Проблем след смяна на уплътнителите на вратата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем след смяна на уплътнителите на вратата
Здравейте колеги днес смених уплътнителите на предните врати но като минавам през дупки с лявото колело или слизам от тротоар или нещо подобно се чува едно проскърцване много гадно. Според мен проскърцването се чува някаде от предната колонка на стъклото дето ляга вартата. Искам да попитам ако подместя навътре онова дето за него се заключва вратата за него намира се на колонката между двете врати може ли да има някакви гадни последствия.
Врата няма луфт наго надолу затваря се съвсем спокино без да се налага да се тряска или нешто подобно.
Врата няма луфт наго надолу затваря се съвсем спокино без да се налага да се тряска или нешто подобно.
- Scouser
- младши ентусиаст
-
Скърцат уплътненията по принцип. Вземи си един спрей за смазване ( на силиконова основа, да не е на петролна база че ще разяде гумата) и ги напръскай хубаво.
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Колега според мен трябва да си провериш също така дали всички щипки на вратата са ти здрави.Понякога дори да изглеждат здрави крачетата им може да са счупени долу ниско и тогава те не държат кората на вратата плътно.От това се получава проблема.Често щипките се чупят когато кората е разглабяна.е36ците имат същите проблеми понякога и по въпроса според мен може да се взаимства доста и от темите в техният форум.
Колега като си взел да ни съветваш по тоя въпрос поне кажи някоя марка спрей за по непросветените и от къде можем да си го набавим.
Мерси.
Колега да не би да имаш предвид горната част между корите на вратите от вътре или уплътненията от 2те страни и горе където влиза стъклото като се качи до горе.
Scouser написа:Скърцат уплътненията по принцип. Вземи си един спрей за смазване ( на силиконова основа, да не е на петролна база че ще разяде гумата) и ги напръскай хубаво.
Колега като си взел да ни съветваш по тоя въпрос поне кажи някоя марка спрей за по непросветените и от къде можем да си го набавим.

Мерси.
bmwmania написа:Почисти си фугите дето ти влизат скъклата, горе на рамката на вратата и няма да скърца вечеАма много хубаво ги почисти с парцал и кажи дали има ефект, при мене се оправи
Колега да не би да имаш предвид горната част между корите на вратите от вътре или уплътненията от 2те страни и горе където влиза стъклото като се качи до горе.
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
spas111 написа:здравейте изчетох всички подобни теми и направих всичко но успех няма. Аз си мисля в събота ще имам време и ще раглобя вратата и ще видя машинката за тъклото за някакви луфтове ще пробвам и да видя да не са се слегнали уплътненията на вратата дето притискат прозореца долу.
Колега според мен това е много вероятно да е от щипките на кората на вратата.Иди до Вари 2000 или Дару и си вземи 2 пакета щипки те са по 15-20ст. едната на врата имаш по 12 щипки някъде.С времето някои от тия щипчици се счупват в основата си и изглеждат здрави даже като свалиш кората но като и натиснеш крачетата и веднага се вижда че е счупена леко. Ако си ги смениш тези неща което е сравнително лесно мисля че проблема може да изчезне.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Просто чукни за миг бутона за сваляне на стъклото надолу, така ще свалиш джама с 0.5 мм и проблема изчезва, а стъклото си е все още затворено.
ПП. Когато караш по магистрала с над 120км/ч се налага да го затвориш!
Успех!
ПП. Когато караш по магистрала с над 120км/ч се налага да го затвориш!
Успех!
8 мнения
• Страница 1 от 1