Съвет за покупка на бензинова е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Съвет за покупка на бензинова е39

Мнение от DroW » 14 Май 2008, 19:13

Здравейте колеги искам да попитам за съвет относно покупка на е39ка.Знам че темата ми има подобни, които някои от тях прегледах но не всичко ми е ясно.Знам че е ламерска освен това, но съм сигурен че и други рано или късно ще задават тези въпроси.Става въпрос за бензиновите двигатели с ръчни скорости след 97ма година.Има ли нещо по специфично което трябва да гледам освен една диагностика например.
Освен това съм си харесал 3 такива само че всичките са от разни авто къщи и малко се притеснявам от самата покупка да не се опитат да ме метнат нещо.

Едната е на горубляне.Всъщност най добрата оферта е от авто къща на горубляне но малко ме притеснява това че става въпрос за кола от горубляне.:D

Другите 2 въпроса които ме вълнуват са:
Как мога на място да проверя чрез комп-а на колата километрите и годината и на производство. :help:
Разбрах че след 98ма немогат да им превъртат километражите вече нашите гениални авто монтиори.Лъжа или не ?

И вин кода къде се намира? На моята е36 е зад коланите но незнам на е39 дали е така.
:uups: Освен това някой знае ли примерен вин код за е39 тъй като никога не ми стана напълно ясно коя част от хилядите числа на етикета е самия вин код.Например при мен има 4 различни числа и показват учудващо различни стойности като ги проверявам всичките едно по едно.
:mhihi: Ту се оказва че карам е30, е34, е36.

И още един последен тъп въпрос.На всички ли е39 може да се отваря багажника с дистанционното и отвътре или е някаква поръчкова екстра.

Благодаря предварително.
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 14 Май 2008, 20:39

Зависи колко пари си си приготвил, може да си намериш много читава Е39-ка 520i примерно. Аз за мойта дадох бая, ама до сега съм сменил само масло, ремъци, филтри(които си се сменят така или иначе) и едни предни биалетки. Ако имаш интерес към хубава Е39-ка виж снимките в профила и може и да се разберем нещо ;) въпреки че още не съм и се нарадвал 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

Re: Съвет за покупка на бензинова е39

Мнение от vodkarulez » 14 Май 2008, 20:46

DroW написа:Здравейте колеги искам да попитам за съвет относно покупка на е39ка.Знам че темата ми има подобни, които някои от тях прегледах но не всичко ми е ясно.Знам че е ламерска освен това, но съм сигурен че и други рано или късно ще задават тези въпроси.Става въпрос за бензиновите двигатели с ръчни скорости след 97ма година.Има ли нещо по специфично което трябва да гледам освен една диагностика например.
Освен това съм си харесал 3 такива само че всичките са от разни авто къщи и малко се притеснявам от самата покупка да не се опитат да ме метнат нещо.

Едната е на горубляне.Всъщност най добрата оферта е от авто къща на горубляне но малко ме притеснява това че става въпрос за кола от горубляне.:D

Другите 2 въпроса които ме вълнуват са:
Как мога на място да проверя чрез комп-а на колата километрите и годината и на производство. :help:
Разбрах че след 98ма немогат да им превъртат километражите вече нашите гениални авто монтиори.Лъжа или не ?

И вин кода къде се намира? На моята е36 е зад коланите но незнам на е39 дали е така.
:uups: Освен това някой знае ли примерен вин код за е39 тъй като никога не ми стана напълно ясно коя част от хилядите числа на етикета е самия вин код.Например при мен има 4 различни числа и показват учудващо различни стойности като ги проверявам всичките едно по едно.
:mhihi: Ту се оказва че карам е30, е34, е36.

И още един последен тъп въпрос.На всички ли е39 може да се отваря багажника с дистанционното и отвътре или е някаква поръчкова екстра.

Благодаря предварително.

Здравей !!!

Не са ти много тъпи въпросите като цяло. Все пак ще се опитам да ти отговоря на някой от тях. Колкото до Горубляне , лично мое мнение е че понякога се случва читава кола или поне преди години беше така. Като цяло обаче , :( !!! Вин кода на Е39 се намира на макферсона (левия ) по памет го казвам , тъй като вече не карам Е39. Ако имам грешка , колегите да ме поправят. Колкото до вин кода , това което ти е нужно за евентуална проверка тук в интернет или в оторизиран сервиз са последните 7 символа от вин кода ... !!! Относно превъртането на километража - в голяма заблуда си или по-точно лъжа е ... Правят каквото си искат с километрите и да точно ние в България сме си най-добрите в това отношение. Вече така ги замайват , че никога не можеш да разбереш на колко реални километри е колата . Това , което можеш да разгледаш като доказателство за километрите са състоянието на кожата на волана , предните седалки и т.н. Но и това понякога не е достоверно. Примерен вин код е KY34573. Колкото до багажника , съм почти 100 % сигурен , че всички са така. Мисля , че това бяха.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DroW » 14 Май 2008, 21:10

bmwmania написа:Зависи колко пари си си приготвил, може да си намериш много читава Е39-ка 520i примерно. Аз за мойта дадох бая, ама до сега съм сменил само масло, ремъци, филтри(които си се сменят така или иначе) и едни предни биалетки. Ако имаш интерес към хубава Е39-ка виж снимките в профила и може и да се разберем нещо ;) въпреки че още не съм и се нарадвал 8)

Мерси много колега, обаче търся само седан.
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 14 Май 2008, 21:13

DroW написа:
bmwmania написа:Зависи колко пари си си приготвил, може да си намериш много читава Е39-ка 520i примерно. Аз за мойта дадох бая, ама до сега съм сменил само масло, ремъци, филтри(които си се сменят така или иначе) и едни предни биалетки. Ако имаш интерес към хубава Е39-ка виж снимките в профила и може и да се разберем нещо ;) въпреки че още не съм и се нарадвал 8)

Мерси много колега, обаче търся само седан.
:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Съвет за покупка на бензинова е39

Мнение от DroW » 14 Май 2008, 21:17

vodkarulez написа:Здравей !!!

