въпрос за тдс

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

въпрос за тдс

Мнение от malkiq » 19 Май 2008, 23:24

Здравейте, отдавна следя форума и темите имам 1 малък въпрос колата ми е е39 525тдс. Когато освободя от скорост от време на време се появява една дразнеща вибрация (скоростния лост се тресе).появява се само по инерция като дам леко газ и се оправя като спра на едно място няма тресене.Колата пали много добре и студена и топла,също така и когато тръгвам ништо не се усеща вибрация няма.Филтрите и са сменени. Катализатора не е махан но въви не е спъната не забива и предницата като тръгва.Благодаря за вниманието предварително

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DANTE525tds » 20 Май 2008, 0:10

Колега , не знам от какво е, но най-вероятно е тампона на двигателя,
двигателя е на възглавници( виздушни) и ако е спукана така тресе на ниски обороти!
но върви на диагностика, може да е датчик или .....
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: въпрос за тдс

Мнение от slav4o1 » 20 Май 2008, 0:25

здравеи колега,
и при мен е така точно на неутрална скорост лоста леко вибрира като дам газ спира обаче съм забелязал че понякога на неутрална скорост е на малко по ниски обороти от нормално.. като пусна климатика спира (защото вдига оборотите) а като навъртя волана като е спряла падат оборотите и почва повече да вибрира.. аз не съм сменял свещи от както съм я взел и не е лошо да го направя и мисля че ще се оправи...

Потребител
Аватар

Мнение от TERES » 20 Май 2008, 1:49

И при мен съм забелязал (доста рядко всъщност) същото леко тресене на скоростния лост на свободна скорост и то точно при спиране. Нямам други оплаквания, дано не е признак за нещо по-сериозно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 20 Май 2008, 17:43

Проверете си вакуумните маркучета - тампоните на двигателите ви (възглавниците) са с вакуум и ако има скъсан/нацепен маркуч и ако гълта въздух от там ......
Въздушен филтър
Почистете си дебитомерите
И ако имате свободно време без тва е добре да си направите хигиена на интеркуулера (може да е пълен с масло)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 20 Май 2008, 17:49

Ако са в ред тампоните на двигателя и тези на скоростната кутия, според мен причината е в маховика. Такива са началните симтоми. После започва леко притрисане на полусъединител, леко потракване на свободна първо в движение, после и на място, еднократни "придърпвания" при отнемане на газта, увеличаване на вибрациите на скоростния лост..... и 1500 лв. накрая. :confused:
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от malkiq » 20 Май 2008, 19:20

Благодаря за отговорите.Ако е тампон на двигателя или скоростната кутия няма ли да прави проблем и да тресе и на едно място като колата.Също така забравих да кажа незнам дали трябва да е така или не когато колата е изгасена и педала на спира4ката става твърд и като запаля омеква.На другата ми кола си стои мек като е изгасена докато не го напомпя няколко пъти но тя е без АБС.

Назад към E39