Странен проблем със спирачките ми - HELP!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Странен проблем със спирачките ми - HELP!

Мнение от noiseless » 09 Юни 2008, 11:17

Привет Колеги,
Вчера се случи нещо странно със спирачната ми система - при опитите ми да паркирам върху един бордюр обрасал с трева и осеян с камъни при движение на заден ход чух стържене под колата и при натискане на спирачката педала потъна и спрях по-трудно от обикновено. Натиснах още няколко пъти педала и след първоначалното му съпротивление той спадаше до долу все едно имаше въздух в системата или спирачната течност излизаше от някъде. Аз реших, че съм скъсал някой спирачен маркуч, допаркирах колата използвайки ръчната и се прибрах без повече тестове.
Тази сутрин тръгнах към най-близкия до нас сервиз и с учудване установих, че спирачките си работят нормално без да имам на таблото индикация за ниско ниво на спир. течност и т.н. В сервиза вдигнаха колата на крик видяха, че няма нищо омаслено или скъсано и ме пуснаха да си ходя, като карам внимателно и наблюдавам поведението на спирачките.
В момента ми се струва, че педала е като че ли една идея по-мек от преди, но може и да ми се струва само, а колата си спира добре иначе :roll:
Помогнете къде да търся проблема преди да съм се пребил някъде!
Благодаря!

П.С. Спирачната течност я смених с оригинална нова преди няма 5000 км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 09 Юни 2008, 12:51

виж дали нивото на спирачната течност в казанчето не е спаднало, ако е спаднало тогава търси проблем ? надявам се помниш течноста до къде е била
на твое място бих отишъл да ми ги обезвъздушат отново, доливам сп. течност на макс, и караш и гледаш

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 09 Юни 2008, 16:53

Току що проверих нивото на спирачната течност и мисля, че не е спаднало или поне не очевадно.
Ако е тръгнала да здава багажа спирачната помпа, тя ремонтира ли се или се сменя с нова? Какво друго може да се прецака - спирачни апарати, ABS или....?
Никой ли не е имал подобен проблем със спирачната система - ако аз съм първия, дано да съм и последния ;)

Между другото сега с ужас установих, че по двигателя ми са се разхождали мишки и са ср*ли и пикали на воля :shock: Съмнява ме да са прегризали някой спирачен маркуч, ама знаели човек :roll: Иначе колата я карам всеки ден - кога са успяли да влязат просто не знам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 09 Юни 2008, 17:03

Според мен причината е в помпата, щом е потъвал педала (и при положение, че нямаш скъсан маркуч и не губи течност). По принцип може и от някой от спирачните апарати да изпусне (макар, че не съм виждал), но ще има следи от спирачна течност.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 09 Юни 2008, 17:10

Мерси колега - а, помпата ремонтира ли се успешно или да търся нова, че със спирачките шега не бива?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 11 Юни 2008, 16:42

Вече трети ден карам без проблеми със спирачките - възможно ли е проблема да изчезне от самосебе си или може да се появи внезапнио на някой завой :roll:
Има ли нещо, което мога да профилактирам превантивно - апарати, помпа, маркучи и т.н. В накладките и дисковете има още "хляб".
Всякакви мнения ще са ми от полза!

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 12 Юни 2008, 3:24

Апаратите!!!
Има гумички на Ате, които са ремонтен комплект за апаратите!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 12 Юни 2008, 9:14

Мерси, ICE!

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 13 Юни 2008, 0:54

Моля, мисля че струваха около 30лв, приблизително.

Назад към E39