Не са ти много тъпи въпросите като цяло. Все пак ще се опитам да ти отговоря на някой от тях. Колкото до Горубляне , лично мое мнение е че понякога се случва читава кола или поне преди години беше така. Като цяло обаче , :( !!! Вин кода на Е39 се намира на макферсона (левия ) по памет го казвам , тъй като вече не карам Е39. Ако имам грешка , колегите да ме поправят. Колкото до вин кода , това което ти е нужно за евентуална проверка тук в интернет или в оторизиран сервиз са последните 7 символа от вин кода ... !!! Относно превъртането на километража - в голяма заблуда си или по-точно лъжа е ... Правят каквото си искат с километрите и да точно ние в България сме си най-добрите в това отношение. Вече така ги замайват , че никога не можеш да разбереш на колко реални километри е колата . Това , което можеш да разгледаш като доказателство за километрите са състоянието на кожата на волана , предните седалки и т.н. Но и това понякога не е достоверно. Примерен вин код е KY34573. Колкото до багажника , съм почти 100 % сигурен , че всички са така. Мисля , че това бяха.

Колега мерси за изчерпателното инфо.Значи извода е задължително посещение в дару кар.И какво е положението по салона.Километрите няма да се гледат...
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 14 Май 2008, 21:21

като гледам от горубляне кола търсиш, я кажи 1во кви пари даваш за Е39 ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shpeki » 14 Май 2008, 21:24

Те цените по автокъщите са от 9к до 15к и като не може да се изкара оттам за да се заведе на диагностика си е тото да оцелиш читава. Аз ако бях сигурен, че за 15к ще си купя читава от автокъща да съм си купил досега ама не ми се рискува....

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 14 Май 2008, 22:31

колега, имам за продаване :arrow:
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DroW » 14 Май 2008, 22:34

Колега бих дал и 15к ако знам че е това което търся и че няма да хвърля после още 2к да я оправям и накрая да се окаже че някой я е блъскал и са и сложили таиванските ламарини после дето след 2-3 години избива ръждата върху боята.Заради тия шибани таивански ламарини точно се разваля имиджа на марката.
Това което съм си харесал е между 10к и 14к.

Колегата shpeki е прав това с авто къщите е доста дразнещо...
Трудно може да им се вярва на хората там и като поискаш да направиш една диагностика на въпросната кола често ти отказват... :confused:
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 14 Май 2008, 22:39

Откажат ли ти диагностика направо забрави. Значи ги е страх и крият нещо. Няма никаква логика да ти откажат при положение, че ти си поемаш разходите по нея. Пази се и от много ниските цени. Те не са случайни. Никой на вън не си продава колата за смешни пари ако е читава и я е подържал както трябва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DroW » 14 Май 2008, 22:52

moni76 написа:колега, имам за продаване :arrow:

Твоята много я уважавам също и съм я разглеждал,но търся нещо малко по различно. :winky:

BMW-E39 написа:като гледам от горубляне кола търсиш, я кажи 1во кви пари даваш за Е39 ?

Колега аз от там кола не търся но на обявите в мобиле-то не пише под всяка дали колата се намира на горубляне или не.И като се пораззвънях събрах повечко информация.
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 14 Май 2008, 23:03

Във Варна се продава една доста читава за 11000лв със сменена рейка във Варна Карс миналта година и е в гаранция.Ако искаш, мога да ти я снимам и да ти я пратя да я видиш, ще ти дам и тел на продавача, приятел ми е.Има там и два чивта джанти с гуми и разни такива работи към нея ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 14 Май 2008, 23:09

Задължително обърни специялно внимание на:

рейката - от 200 за рециклиране до 2200лв за нова от БМВ
съединител+маховик (ако е ръчка) - 400-1400лв
всичко по климатика - перката с резисторите, радиатора и т.н. - 100-1000лв
еърбезите и датчиците им :) - 300+ ти е датчика на пасажера, около 800 ти е единия бег
машинката на багажника заедно с бутона за отваряне - 100-200лв
.. заедно със всички стандартни неща.

Цените са примерни в зависимост какво се наложи да се прави.

Успех!
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shpeki » 14 Май 2008, 23:20

Anthony_J написа:Откажат ли ти диагностика направо забрави. Значи ги е страх и крият нещо. Няма никаква логика да ти откажат при положение, че ти си поемаш разходите по нея. Пази се и от много ниските цени. Те не са случайни. Никой на вън не си продава колата за смешни пари ако е читава и я е подържал както трябва.

Най много коли има по автокъщите, това не е решение за мене :(

moni76 написа:колега, имам за продаване

Да гледах я твоята и в мобилето и тук във форума но чипването и още едно две неща не ме кефят. Иначе да съм се вдигнал до Варна досега :D

Следваща

Назад към E39