помагаите проблем с автоматика
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
prostia написа:ТИ ПЪК КАТО НЕ ЗНАЕШ КВО ДА НАПИШЕШ ПО ДОБРЕ НЕПИШИbmwfena написа:ти си живо говедо![]()
![]()
![]()
несе ли осещаш че се излагаш

- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
никои ли незнае нещо по въпроса или да може да помогне??
помагаите че до вторник - сряда ако ме намеря някво инфо и ще я изхвърлям а въобще не ми изхвърля с такъв мерак я правих

помагаите че до вторник - сряда ако ме намеря някво инфо и ще я изхвърлям а въобще не ми изхвърля с такъв мерак я правих

- prostia
- младши ентусиаст
-
кутията е ZF и е 4тири степена а за жилото пробвах варианти и няма никав ефект жилото единствено за кикдаъна реагира по мои наблюдениа
Дай пак да преговорим нещата
Как така ти ги сменя късо? Когато е настъпваш докрай или когато е караш нормално? Защото при мен ми ги сменя много бързо ако си е карам нормално ако не я настъпвам. Чак когато е настъпя си ги изцежда докрай - почти до прекъсвач.
Доколкото знам при тея кутии зависи от натоварването оказало двигателя в/у кутията и скороста за това кога ще привключи предавката. Няма датчици няма фъшкии... има нещо като нютонметър, поне доколкото съм запознат
Пък другото което се сещам че ако дифа ти е по-дълъг натоварването в/у кутията ще е по-голямо при по-ниска скорост и тогава ще сменя дори по-късно а ако ти е по-къс тогава ще ги сменя по рано защото натоварването ще е по-малко
Следователно ти трябва по-дълъг диф 

Как така ти ги сменя късо? Когато е настъпваш докрай или когато е караш нормално? Защото при мен ми ги сменя много бързо ако си е карам нормално ако не я настъпвам. Чак когато е настъпя си ги изцежда докрай - почти до прекъсвач.
Доколкото знам при тея кутии зависи от натоварването оказало двигателя в/у кутията и скороста за това кога ще привключи предавката. Няма датчици няма фъшкии... има нещо като нютонметър, поне доколкото съм запознат

Пък другото което се сещам че ако дифа ти е по-дълъг натоварването в/у кутията ще е по-голямо при по-ниска скорост и тогава ще сменя дори по-късно а ако ти е по-къс тогава ще ги сменя по рано защото натоварването ще е по-малко

Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
morales написа:това беше идеята да смени дифа ако оборотите и скоростта не му харесват сега
А колко пъти да го смени на сляпо докато му захаресват? Или да се позове на факти? Щот кат гледам 50 км, обороти на двигател, бензин, дизел , и тн. не са много точни нещата по начина ти на обеснение а не е ли важно и на коя пердавка е?
не са заяждам.
АУТЯГА - братството на умствено увредените автопсихопати.
- prostia
- младши ентусиаст
-
здравеите
мисълта ми е че неможе да превкючи на втора преди да си вдигнал 40км квот и да праиш и да смени на трета преди 75км
другото което ми направи впечетление е че като я насметах на първа отиде докъм 70км и тогава смени на втора и от там до 110км можеше и още на втора но свърши пътя и трябваше да намалям
а за предавателното число на дифа незнам нищо понеже и на двата дифа им ги няма табелките
някои ако може да намери някво инфо за предавателното число при двата дифа на автомат и на ръчка ще съм благодарен
мисълта ми е че неможе да превкючи на втора преди да си вдигнал 40км квот и да праиш и да смени на трета преди 75км
другото което ми направи впечетление е че като я насметах на първа отиде докъм 70км и тогава смени на втора и от там до 110км можеше и още на втора но свърши пътя и трябваше да намалям

а за предавателното число на дифа незнам нищо понеже и на двата дифа им ги няма табелките
някои ако може да намери някво инфо за предавателното число при двата дифа на автомат и на ръчка ще съм благодарен
prostia написа:някои ако може да намери някво инфо за предавателното число при двата дифа на автомат и на ръчка ще съм благодарен
Всичко е относително щом е правено. Пробваш, става, караш

Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
- prostia
- младши ентусиаст
-
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3