Платно за бензинова помпа.

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Платно за бензинова помпа.

Мнение от stenly » 03 Авг 2005, 10:08

Пичове,
имам една бензинова помпа Pierburg от карбураторно М10 производство някъде 70-та година. Помпата има едно основно преимущество пред по-късните си посестрими, а именно - разглобяема е :mhihi:
Сега остава да си намеря платно за нея. Някой да знае да продават някъде таквиз архаични благинки?

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 08 Авг 2005, 8:35

Трудно ще намериш такваз пущина..... Има вариант от москвич - пасва точно, ама не работи читаво. Предполагам не уплътнява добре по краищата или пък не е достатъчно еластично самото платно... :roll:
По-добрия вариант е да си купиш нова - 25лв. :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 08 Авг 2005, 9:50

Стана с платно от лада - самото платно пасва идеално, само дето буталния прът е с друго фи и малко по-дълъг. Фи-то стругаря го оправи, а заради дължината свалих 2мм от бакелитовия изолатор дето е м/у главата и помпата. За сега бачка на 6, а дали ще продължава така - ще видиме в последствие. Равносметката е - 2 лева за платно от лада, 3 лева за стругар и около 4-5 часа занимавка. Просто си падам по антики и не ми се изхвърляше тая 36-годишна "маркова техника" ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар

Нема

Мнение от pamperso » 08 Сеп 2005, 16:33

Братле, имам 6-так, късах 3 (три) пъти платно на ориг. немска помпа и един път на италианска - разглобяема, сега съм с ел. помпа от печка на зазка, цървулско е, но го храни, няма никакъв проблем и е безотказно, нямаш безкрайно въртене, докато подкачиш гориво. Не е най-джаз решението, ама е решение:-)))
"...едните философи смятат, че животът в основата си е прост, но се подчинява на сложни закони, другите, твърдят, че в основата си животът е сложен и се подчинява на прости закони, от трета страна идвам аз и твърдя, че животът в основата си е смахнат и пиенето никога не стига..."

ентусиаст
Аватар

Re: Нема

Мнение от stenly » 09 Сеп 2005, 10:14

pamperso написа:Братле, имам 6-так, късах 3 (три) пъти платно на ориг. немска помпа и един път на италианска - разглобяема, сега съм с ел. помпа от печка на зазка, цървулско е, но го храни, няма никакъв проблем и е безотказно, нямаш безкрайно въртене, докато подкачиш гориво. Не е най-джаз решението, ама е решение:-)))

Не се подценявай - решението ти изобщо не е цървулско, а е творческо. :)
И освен това за мен е по-добро от механична помпа, точно заради подкачването. Брат ми ми предложи точно тази идея с помпата за печката на ЗАЗ-а, ма за сега успях да се справя и без нея. Иначе ти нова помпа ли купи или от моргата и за колко пари се намира?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pamperso » 10 Сеп 2005, 7:16

Честно казано, нямам спомен, за какви пари идеше реч, а помпата беше втора употреба и няма никакъв проблем и досега.
"...едните философи смятат, че животът в основата си е прост, но се подчинява на сложни закони, другите, твърдят, че в основата си животът е сложен и се подчинява на прости закони, от трета страна идвам аз и твърдя, че животът в основата си е смахнат и пиенето никога не стига..."

Назад към Shark Sector