мотор от е28 м30б25 турбо... КАК???

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 30 Дек 2008, 16:39

Дори и от М50Б25, пак почва от 192 коня (или колкото са останали), но ще бъде доста пе-лесно и със сигурен ефект, отколкото да се надявам, че ще ги подмине, като почва от стар чугун със 150 (или колкото са останали) с цел пак около 200.
Иначе турбина от 2.5 TDS мисля да върши работа (дизела пак е 2.5 и няма проблем да надува и над 1 бар, за 0.6 примерно няма да усети), ако беше М20Б25 и колектор от 2.4ТД сигурно щеше да се пригоди, но за М30 ще трябва някакво гласене. Кулер какъвто намериш, моя съвет е пак нещо от рода на TDS-ов кулер (може и по-голям). Може и маслен радиатор от TDS да търсиш, ама тая Е30-ка предницата и ще тежи един тон :mhihi:
BMW only!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от skibadee » 30 Дек 2008, 19:40

нямам алтернатива колеги с това разполагам, секи според чергата си.
В краина сметка това ми е мечта от поне 8 години а чак сега ми се отвори възможност за това съм краен, друк мотор немога да си позволя, просто помогнете да накарам този да тръгне... сичко с времето си по нататак може пък и да е с по добър мотор знам ли, но сега разполагам с това. :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: л Е21, а сега Е28
Детайли за колата: Ниски и бавни.

Мнение от KriK4eTo » 30 Дек 2008, 20:09

skibadee написа:
Turbo_Ted написа:
skibadee написа:
Turbo_Ted написа:за тия пари смени мотора... ;)

само ще ви помоля по темата, без странични съвети мерси предварително. :)

избрал си трудния път, пожелавам ти успех ;) до 0.6 не ти трябва да пипаш нищо по железата, само намали степента на сгъстяване ;)

мотора съм го взел за без пари та според мен е грехота да не го използвам, иначе степента на сгъстяване как да я намаля с гарнитурата която съм я дал на линк става ли, или има друк по добър начин

Че има ли слисъл да го разрежда тоя "кютук" изобщо тои и без това си е е разреден. Ама със сигурност ще трябва работа по електрониката и управлението на запалване и дюзи за да има някакъв ефект от налятото в него .И все пак с тоя мотор и без нищо да му се бута си мисля че само ще се хвърлят купета и бензин другото е на 6 :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от skibadee » 31 Дек 2008, 2:38

ако взема турбина от 2.5тдс дали ще стане на бензинов мотор или поради разликата в температурните стоиности ще има проблем, а относно колекторите ми казаха че може да ми ги направят само трябвало да се земат размерите от блока и турбината за да се направи фланец, трабите са от неръждавеика която се овива с термо вата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 31 Дек 2008, 3:29

имам един лек жокер за турбинирането на М30 - кутиика за маслен филтър с дупчици за маслените магистрали към турбото или към радиатора на маслото (кфот си харесаш да слагаш там)
Седи ми в мазето за продан :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 31 Дек 2008, 15:56

KriK4eTo написа:
skibadee написа:
Turbo_Ted написа:
skibadee написа:
Turbo_Ted написа:за тия пари смени мотора... ;)

само ще ви помоля по темата, без странични съвети мерси предварително. :)

избрал си трудния път, пожелавам ти успех ;) до 0.6 не ти трябва да пипаш нищо по железата, само намали степента на сгъстяване ;)

мотора съм го взел за без пари та според мен е грехота да не го използвам, иначе степента на сгъстяване как да я намаля с гарнитурата която съм я дал на линк става ли, или има друк по добър начин

Че има ли слисъл да го разрежда тоя "кютук" изобщо тои и без това си е е разреден. Ама със сигурност ще трябва работа по електрониката и управлението на запалване и дюзи за да има някакъв ефект от налятото в него .И все пак с тоя мотор и без нищо да му се бута си мисля че само ще се хвърлят купета и бензин другото е на 6 :mhihi:

2.7 е разредения :winky:
към автора на темата : колега, ако искаш да ти дам телефон на едни момчета от София (ако си от там) за да ти го направят както трябва да не се мъчиш ти ;) ако не си от София кажи от кой град си ;)
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 01 Яну 2009, 20:18

автора: има ли в какво да го сложи тоз турбо мотор

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от skibadee » 02 Яну 2009, 1:13

Явор написа:автора: има ли в какво да го сложи тоз турбо мотор

предложи някое е30

Предишна

Назад към Shark Sector