За хората каращи на ГАЗ !!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
За хората каращи на ГАЗ !!!
Забелязах че на различните бензиностанции слагат различна газ.Искам да попитам от коя газ сте най-доволни. Аз съм най-доволен от БлуФорс на Петрол,с нея колата лети и харчи най-малко( но е по-скъпа).
Казаха ми че в другите държави колите които карат на газ нямат разлика с бензина (като вървене и харчене) но уви тук не е така.
Ако някой има впечатление от добри газостанции да сподели.
Моля хората с обикновенна газова уредба да не споделят, а само тези с газов инжекцион (защото при обик. газ има много фактори които игаят роля за разход и вървене.
Казаха ми че в другите държави колите които карат на газ нямат разлика с бензина (като вървене и харчене) но уви тук не е така.
Ако някой има впечатление от добри газостанции да сподели.
Моля хората с обикновенна газова уредба да не споделят, а само тези с газов инжекцион (защото при обик. газ има много фактори които игаят роля за разход и вървене.
Re: За хората каращи на ГАЗ !!!
sajonara написа:Забелязах че на различните бензиностанции слагат различна газ.
Интересна тема

- sajonara
- младши ентусиаст
-
Re: За хората каращи на ГАЗ !!!
///Vasko написа:Интересна темаsajonara написа:Забелязах че на различните бензиностанции слагат различна газ.![]()
Потърси проблема в колата си по скоро, газта навсякъде е една и съща колега
Колега не можеш да ме убедиш че газта е еднаква,пример:зареждам за 30лв. на ОМВ и минавам 200км градско и колата не е пъргава, като свърши газта зареждам да Петрол пак за 30лв. и минавам 270км. градско и колата е страшно пъргава.И проблема не е в задръстванията а в газта, за извънградско да не ти давам примери че на някои бензиностанции ми зареждат 40л. газ а ботилката ми е 35л. и клапана е на 30л.

- sajonara
- младши ентусиаст
-
E как зареждат от един и същ доставчик, Лукоил зареждат от НЕфтохим-Бургас, ОМВ от чужбина, Шел също , абе няма значение. Казаха ми че съотношението Пропан - Бутан играе най голяма роля за хубавата газ, като имало значение дали е лято или зима за съотношението, а именно от това зависи как се храни колата - пълноценно или не. Със зимната газ не се храни колата пълноценно. А от там идва итяхната хипер печалба.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
///Vasko написа:По принцип всички зареждат от един и същ доставчик и затова твърдя, че е еднаква газта.
Нещо си в грешка

В БГ има Унгарска, Румънска и Българска газ, също така всеки си я ашладисва както си иска.Да не говорим пък, докато течеше някаква промоция на Шел миналтата година на горива с 10ст по-евтино колко беше отвратителна газта, не не беше отвратителна, просто колата не искаше да тръгне с нея.
За сега зареждам само от Шел и ЛукОил и не смея от други места.
Когато си слагах газовия инжекцион разбрах нещо много интересно за дюзите Keihin.Производителят не дава гаранция за България.Сами можете да се сетите за какво става на въпрос по родните ни бензиностанции

mad_presley написа:Нещо си в грешка![]()
В БГ има Унгарска, Румънска и Българска газ, също така всеки си я ашладисва както си иска.
Заблуждаваш се , ти си в грешка, технологията за правене на газ е една и съща навсякъде

При някои може да има повече вода и мръсотии, затова газовия филтър е хубаво да се сменя на 5 или 6000 км. както си го и знаете предполагам.
- Jordandim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-39 520i
- Мечтае да кара: M5-E39
аз гледам само в Лукойл да зареждам, някак ми се струва, че върви по-добре...но, може да е самовнушение, затова не налагам мнение 

- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Аз зареждам само в Лукойл и Шел. Понякога сипвам и на ЕКО.На ОМВ няма да стъпна тия са най-големите мошеници.
разход
Колеги,
как така минавате по 200-270км с 30лв. ГАЗ.
Аз минавам 100км с 20лв(невинаги, понякога 85км :)) Колате е Е39 520i ?!?!?!???
Аз минавам 100км с 20лв(невинаги, понякога 85км :)) Колате е Е39 520i ?!?!?!???
- sajonara
- младши ентусиаст
-
ако си с обикновенна газова е напълно възможно и 20л/100 да ти харчи в града, на мен лично повече от 14/100 градско не ми е качвало,а извън градско 10/100.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: разход
toneca написа:Колеги,
Аз минавам 100км с 20лв(невинаги, понякога 85км) Колате е Е39 520i ?!?!?!???
ти що не си караш на бензин тогава ! върви да ти видят колата, нещо не е наред с такъв разход.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
spacepl написа:
ти що не си караш на бензин тогава ! върви да ти видят колата, нещо не е наред с такъв разход.
Че то на бензин да не мислиш, че е по-различно

Моята с 31-32л минава 185-190км, който както иска така да го смята.Двигателят е в изрядно състоние, потвърдено от Варна Карс, нямам никакви грешки в ламда сондите

Освен да спомена, че колата е автоматик, за друго не се сещам, но заводски дават автоматика да гори с 1.2л/100 повече от ръчната

- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
toneca написа:Колеги,
Аз минавам 100км с 20лв(невинаги, понякога 85км) Колате е Е39 520i ?!?!?!???
Колега възможно е да имаш проблем тия стойности не трябва да са така. Аз съм с същата кола 13/100 градско ми дава с пусната клима нон-стоп. Извънградско ми пада на 10.5 средно.Замерванията са ми на база последните 1500км.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2