Акумулатор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Акумулатор
Имам един въпрос. Карам 520i с газов инжекцион, обаче си я купих с акумулатот 55Ah. В книжката пише, че ми трябва 70Ah. Обаче сега ми подаряват чисто нов акумулатор, който е 62Аh. Дали ше ми върши работа. (автоматик е колата и не става да се запали с бутане ако падне).
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
скоро взех за моята 520 .. 75!
а ти с тия 60-65..
гледаи по каталог.. дори по каталог може да вземеш и 100 ампера, ама под 70 няма
а ти с тия 60-65..

гледаи по каталог.. дори по каталог може да вземеш и 100 ампера, ама под 70 няма

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Според мен колкото пише в книжката на БМВ.
Една странна история с LKM модула. Непрестанно излизаха съобщения за изгорели крушки (всякакви възможни). И се почна, нови крушки, нови стоп-ключета...без резултат, и тъкмо тръгнах да сменям и LKM-a, акумулаторът сдаде багажа. Предишният собственик беше инвестирал в Монтана 96 Ah
при 85 Ah според БМВ.
Сложих 85 Аh и друга марка естествено, и край на дразнещите съобщения.
И все си мисля, че инженерите от БМВ са си преценили ел. инсталацията и кое колко трябва да е.
Една странна история с LKM модула. Непрестанно излизаха съобщения за изгорели крушки (всякакви възможни). И се почна, нови крушки, нови стоп-ключета...без резултат, и тъкмо тръгнах да сменям и LKM-a, акумулаторът сдаде багажа. Предишният собственик беше инвестирал в Монтана 96 Ah

Сложих 85 Аh и друга марка естествено, и край на дразнещите съобщения.
И все си мисля, че инженерите от БМВ са си преценили ел. инсталацията и кое колко трябва да е.
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
И аз не съм съгласен с "колкото повече толкова по добре". Колкото предписва производителя толкова ТРЯБВА да е. Не съм жичкаджия и не мога да дам точно обяснение защо, но знам, че е така.
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Айде не говорете глупости... Ако бил повече AH можело да грънме нещо ?!?? Това са измишльотини
За акумулатора трябва да се гледа като характеристики колко ток може да отдаде за едница време или стартов ток за по лесно... Иначе ако е под 75 Ач, както препоръчва производителя, просто ще имаш по малко запас когато потрябва иначе можеш да сложиш и 180 Ач ако искаш ама няма да се събере на мястото отредено за него... С Ампер Часовете като стойност се мери колко време може да отдава напрежение акумулатора при константно натоварване примерно от 1 Ампер на 12 волта...

Kartoff написа:Айде не говорете глупости... Ако бил повече AH можело да грънме нещо ?!?? Това са измишльотиниЗа акумулатора трябва да се гледа като характеристики колко ток може да отдаде за едница време или стартов ток за по лесно... Иначе ако е под 75 Ач, както препоръчва производителя, просто ще имаш по малко запас когато потрябва иначе можеш да сложиш и 180 Ач ако искаш ама няма да се събере на мястото отредено за него... С Ампер Часовете като стойност се мери колко време може да отдава напрежение акумулатора при константно натоварване примерно от 1 Ампер на 12 волта...

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
JJ написа:Kartoff написа:Айде не говорете глупости... Ако бил повече AH можело да грънме нещо ?!?? Това са измишльотиниЗа акумулатора трябва да се гледа като характеристики колко ток може да отдаде за едница време или стартов ток за по лесно... Иначе ако е под 75 Ач, както препоръчва производителя, просто ще имаш по малко запас когато потрябва иначе можеш да сложиш и 180 Ач ако искаш ама няма да се събере на мястото отредено за него... С Ампер Часовете като стойност се мери колко време може да отдава напрежение акумулатора при константно натоварване примерно от 1 Ампер на 12 волта...

Нищо лично ,Просто бизнес !
11 мнения
• Страница 1 от 1