Грешно показване на външната температура - 525d ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Milionera213
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740i
Грешно показване на външната температура - 525d ?
Здравейте колеги, пробвах да намеря подобна тема във е39 форума но не успаях. Проблема е следния - колата е е39 525 д 2002 с голяма навигация (ако има значение) - значи зимата показваше сравнително точно но от както се затопли започна да показва някакви нереални градуси от сорта на 45 С и нагоре което е невъзможно. Някой имал ли е подобен проблем да сподели? Не е приятно хич, а ако я закарам на диагностика в Камор ще вземат 50++ лв. сигурно само за да кажат че трябва да се смени цялата инсталция или нещо подобно. Моля някой ако може да помогне с инфо.
Искам да пожелая на всички крадци парите които изкарват от кражби да ги дават за хемодиализа, патерици, химиотерапия, инвалидни колички и антибиотици
- Milionera213
- кандидат ентусиаст
-
!
Ами не мисля че го няма, защото чат пат показва реални градуси. Ако беше изгорял според мен пак щеше да показва примерно -40 или нещо такова - незнам и затова питам - при изгорял датчик какви са показанията?
Искам да пожелая на всички крадци парите които изкарват от кражби да ги дават за хемодиализа, патерици, химиотерапия, инвалидни колички и антибиотици
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Някъде не прави връзка като хората или най добре е да си кушиш нов..
70 лва е във Вари, сменя се за 2 минути
70 лва е във Вари, сменя се за 2 минути

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- ares777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E73 2008 3.5i , E39 2002 530d
Ако караш в колона от автомобили по-назад , почти винаги показва тези стоиности ... същото се получава сега по абитуриенските балове , 3-4 кола , температурата 40+ , като позасилиш малко и всичко е ок.
- Milionera213
- кандидат ентусиаст
-
!
Не е това колега, защото като си играя с компа и го сменям от С на F и вземе че се оправи ама за малко, което ме навежда на мисълта че е някакъв бъг в компа. Ще се кара на диагностика то се е видяло, ще пиша какво е станало
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Провери си дали датчика си е на мястото, ако не е температурата на двигателя може да му влияе а и кагато нямаш кората под двигателя!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- Entusiastka_83
- Потребител
-
датчик външна температура
датчика за външна температура е монтиран в пластмасовия десен подкалник,който много често без да разберете дори,се чупи и много често датчика "увисва в въздуха" т.е. виси в подкалника или в по-лошия случай,се е разрушил в допира си с пътя,незабавно проверете подкалника дали е здрав и дали температурния датчик е на мястото си...при мен се случва при счупване на подкалника,често се счупва...
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
Нов, нов, ама 60-70 лв. за датчик, чиято себестойност е пъти по-малко са си направо "грешни пари". И при положение, че може да бъде загубен супер лесно...
Ето темата където е разискан проблема с въпросния датчик: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54227&start=30
Аз в момента съм с такъв - работи на 6
Ето темата където е разискан проблема с въпросния датчик: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54227&start=30
Аз в момента съм с такъв - работи на 6

Re: !
Milionera213 написа:Не е това колега, защото като си играя с компа и го сменям от С на F и вземе че се оправи ама за малко, което ме навежда на мисълта че е някакъв бъг в компа. Ще се кара на диагностика то се е видяло, ще пиша какво е станало

11 мнения
• Страница 1 от 1