До хората който ще сменят дебитомер

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

До хората който ще сменят дебитомер

Мнение от emok » 23 Юни 2008, 0:39

Дано тая информация да помогне на някой и да се опази от ненужна инвестиция като мен.
Преди да решите да купувате дебитомер проверете си кабела. Моя се опираше до тръбата от АГР-а и се беше поразтопил малко.Преди да разбера че се разтопил кабела ходих на 2 реномирани сервиза(който няма да споменавам) за диагностика и двата казаха дебитомер.Като откача буксата и колата тръгва ( явен знак за дефектен дебитомер)- и реших да инвестирам. Купих си нов , сложих го работи около час и пак се соъна колата - побеснях направо.Пак - диагностика - пак дебитомер показа(все едно дефектен) Накрая се оказа , въпреки температуроустойчивата гофрираната тръбичка единия кабел от температурата на тръбата а АГР-а(там минават изгорели газове) му се е разтопила изолацията и омасява в тръбичката (която е метална). А иначе на всички дианостики казаха дебитомер за смяна и такава грешка излизаше. След като раделих и изорирах кабелите - хванах ги със 4-5 свински опашки за долния маркуч, който е за антифриз, колата хвръкна.Пробвах и двата дебитомера - работят. . Късмет съм имал защото тоя кабел който е омасявал е давал информация на компа със стойност на съпротивление спрямо масата и затова нищо не е изгоряло - просто колата не върви защото се подава съпротивление 0 . Най добрия вариант е ако имате някой приятел с ТДС - сложете вашия на неговия и го вижте как ще се държи колата.
Доста кончета в един обор.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 23 Юни 2008, 0:42

колко се изръси за нов?
и всички ли тдс-и имат дебитомери ? защо останах с впечатление че някои нямат :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 23 Юни 2008, 1:15

475 лв го намерих новия. Дебитомери имат всички ТДС-и на Е39 ,нямат ТДС-ите на Е34.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 23 Юни 2008, 11:53

Абе аз немога да разбра,какви са признаците за смяна на дебитомер? :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 2003 525i Touring

Мнение от Lexus » 23 Юни 2008, 12:20

Спира да върви колата.....осезаемо отромавяване!
A1Automobile

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vanko_terziev » 23 Юни 2008, 14:07

emok ,дали би могъл да приложиш снимки?
BMW Team Varna

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 23 Юни 2008, 15:02

sambeto написа:Абе аз немога да разбра,какви са признаците за смяна на дебитомер? :uups:

на свободна скорост не работи не равномерно. имам от 523и дебитомер - 150лв ако някои го иска

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 540ia Е65 745i

Мнение от FLEX » 23 Юни 2008, 18:28

при мене е на моменти ту варви ту неще диагностиката показа дебитомера проверих кабела здрав е на диагностиката отчита че измерва нещо но не е в нормите маи карах и без дебитомер същата работа бях исключил буксата./писна ми от тоя ТДС/ :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 23 Юни 2008, 23:57

vanko_terziev написа:emok ,дали би могъл да приложиш снимки?

Не нямам никакви снимки. по- принцип няма нищо сложно - маха се кутията на въздушния филтър откачат се 2 маркуча и си готов - работа за около 15-20 мин ако не бързаш и внимаваш.

FLEX то хубаво че на диагностиките излиза дебитомер но доколкото знам ако е само дебитомер като откачиш буксата на дебитомера колата тръгва нормално и се форсира само че малко по тромаво, но нито прекъсва , нито тресе....Поне при мен беше така - проста става по-мудна в ниските обороти - до 2200 и после си тръгва но с повече газчица.
Това трябва да прави ако е само дебитомер защото когато е откачен компютъра взема някакви средни стойности и не би трябвало да има нищо по-различно освен да се качи малко разхода и да се форсира по-бавно.
При теб може да има и нещо друго.

Признаците за смяна на дебитомер при мен бяха такива - на празен ход работи перфектно - до около 2200 точно преди да надуе турбината - се форсира нормално и над 2200 просто умира - само реве, не върви и най много да качи до 3000-3500 оборота но с голям зор и засилване.От време на време се поотпушваше и пак тръгваше нормално, но на високи обороти прекъсва. Абе кошмар тя колата направо не е за каране.
Изображение

Потребител
Аватар

Търся си дибитомер

Мнение от ruko85 » 30 Апр 2009, 17:58

Здравей те и аз имам проблем с дибитомера и искам да питам дали някой има и го продава вместо да си купя нов също така трябва да бъде пилбър или нещо подобно така ми казаха

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 30 Апр 2009, 19:24

slav4o1 написа:
sambeto написа:Абе аз немога да разбра,какви са признаците за смяна на дебитомер? :uups:

на свободна скорост не работи не равномерно. имам от 523и дебитомер - 150лв ако някои го иска

Имаш го колега , но тук май няма много 523-ки. За 520 не става. За да се сложи ще трябва и кутията на въз. филтър горната част защото е с по голям диаметър
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 03 Май 2009, 8:21

Всеки дебитомер си е за съответния двигател :idea: . А след това се налага и препрограмиране за новия дебитомер

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: До хората който ще сменят дебитомер

Мнение от evo_9 » 27 Авг 2010, 0:12

Колеги имам такъв въпрос относно дебитомерите,днес ходих в една автокъща да си купувам една 523-ка естествено се качих да я пробвам, колата работи перфектно на празен ход и в движение,но познаваики по принцип моща на двигателите на бмв особено тези които са с повече кончета за мое учудване колата беше доста куца и мудна,абе просто нямаше мощ а аз съм карал и преди същия автомобил и знам какво са 170к.с и 6 цилиндров бензинов мотор,веднага си помислих за дебитомер но тъй като населеното място от където щях да я взимам нямаше сносен сервиз се отказах.Иначе пак казвам мотора си работи като часовник всичко е ок но колата набира супер бавно.Моля ако някой може да ми даде съвет или е имал подобен случай нека да пише нещичко,ще ми е от голямя полза !!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 29 Авг 2010, 17:08

Колега айде на бас, че не може да усетиш проблем от дебитомера, хеле на бензинката. Не се ли замисли, че може бензиновия филтър да е задръстен, или да работи на 5 цилиндъра ? Да не е била руска зглобка от Калининград ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evo_9 » 30 Авг 2010, 1:22

Абе незнам руска ли е виетнамска ли е ама вчера бях в наис кар Пловдив и диагностиката показа че всичко е 6,мотора работи перфектно дебитомера уж и той,ама има нещо сигурен съм 100%,има резон да е от филтъра,може да е от прецакан катализатор,въпреки че ми казаха че той отчита с ламбдата пък тя също беше ок.Накрая им казах че не ме удовлетворявя диагностиката и се разбрахме пак да мина тия дни защото предния ден от автосалона от който я купих я бях закачали на елкон и момчето ми звънна и ми каза че деиствително е показало проблем с дебитомера и били зачистили някаква грешка,която е много вероятно пак да се покаже след няколко дни но вчера я нямаше.Ако има някой да даде друг съвет ок,и ще съм благодарен ако не се правят разни класификаций на колата,все пак форума е за това да обменяме опит един от друг и да си помагаме.

Следваща

Назад към E39