Съвет за покупка на бензинова е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
60 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Съвет за покупка на бензинова е39
Здравейте колеги искам да попитам за съвет относно покупка на е39ка.Знам че темата ми има подобни, които някои от тях прегледах но не всичко ми е ясно.Знам че е ламерска освен това, но съм сигурен че и други рано или късно ще задават тези въпроси.Става въпрос за бензиновите двигатели с ръчни скорости след 97ма година.Има ли нещо по специфично което трябва да гледам освен една диагностика например.
Освен това съм си харесал 3 такива само че всичките са от разни авто къщи и малко се притеснявам от самата покупка да не се опитат да ме метнат нещо.
Едната е на горубляне.Всъщност най добрата оферта е от авто къща на горубляне но малко ме притеснява това че става въпрос за кола от горубляне.
Другите 2 въпроса които ме вълнуват са:
Как мога на място да проверя чрез комп-а на колата километрите и годината и на производство.
Разбрах че след 98ма немогат да им превъртат километражите вече нашите гениални авто монтиори.Лъжа или не ?
И вин кода къде се намира? На моята е36 е зад коланите но незнам на е39 дали е така.
Освен това някой знае ли примерен вин код за е39 тъй като никога не ми стана напълно ясно коя част от хилядите числа на етикета е самия вин код.Например при мен има 4 различни числа и показват учудващо различни стойности като ги проверявам всичките едно по едно.
Ту се оказва че карам е30, е34, е36.
И още един последен тъп въпрос.На всички ли е39 може да се отваря багажника с дистанционното и отвътре или е някаква поръчкова екстра.
Благодаря предварително.
Освен това съм си харесал 3 такива само че всичките са от разни авто къщи и малко се притеснявам от самата покупка да не се опитат да ме метнат нещо.
Едната е на горубляне.Всъщност най добрата оферта е от авто къща на горубляне но малко ме притеснява това че става въпрос за кола от горубляне.

Как мога на място да проверя чрез комп-а на колата километрите и годината и на производство.

Разбрах че след 98ма немогат да им превъртат километражите вече нашите гениални авто монтиори.Лъжа или не ?
И вин кода къде се намира? На моята е36 е зад коланите но незнам на е39 дали е така.

И още един последен тъп въпрос.На всички ли е39 може да се отваря багажника с дистанционното и отвътре или е някаква поръчкова екстра.
Благодаря предварително.
Зависи колко пари си си приготвил, може да си намериш много читава Е39-ка 520i примерно. Аз за мойта дадох бая, ама до сега съм сменил само масло, ремъци, филтри(които си се сменят така или иначе) и едни предни биалетки. Ако имаш интерес към хубава Е39-ка виж снимките в профила и може и да се разберем нещо
въпреки че още не съм и се нарадвал 

- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
Re: Съвет за покупка на бензинова е39
DroW написа:Здравейте колеги искам да попитам за съвет относно покупка на е39ка.Знам че темата ми има подобни, които някои от тях прегледах но не всичко ми е ясно.Знам че е ламерска освен това, но съм сигурен че и други рано или късно ще задават тези въпроси.Става въпрос за бензиновите двигатели с ръчни скорости след 97ма година.Има ли нещо по специфично което трябва да гледам освен една диагностика например.
Как мога на място да проверя чрез комп-а на колата километрите и годината и на производство.![]()
Освен това някой знае ли примерен вин код за е39 тъй като никога не ми стана напълно ясно коя част от хилядите числа на етикета е самия вин код.Например при мен има 4 различни числа и показват учудващо различни стойности като ги проверявам всичките едно по едно.
Ту се оказва че карам е30, е34, е36.
Благодаря предварително.
Здравей !!!
Не са ти много тъпи въпросите като цяло. Все пак ще се опитам да ти отговоря на някой от тях. Колкото до Горубляне , лично мое мнение е че понякога се случва читава кола или поне преди години беше така. Като цяло обаче ,

- DroW
- младши ентусиаст
-
bmwmania написа:Зависи колко пари си си приготвил, може да си намериш много читава Е39-ка 520i примерно. Аз за мойта дадох бая, ама до сега съм сменил само масло, ремъци, филтри(които си се сменят така или иначе) и едни предни биалетки. Ако имаш интерес към хубава Е39-ка виж снимките в профила и може и да се разберем нещовъпреки че още не съм и се нарадвал
Мерси много колега, обаче търся само седан.
DroW написа:bmwmania написа:Зависи колко пари си си приготвил, може да си намериш много читава Е39-ка 520i примерно. Аз за мойта дадох бая, ама до сега съм сменил само масло, ремъци, филтри(които си се сменят така или иначе) и едни предни биалетки. Ако имаш интерес към хубава Е39-ка виж снимките в профила и може и да се разберем нещовъпреки че още не съм и се нарадвал
Мерси много колега, обаче търся само седан.

