните Е28ци ползват същите дифове като Е30 (голям) и Е34(малък)
капаците са различни, но можеш да сложиш от твоя дифф капак на другите
Все пак не се знае твоята кола дали някой някога не е подменял разни неща по нея .. та никой не може да кажа 100% със сигурност
- nyanakiev
- Потребител
-
Тея дни ще погледна как стоят нещата и ако не е пипано нищо какъв диф мога да използвам?
- Жечо
- Потребител
-
- Кара: не жечо волгата
- Мечтае да кара: настрани
- Детайли за колата: червена
nyanakiev написа:Тея дни ще погледна как стоят нещата и ако не е пипано нищо какъв диф мога да използвам?
Ей Тома неверни...толкоз хора ти казаха, ама ти НЕ..
- nyanakiev
- Потребител
-
Толкоз 1 човек ми каза за късните 28-ци...... Явно наистина казаното за българските форуми е вярно- когато някой незнаещ нещо пита веднага ще се намери някой да се нахвърли. Аз нямам намерение да задавам каквито и да е въпроси повече в този форум. Приятна вечер 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
nyanakiev написа:ако не е пипано нищо какъв диф мога да използвам?
От бмв

- DMC
- младши ентусиаст
-
- Кара: E12 528
- Мечтае да кара: Renault Alpine A110
- Детайли за колата: E12 528i '78, Zypressengrün M30B28
Често казано, този въпрос има много отговори, тъй като се намираме в Булгареще, а тук нашите коли са сменяли всякакви собственици, двигатели, дифове, скорости и т.н. през годините. Аз например си купих Е12 с изцяло Е28цов заден мост. Ама без да е преправяно нищо. Дори аз който съм "счупил" известно количество такива коли се зачудих кое от какво е за да пасне така точно.
А колкото до самите дифове - уж БМВ, уж все един диф (този средния размер), една вечер стояхме с Тhe Storm и се пулихме на 3 такива дифа - 3те дифа различни, с различни капаци отзад, с тампони на различни места, с различно тяло, с различни шлици...
А колкото до самите дифове - уж БМВ, уж все един диф (този средния размер), една вечер стояхме с Тhe Storm и се пулихме на 3 такива дифа - 3те дифа различни, с различни капаци отзад, с тампони на различни места, с различно тяло, с различни шлици...

- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Ей така си избираш дифф.. и си готов

- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Колеги, някой да е минавал от обикновенни спирачки, към ABS ? Върти ми се в главата от известно време, но нз. какво точно ми трябва за да стане. Става въпрос за Е28 М20Б20 86-ти набор. Отзад е с барабан, но имам мост цял готов мост от 524тд със всичко и ще се слага.
SHARK-а му е майката!!!
- DMC
- младши ентусиаст
-
- Кара: E12 528
- Мечтае да кара: Renault Alpine A110
- Детайли за колата: E12 528i '78, Zypressengrün M30B28
Ванка, разправията не е никак малка. Най-добре да си намериш кола донор с АБС и да прехвълиш всичко наведнъж. И предните и задните носачи за АБС са по-различни, имат на главините едни назъбени шайби за АБС-а. Освен това при Е28 мисля, че АБС винаги е с хидроусилвател, а не с вакуумно серво. Трябва да се преправят и тръбичките. Принципно имам спирачна помпа за хидроусилвател заедно с регулатора на налягане + модула за разпределяне на спирачното усилие + блока за управление. Хидроакумулаторът обаче е мъртъв, трябва да се рециклира. Хубаво нещо е АБС-ът, но според мен ще видиш зор да си го монтираш. Сигурно има по-важни неща, които да свършиш по колата си 
Все пак ако нещо решиш - имам всички части без носачите с датчиците. Цената ще е символична.
А още нещо - АБС се слага при Е28 само на автомобили с дискове отзад. Което значи, че ще трябва да направиш ревизия на едни спирачни апарати, евентуално да купиш и едискове + нови жила за ръчна. Освен това има 2 вида фланци на полуоските към мостовете с дискове и вероятно ще трябва да сложиш носачи с полуоски, които пък не съм 100% сигурен, че са със същите шлици за твоя диф
Абе я не се занимавай

