мотор от е28 м30б25 турбо... КАК???
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Дори и от М50Б25, пак почва от 192 коня (или колкото са останали), но ще бъде доста пе-лесно и със сигурен ефект, отколкото да се надявам, че ще ги подмине, като почва от стар чугун със 150 (или колкото са останали) с цел пак около 200.
Иначе турбина от 2.5 TDS мисля да върши работа (дизела пак е 2.5 и няма проблем да надува и над 1 бар, за 0.6 примерно няма да усети), ако беше М20Б25 и колектор от 2.4ТД сигурно щеше да се пригоди, но за М30 ще трябва някакво гласене. Кулер какъвто намериш, моя съвет е пак нещо от рода на TDS-ов кулер (може и по-голям). Може и маслен радиатор от TDS да търсиш, ама тая Е30-ка предницата и ще тежи един тон
Иначе турбина от 2.5 TDS мисля да върши работа (дизела пак е 2.5 и няма проблем да надува и над 1 бар, за 0.6 примерно няма да усети), ако беше М20Б25 и колектор от 2.4ТД сигурно щеше да се пригоди, но за М30 ще трябва някакво гласене. Кулер какъвто намериш, моя съвет е пак нещо от рода на TDS-ов кулер (може и по-голям). Може и маслен радиатор от TDS да търсиш, ама тая Е30-ка предницата и ще тежи един тон

BMW only!
нямам алтернатива колеги с това разполагам, секи според чергата си.
В краина сметка това ми е мечта от поне 8 години а чак сега ми се отвори възможност за това съм краен, друк мотор немога да си позволя, просто помогнете да накарам този да тръгне... сичко с времето си по нататак може пък и да е с по добър мотор знам ли, но сега разполагам с това.
В краина сметка това ми е мечта от поне 8 години а чак сега ми се отвори възможност за това съм краен, друк мотор немога да си позволя, просто помогнете да накарам този да тръгне... сичко с времето си по нататак може пък и да е с по добър мотор знам ли, но сега разполагам с това.

- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
skibadee написа:Turbo_Ted написа:skibadee написа:Turbo_Ted написа:за тия пари смени мотора...
само ще ви помоля по темата, без странични съвети мерси предварително.
избрал си трудния път, пожелавам ти успехдо 0.6 не ти трябва да пипаш нищо по железата, само намали степента на сгъстяване
мотора съм го взел за без пари та според мен е грехота да не го използвам, иначе степента на сгъстяване как да я намаля с гарнитурата която съм я дал на линк става ли, или има друк по добър начин
Че има ли слисъл да го разрежда тоя "кютук" изобщо тои и без това си е е разреден. Ама със сигурност ще трябва работа по електрониката и управлението на запалване и дюзи за да има някакъв ефект от налятото в него .И все пак с тоя мотор и без нищо да му се бута си мисля че само ще се хвърлят купета и бензин другото е на 6

ако взема турбина от 2.5тдс дали ще стане на бензинов мотор или поради разликата в температурните стоиности ще има проблем, а относно колекторите ми казаха че може да ми ги направят само трябвало да се земат размерите от блока и турбината за да се направи фланец, трабите са от неръждавеика която се овива с термо вата...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
имам един лек жокер за турбинирането на М30 - кутиика за маслен филтър с дупчици за маслените магистрали към турбото или към радиатора на маслото (кфот си харесаш да слагаш там)
Седи ми в мазето за продан

Седи ми в мазето за продан

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
KriK4eTo написа:skibadee написа:Turbo_Ted написа:skibadee написа:Turbo_Ted написа:за тия пари смени мотора...
само ще ви помоля по темата, без странични съвети мерси предварително.
избрал си трудния път, пожелавам ти успехдо 0.6 не ти трябва да пипаш нищо по железата, само намали степента на сгъстяване
мотора съм го взел за без пари та според мен е грехота да не го използвам, иначе степента на сгъстяване как да я намаля с гарнитурата която съм я дал на линк става ли, или има друк по добър начин
Че има ли слисъл да го разрежда тоя "кютук" изобщо тои и без това си е е разреден. Ама със сигурност ще трябва работа по електрониката и управлението на запалване и дюзи за да има някакъв ефект от налятото в него .И все пак с тоя мотор и без нищо да му се бута си мисля че само ще се хвърлят купета и бензин другото е на 6
2.7 е разредения

към автора на темата : колега, ако искаш да ти дам телефон на едни момчета от София (ако си от там) за да ти го направят както трябва да не се мъчиш ти

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2