- DroW
- младши ентусиаст
-
Re: Съвет за покупка на бензинова е39
vodkarulez написа:Здравей !!!
Не са ти много тъпи въпросите като цяло. Все пак ще се опитам да ти отговоря на някой от тях. Колкото до Горубляне , лично мое мнение е че понякога се случва читава кола или поне преди години беше така. Като цяло обаче ,!!! Вин кода на Е39 се намира на макферсона (левия ) по памет го казвам , тъй като вече не карам Е39. Ако имам грешка , колегите да ме поправят. Колкото до вин кода , това което ти е нужно за евентуална проверка тук в интернет или в оторизиран сервиз са последните 7 символа от вин кода ... !!! Относно превъртането на километража - в голяма заблуда си или по-точно лъжа е ... Правят каквото си искат с километрите и да точно ние в България сме си най-добрите в това отношение. Вече така ги замайват , че никога не можеш да разбереш на колко реални километри е колата . Това , което можеш да разгледаш като доказателство за километрите са състоянието на кожата на волана , предните седалки и т.н. Но и това понякога не е достоверно. Примерен вин код е KY34573. Колкото до багажника , съм почти 100 % сигурен , че всички са така. Мисля , че това бяха.
Колега мерси за изчерпателното инфо.Значи извода е задължително посещение в дару кар.И какво е положението по салона.Километрите няма да се гледат...
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
колега, имам за продаване 

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

- DroW
- младши ентусиаст
-
Колега бих дал и 15к ако знам че е това което търся и че няма да хвърля после още 2к да я оправям и накрая да се окаже че някой я е блъскал и са и сложили таиванските ламарини после дето след 2-3 години избива ръждата върху боята.Заради тия шибани таивански ламарини точно се разваля имиджа на марката.
Това което съм си харесал е между 10к и 14к.
Колегата shpeki е прав това с авто къщите е доста дразнещо...
Трудно може да им се вярва на хората там и като поискаш да направиш една диагностика на въпросната кола често ти отказват...
Това което съм си харесал е между 10к и 14к.
Колегата shpeki е прав това с авто къщите е доста дразнещо...
Трудно може да им се вярва на хората там и като поискаш да направиш една диагностика на въпросната кола често ти отказват...

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Откажат ли ти диагностика направо забрави. Значи ги е страх и крият нещо. Няма никаква логика да ти откажат при положение, че ти си поемаш разходите по нея. Пази се и от много ниските цени. Те не са случайни. Никой на вън не си продава колата за смешни пари ако е читава и я е подържал както трябва.
- DroW
- младши ентусиаст
-
moni76 написа:колега, имам за продаване
Твоята много я уважавам също и съм я разглеждал,но търся нещо малко по различно.

BMW-E39 написа:като гледам от горубляне кола търсиш, я кажи 1во кви пари даваш за Е39 ?
Колега аз от там кола не търся но на обявите в мобиле-то не пише под всяка дали колата се намира на горубляне или не.И като се пораззвънях събрах повечко информация.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Във Варна се продава една доста читава за 11000лв със сменена рейка във Варна Карс миналта година и е в гаранция.Ако искаш, мога да ти я снимам и да ти я пратя да я видиш, ще ти дам и тел на продавача, приятел ми е.Има там и два чивта джанти с гуми и разни такива работи към нея 

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Задължително обърни специялно внимание на:
рейката - от 200 за рециклиране до 2200лв за нова от БМВ
съединител+маховик (ако е ръчка) - 400-1400лв
всичко по климатика - перката с резисторите, радиатора и т.н. - 100-1000лв
еърбезите и датчиците им
- 300+ ти е датчика на пасажера, около 800 ти е единия бег
машинката на багажника заедно с бутона за отваряне - 100-200лв
.. заедно със всички стандартни неща.
Цените са примерни в зависимост какво се наложи да се прави.
Успех!
рейката - от 200 за рециклиране до 2200лв за нова от БМВ
съединител+маховик (ако е ръчка) - 400-1400лв
всичко по климатика - перката с резисторите, радиатора и т.н. - 100-1000лв
еърбезите и датчиците им

машинката на багажника заедно с бутона за отваряне - 100-200лв
.. заедно със всички стандартни неща.
Цените са примерни в зависимост какво се наложи да се прави.
Успех!
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
Anthony_J написа:Откажат ли ти диагностика направо забрави. Значи ги е страх и крият нещо. Няма никаква логика да ти откажат при положение, че ти си поемаш разходите по нея. Пази се и от много ниските цени. Те не са случайни. Никой на вън не си продава колата за смешни пари ако е читава и я е подържал както трябва.
Най много коли има по автокъщите, това не е решение за мене

moni76 написа:колега, имам за продаване
Да гледах я твоята и в мобилето и тук във форума но чипването и още едно две неща не ме кефят. Иначе да съм се вдигнал до Варна досега

60 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4