Все пак ако нещо решиш - имам всички части без носачите с датчиците. Цената ще е символична.
А още нещо - АБС се слага при Е28 само на автомобили с дискове отзад. Което значи, че ще трябва да направиш ревизия на едни спирачни апарати, евентуално да купиш и едискове + нови жила за ръчна. Освен това има 2 вида фланци на полуоските към мостовете с дискове и вероятно ще трябва да сложиш носачи с полуоски, които пък не съм 100% сигурен, че са със същите шлици за твоя диф

Абе я не се занимавай

- 325_TDS
- младши ентусиаст
-
- Кара: 120L/E28
- Мечтае да кара: E24
- Детайли за колата: 05.82 Balticblau metallic
Жоре, има и абс с вакуумно серво- на Дидо дизела.
Oo=00=oO Roses are red, violets are blue, I love my bimmer more than you.
- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Жоро, ех че лесно ме разубеди
Ясно. Значи , това ще се прави единствено, като се намери цяла кола за донор 
В съседния форум( Е30) четох, че махали буталцето от разпределителя на спирачното усилие(рестриктора) за предни/задни спирачки
Така се подобрявали доста , тъй като спирачното усилие ставало равно на 4-те колела, но било доста опасно в завой. Някакви наблюдения върху това някой от шарк сектора има ли?
Още един въпрос, моста от 524-ката който го имам, е заедно с дифа. Ще мога ли да си сложа директно моя диф, на този мост(от дизела) или има разминавания? Крикчето ми спомена, че май на дизела са с по-дебели полуоски, но пасват ли 520-ковия диф??? А за захващането , както на моста, така и на стаб. щанга предполагам че са си еднакви
малко
Жоро(DMC), като цяло, по колата ми остана само да си намеря 2 предни рекаро седалки и да си тапицирам интериора. Външно съм е докарал до това което искам да изглежда. Затова мисля за АБС, както и за смяна на дв. Но, тъй като е за всекидневка, мисля чв един М20Б25 от Е30 ще ми пасне. Мислил съм и за някакво по-ново поколение дв. , но още се двуомя. Другото , което ми липсва единствено и ме блазни е климатика, но е на по-късен етап. А! да не забравя и задното окачване(пружини+амортисьори) ....... и ся като погледнах колко неща искам
, те не били едно и две

В съседния форум( Е30) четох, че махали буталцето от разпределителя на спирачното усилие(рестриктора) за предни/задни спирачки
Така се подобрявали доста , тъй като спирачното усилие ставало равно на 4-те колела, но било доста опасно в завой. Някакви наблюдения върху това някой от шарк сектора има ли?
Още един въпрос, моста от 524-ката който го имам, е заедно с дифа. Ще мога ли да си сложа директно моя диф, на този мост(от дизела) или има разминавания? Крикчето ми спомена, че май на дизела са с по-дебели полуоски, но пасват ли 520-ковия диф??? А за захващането , както на моста, така и на стаб. щанга предполагам че са си еднакви

малко

SHARK-а му е майката!!!
- toto_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e28 520i
BRAAT написа:Жоро, ех че лесно ме разубеди![]()
![]()
Ясно. Значи , това ще се прави единствено, като се намери цяла кола за донор
Още един въпрос, моста от 524-ката който го имам, е заедно с дифа. Ще мога ли да си сложа директно моя диф, на този мост(от дизела) или има разминавания? Крикчето ми спомена, че май на дизела са с по-дебели полуоски, но пасват ли 520-ковия диф??? А за захващането , както на моста, така и на стаб. щанга предполагам че са си еднакви![]()
![]()
малкоЖоро(DMC), като цяло, по колата ми остана само да си намеря 2 предни рекаро седалки и да си тапицирам интериора. Външно съм е докарал до това което искам да изглежда. Затова мисля за АБС, както и за смяна на дв. Но, тъй като е за всекидневка, мисля чв един М20Б25 от Е30 ще ми пасне. Мислил съм и за някакво по-ново поколение дв. , но още се двуомя. Другото , което ми липсва единствено и ме блазни е климатика, но е на по-късен етап. А! да не забравя и задното окачване(пружини+амортисьори) ....... и ся като погледнах колко неща искам
![]()
![]()
, те не били едно и две
![]()
![]()
Защо не пуснеш една тема в форума